Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ono „zdravě“ jde jíst i chutně. Zkuste místo těch brambor k tomu kuřeti si udělat nějakou grilovanou zeleninu nebo zeleninovou směs na pánvi. Té můžete sníst kolik chcete a neměl by ten pocit hladu přijít tak rychle, jak po těch bramborech. Jinak určitě kvůli kojení musí mít tělo větší příjem.
To je kojením. Zaměř se na potraviny s nizkým glykemickým indexem, budeš mít menší pocit hladu. A dulezite je i neuzobávat…ale dat si plnohodnotne jidlo. Jak ma vypadat jídelníček se muze podivat treba na zdravestravovani. cz Maji tam i pro maminky a kojící a hako priklad super. Pani, co to vlastni vystudovala vyzivu v Brne na Masarykove univerzite a neni to jen dalsi vyzivovy poradce s vikendovym kurzem.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Nevím jak se ovladnout. Zkratka snim toho za 2 a neustale mam potrebu neco jist. A to jim normalne. Snidane, oběd, svacina, vecere… nedrzim diety, nejim vsechno zdravé, proste normalne, ale jsem jak bezedna studna. Myslela jsem, ze po porodu to bude lepsi, ale jen o trochu. Pribrala jsem v tehu 20kg, ale nechala jsem to v porodnici, zbytek pošel doma s mimcem taky pa. Navecerim se treba i kuretem s bramborem a za hodinu, dve mam zase hlad a neco musim snist, fakt mam pocit hladu a nemuzu usnoutteda je fakt, ze nepřiberu, drzim si váhu, ale spis bych chtela neco shodit, ne dietama kvuli kojeni, ale takhle to jde tezko.
Syn ma rok a stale kojim, jeste MM snida a dava si pred kazdym spánkem vc. toho nocniho. Mleko mi stale tece proudem. Je to tím, ze jeste kojím nebo jsem jen rozežraná? Když mám MS, tak je to za 3…
Kdybych mela jist jenom zdrave, tak asi sezeru nábytek.
Jakou vahu si drzis?
Tak snad
vcera jsem k veceři snedla 2× kur. stehna
proste nad tim premyslim tak dlouho, ze to musim snist ![]()
@Pavlik Morozov no pred porodem jsem mela cca 68kg.. rodila jsem skoro 90kg a ted mam 72kg… ale teda nahoru ac zeru co žeru uz nastesti nepřiberu, porad to lita 72.2 - 72.4. Na vysku 170 cm.
Mam 100-80-100 ![]()
Ja chci teda postupne zpatky tech 65kg, ale nejspis az odkojím. A po lednu se chci snazit, ale copak to pujde a bude platny, kdyz furt neco musim žvejkat
moje vůle je v háji ![]()
@Anonymní píše:
Tak snadvcera jsem k veceři snedla 2× kur. stehna
proste nad tim premyslim tak dlouho, ze to musim snist
![]()
@Pavlik Morozov no pred porodem jsem mela cca 68kg.. rodila jsem skoro 90kg a ted mam 72kg… ale teda nahoru ac zeru co žeru uz nastesti nepřiberu, porad to lita 72.2 - 72.4. Na vysku 170 cm.
Ja chci teda postupne zpatky tech 65kg, ale nejspis az odkojím. A po lednu se chci snazit, ale copak to pujde a bude platny, kdyz furt neco musim žvejkatmoje vůle je v háji
Musis ubirat porce postupne. Mas roztazeny zaludek. Hlady neumres. Kdyz mas hlad, tak se napij. Stejne zeny piji velmi malo. Po dvou hodinach po hlavnim jidle nemuzes mit extra hlad.
Ahoj holky. Nevím jak se ovladnout. Zkratka snim toho za 2 a neustale mam potrebu neco jist. A to jim normalne. Snidane, oběd, svacina, vecere… nedrzim diety, nejim vsechno zdravé, proste normalne, ale jsem jak bezedna studna. Myslela jsem, ze po porodu to bude lepsi, ale jen o trochu. Pribrala jsem v tehu 20kg, ale nechala jsem to v porodnici, zbytek pošel doma s mimcem taky pa. Navecerim se treba i kuretem s bramborem a za hodinu, dve mam zase hlad a neco musim snist, fakt mam pocit hladu a nemuzu usnout
teda je fakt, ze nepřiberu, drzim si váhu, ale spis bych chtela neco shodit, ne dietama kvuli kojeni, ale takhle to jde tezko.
Syn ma rok a stale kojim, jeste MM snida a dava si pred kazdym spánkem vc. toho nocniho. Mleko mi stale tece proudem. Je to tím, ze jeste kojím nebo jsem jen rozežraná? Když mám MS, tak je to za 3…
Kdybych mela jist jenom zdrave, tak asi sezeru nábytek.