Jsem slaboch, nedokážu zhubnout.

Anonymní
10.12.20 21:02

Jsem slaboch, nedokážu zhubnout.

Ahoj, prosím anonym…
a jelikož jsem anonym, tak sem napíšu vše. Je mi 32 let, pracuji ve školství, mám dvě školkové děti, manžela a pár zvířat. Do cca 17 let jsem závodně sportovala, potom jsem měla úraz a musela nadobro skončit. To jsem měla cca 65kg na 174cm. Během těch 15 let jsem přibrala na nechutných 125kg. Nebudu se vymlouvat, že jsem přibrala kvůi dětem, vyžrala jsem se sama. Denně se dívám do zrcadla a chce se mi brečet. Večer si řeknu, že od zítra, ráno se nasnídám zdravě a najednou se přistihnu s kouskem rohlíku, nebo čokolády v puse. Dělám to absolutně bezmyšlenkovitě. Vždy začnu se zdravějším jídelníčkem, zhubnu třeba 15kg a pak zase začnu hřešit a naberu to pomalu, ale jistě zpět. Nemusím zmiňovat, že manželovi se to taky nelíbí a náš sexuální život to taky ovlivňuje. Nevím, jak to po prvním malém úspěchu nezahodit a pokračovat dál. Prosím o rady, co vám osobně pomohlo. Děkuji moc!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1124
10.12.20 21:06

Tak ty věci nekupuj, já bych taky zvládla denně pytlík brambůrků, ale když je doma nemám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.20 21:10

Mě pomohlo se na sebe fakt extra naštvat.. Dokud nebudeš fakt naštvaná na svoji slabou vůli, tak to nepůjde.. Navíc je nesmysl držet dietu.. Chce to změnit stravování a pohyb.. Dieta není dlouhodobé řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.20 21:11
@Lilith_S píše:
Tak ty věci nekupuj, já bych taky zvládla denně pytlík brambůrků, ale když je doma nemám… :nevim:

Nekupuju. Čokolády dostaly děti u babiček od Mikuláše, pečivo musím, pro manžela i děti.

• Citovat
  • Upravit
10651
10.12.20 21:15
@Anonymní píše:
Nekupuju. Čokolády dostaly děti u babiček od Mikuláše, pečivo musím, pro manžela i děti.

ty jíš dárky, které dostaly tvé děti? :cert: to jsi teda matka!!! :cert: promiň já musela. Ne tak prostě všem řekni, že chceš, aby se rodina stravovala zdravě a ať dětem místo čokolád kupují ovoce a jiné zdravější alternativy. Pečivo taky můžeš nahradit jiným jídlem. Jak vypadá váš týdenní nákup?
Jinak zhubnout 15kg je super, to jsi dobrá, to vůbec neznačí, že bys byla slaboch. Mě by se třeba hodilo zhubnout 5kg a zaboha mi to nejde, no taky se nějak extra nesnažím, takže jsem, dle tvých úvah slaboch, ale já si tak tedy nepřipadám. Na tvém místě bych prostě změnila nákupní zvykolsti.

Příspěvek upraven 10.12.20 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.20 21:16
@martina.se píše:
Mě pomohlo se na sebe fakt extra naštvat.. Dokud nebudeš fakt naštvaná na svoji slabou vůli, tak to nepůjde.. Navíc je nesmysl držet dietu.. Chce to změnit stravování a pohyb.. Dieta není dlouhodobé řešení

To bude asi ono, naštvaná nejsem, spíš je mi líto, že to nedotáhnu do konce. Přitom vždy dosáhnu všeho, co chci, až na to hubnutí. Možná jsem i případ pro psychologa, protože už od dětství mi mamka zakazovala jíst sladké, nebo na co jsem měla chuť. Ostatní děti měly v parku zmrzlinu, já jablko, nebo banán. Nejčastější věta mého dětství byla „nežer, budeš tlustá“. A jak jsem se odstěhovala od mamky, tak jsem si dopřávala to, co mi bylo odpíraný. :zed:

• Citovat
  • Upravit
9148
10.12.20 21:17

Hele jsou jen dvě metody, buďto se trap nejezením nebo začni makat. Musíš postupně přidávat zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
10.12.20 21:20
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym…
a jelikož jsem anonym, tak sem napíšu vše. Je mi 32 let, pracuji ve školství, mám dvě školkové děti, manžela a pár zvířat. Do cca 17 let jsem závodně sportovala, potom jsem měla úraz a musela nadobro skončit. To jsem měla cca 65kg na 174cm. Během těch 15 let jsem přibrala na nechutných 125kg. Nebudu se vymlouvat, že jsem přibrala kvůi dětem, vyžrala jsem se sama. Denně se dívám do zrcadla a chce se mi brečet. Večer si řeknu, že od zítra, ráno se nasnídám zdravě a najednou se přistihnu s kouskem rohlíku, nebo čokolády v puse. Dělám to absolutně bezmyšlenkovitě.Vždy začnu se zdravějším jídelníčkem, zhubnu třeba 15kg a pak zase začnu hřešit a naberu to pomalu, ale jistě zpět. Nemusím zmiňovat, že manželovi se to taky nelíbí a náš sexuální život to taky ovlivňuje. Nevím, jak to po prvním malém úspěchu nezahodit a pokračovat dál. Prosím o rady, co vám osobně pomohlo. Děkuji moc!

