Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Často. Je to normální. Imunita si zvyká. Může pomoci její posilování: Probiotika, otužování apod. Jinak se to prostě musí přežít.
A Tobě by teda pomohlo si zvyknout, že dceru někdo pohlídá (kdo? kamarádka?). Já v tomto věku měla i několik paní na hlídání (z webu Hlídací babička), a vše bylo v pořádku, i když šlo o cizí paní.
Dcetka mi nasToupila v lednu do skolky a celkem tam byla max. masic, je vecne nemocna. Na stesti mam jeste materskou a pracuji z domova, tak si to vzdycky nejak akorat prizpusobim, kdyz ji mam doma ![]()
Musím zaklepat že moje děti mají imunitu skvělou..od nástupu do školky jsem moc očr nevybírala..snad tři..a z toho jednou kvuli úrazu - ne nemoci. Děti celoročně láduju bečkem, cečkem, a rybím tukem ![]()
Jinak hlídání také nemáme bohužel, rodiče oba cca 120 km daleko, navíc stejně pracující..
Já to musím zaťukat - dcera nastoupila do školky v září v necelých 3 letech. Byla doposud doma 2dny s kašlem. Bere pravidelně LR Drinking gel peach a LR Colostrum. Má-li to takový efekt nebo má tak dobrou imunitu sama od sebe, těžko říct.
@smurfka Prosím tě, a jaké Céčko a Béčko dáváš? Mě nastoupil chlapec do školky v září a chodí do ní pravidelně na 14 dní, vždy je 14 dní nemocný a 14 dní chodí. Naštěstí jsem ještě doma na mateřské, takže si ho nechám doma, ale už mě ty nemoci zmáhají ![]()
Naše holka každý den bere glukanka a sirup z rakytníku ( domácí ) a stejně je nemocna. Závidím zdravé děti ![]()
Nastoupila jsem do práce po mateřské v říjnu a už jsem byla 5× na paragrafu. A to nepočítám říjen-listopad, kdy byl manžel na nemocenské a tak dcera zůstavala doma s ním.
Mě chodí dítě do školky od dvou let, teď má čtyři a paragraf si vybírám poprvé teprve teď, jinak nikdy nic nechytla, žádné speciální opatření nemá - myslím vitamíny apod, akorát jsem kojila 2,5 roku
Každopádně to OČR je jen do 10 let? Jsem zvědavá, jak se to projeví na výplatě, doufám, že to nebude něco jak nemocenská ![]()
@PaniBovaryovaaa bude to mín - je to jako nemocenská procentuelně, ale platí se od prvního dne..ne až od čtvrtého..
Ehm, nastoupila jsem v listopadu a ještě ani jeden měsíc nemám odchozený celý. Většínou 14 dní v práci a 14 dní doma.
Naposledy mi chyběly dva dny a pak jsem celý duben byla doma, teď mi do celého měsíce chybí 5 směn, tak snad už se dočkám.
Cizímu člověku bych svoje dítě na tak dlouho (6-16) nesvěřila, babičky máme pracující, tatínka nemáme. ![]()
Ještě se chci zeptat můžou mě třeba propustit díky častému ošetřování když mám smlouvu na neurčito?
![]()
No přímo kvůli tomu ne. Ale znáš to - kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde… takže pokud jim Tvoje absence budou vadit, jsi na ráně (reorganizace, nevstřícné směny nebo doba docházky - je otázka, jak to máš ve smlouvě apod., a už končíš). Můžeš se v takovém případě bránit soudně, ale je samozřejmě otázka, jak po takovém sporu budeš atraktivní pro případné jiné zaměstnavatele.
Dobrý den, od tohoto roku čerpám ode dneška třetí OČR dcera ve školce chytla nemoc nazývanou Ruka, noha, ústa. Trochu mě trápí to časté čerpání paragrafu bohužel jinak to vyřešit nemam jak. Babička v důchodu ta mi důrazně řekla že dceru hlídat nebude… A cizímu člověku se bojím ji svěřit
Jak často vaše školkove děti marodí?