Vždyť ten problém přiznáváš sama, prostě do sebe láduješ věci hlava nehlava. Jídelníček si plánuj, jídlo si zapisuj. Je škoda v tvém věku vypadat jak bečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.20 21:23
@janickaIII píše:
ty jíš dárky, které dostaly tvé děti? :cert: to jsi teda matka!!! :cert: promiň já musela. Ne tak prostě všem řekni, že chceš, aby se rodina stravovala zdravě a ať dětem místo čokolád kupují ovoce a jiné zdravější alternativy. Pečivo taky můžeš nahradit jiným jídlem. Jak vypadá váš týdenní nákup?
Jinak zhubnout 15kg je super, to jsi dobrá, to vůbec neznačí, že bys byla slaboch. Mě by se třeba hodilo zhubnout 5kg a zaboha mi to nejde, no taky se nějak extra nesnažím, takže jsem, dle tvých úvah slaboch, ale já si tak tedy nepřipadám. Na tvém místě bych prostě změnila nákupní zvykolsti.

No jo, jenže ty asi vypadáš skvěle, když potřebuješ zhubnout jen pět kilo. ;) Já když zhubnu 15kg ze své váhy, tak je to jak když Ferrari slevní o stovku. :roll: Já nakupuju co dva dny. Vždy ovoce, zeleninu, vysokoprocentní šunku, sýry, maso, brambory, rýži… Děti bych řekla, že se stravují dobře, vyváženě. Ale já se pak dožírám vším možným. :zed:

• Citovat
  • Upravit
10651
10.12.20 21:24
@Anonymní píše:
No jo, jenže ty asi vypadáš skvěle, když potřebuješ zhubnout jen pět kilo. ;) Já když zhubnu 15kg ze své váhy, tak je to jak když Ferrari slevní o stovku. :roll: Já nakupuju co dva dny. Vždy ovoce, zeleninu, vysokoprocentní šunku, sýry, maso, brambory, rýži… Děti bych řekla, že se stravují dobře, vyváženě. Ale já se pak dožírám vším možným. :zed:

a čím se dožíráš? když teda podle nákupů to nemáte doma? a dožíráš se, že máš hlad nebo nuda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.12.20 21:24

Nepřemýšlela jai nad nějakým trenérem, nevím jak se tomu přesně říká, ale takový ten člověk co ti pomáhá a říká jak se máš stravovat, sestavuje ti jídelníček a pravidelně tě měří a váží? Dietolog nebo jak se to jmenuje, fakt nevím. Možná že bys to díky tomu dodržovala, protože se nechceš před tím “trenérem” ponížit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.20 21:25
@Anonymní píše:
To bude asi ono, naštvaná nejsem, spíš je mi líto, že to nedotáhnu do konce. Přitom vždy dosáhnu všeho, co chci, až na to hubnutí. Možná jsem i případ pro psychologa, protože už od dětství mi mamka zakazovala jíst sladké, nebo na co jsem měla chuť. Ostatní děti měly v parku zmrzlinu, já jablko, nebo banán. Nejčastější věta mého dětství byla „nežer, budeš tlustá“. A jak jsem se odstěhovala od mamky, tak jsem si dopřávala to, co mi bylo odpíraný. :zed:

No, tak to je přesně ono.. Já tohle slýchala taky, skončila jsem nakonec s tak pevnou vůli, že z toho bylo 15 let anorexie.. Taky extrém.. Hledej příčinu a klidně se obrat na odborníka :hug: ono je lepší nebýt na to sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.20 21:27
@janickaIII píše:
a čím se dožíráš? když teda podle nákupů to nemáte doma? a dožíráš se, že máš hlad nebo nuda?
Čokoláda, bílé pečivo, dvě porce oběda…a řekla bych, že žeru z nudy, i když nevím, kde mi hlava stojí. Skončím ve škole, nakoupím, vyzvednu děti, uvařím, uklízím, peru a přirom žeru. Nesednu si k jídlu, prostě pořád zobu. Nemám hlad, ale zaroveň se necítím najezená.
  • Citovat
  • Upravit
10651
10.12.20 21:29
@Anonymní píše: Čokoláda, bílé pečivo, dvě porce oběda…a řekla bych, že žeru z nudy, i když nevím, kde mi hlava stojí. Skončím ve škole, nakoupím, vyzvednu děti, uvařím, uklízím, peru a přirom žeru. Nesednu si k jídlu, prostě pořád zobu. Nemám hlad, ale zaroveň se necítím najezená.

no tak to máš špatný jídelníček. Možná bys měla zajít k nějakému terapeutovi nebo výživovému poradci, který dělá zároveň terapeuta. Nebo klidně psychologa. Přijde mi, že jídlem řešíš nějaký svůj problém a nemusí se konkrétně jednat o tu větu, jak jsi psala. Možná máš zakopaných seker víc ani o tom nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.20 21:30
@martina.se píše:
No, tak to je přesně ono.. Já tohle slýchala taky, skončila jsem nakonec s tak pevnou vůli, že z toho bylo 15 let anorexie.. Taky extrém.. Hledej příčinu a klidně se obrat na odborníka :hug: ono je lepší nebýt na to sama

Děkuji moc! :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová