Častý pláč – z hladu?

714
11.12.10 16:47

častý pláč - hladem?

Ahoj. Mám týdenní holčičku a mám takový dotaz. Malá mi přes den v podstatě vůbec nespí a neustále pláče. Tedy, abych to upřesnila - nakojím jí (kojíme vždy tak 20minut), usne u toho, dám ji do postýlky a za 10-15minut je zase vzbuzená a straaaaaaaaaašně pláče. Snažím se jí uchlácholit, zpívám ji, nosím jí.. prostě všechno možné, ale ona stejně strašně moc pláče. Tak to nevydržím a dám ji zase nabumbat a takhle se to opakuje už od rána.. jsem z toho zoufalá, už nemám sílu. Přítel musel odjet na služebku a jsem s ní poprvé od narození sama doma a hned takovéhle scény. Do dneška byla jak andílek, vůbec neplakala. Nevíte jestli vážně pláče hladem, nebo co se může dít? Prdíky ji normálně odchází
Předem moc děkuji za názory
Zoufalá maminka :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
11.12.10 17:17

Asi bych udelala pokus, co se stane, kdyz ji do postylky nedas. Nebo ji zkus nakojit u sebe v posteli, a zustan tam s ni. Pokud se opet vzbudi i v naruci ci s tebou v posteli, pricitala bych to refluxu, nemusi ani blinkat, ale treba ji pali zaha.
Pokud se ale nevzbudi, tak ji asi vadi nehybnost postylky, je z briska zvykla na pohupovani, kdyz tam spinkala, na bily sum (proudeni krve pry vydava pry az 70decibelu 8-o ).
Zkusila bych taky zavinuti dle Karpa, kde se diteti pevne pritahnou ruce k telu, takto mala miminka maji jeste ulekovy reflex, rozhodi ruckama a vzbudi se tim.
Hlad by to podle me nemusel byt, prso slouzi spis jako uklidnovadlo (syn byl velky prsomil).
O dostatku mlicka bych usuzovala az co rekne prevazeni, pokud prospiva, tak to nedostatkem mlicka nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.12.10 17:17

Tak takle jsem to řešila taky jenom malej zaplakal už jsem krmila …jenže v tom je právě ten problém v tom častým kojením byla jsem stím u doktorky a ta mi řekla že častým kojením bolí břísko a vznikaj koliky.Každý dítě prý má sací reflex takže v podstatě by pily pořád jenže úlevu mají ty děti jenom chvilkovou a pak nastane šílená bolest v bříšku,doporučila mi kojit co 2 až 3 hodiny když bude plakat tak utěšovat nech jí pořádně at ji vytráví já to tak udělala a mám svatej klid.Ještě mi paní doktorka předepsala probiotické kapky BIO GAIA na bříško a nemužu si je vynachválit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
11.12.10 17:24
Alizee.F píše:
Tak takle jsem to řešila taky jenom malej zaplakal už jsem krmila …jenže v tom je právě ten problém v tom častým kojením byla jsem stím u doktorky a ta mi řekla že častým kojením bolí břísko a vznikaj koliky.Každý dítě prý má sací reflex takže v podstatě by pily pořád jenže úlevu mají ty děti jenom chvilkovou a pak nastane šílená bolest v bříšku,doporučila mi kojit co 2 až 3 hodiny když bude plakat tak utěšovat nech jí pořádně at ji vytráví já to tak udělala a mám svatej klid.Ještě mi paní doktorka předepsala probiotické kapky BIO GAIA na bříško a nemužu si je vynachválit

A to jí mám nechat 2 hodinky plakat? :cry: Nepomáhá žádné utišování, ani když s ní ležím v posteli, budí se i když ji mám u sebe v náručí. Nechám ji vždy atk půl hodinky plakat a už to psychicky nezvládám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.12.10 17:32

To už bych řekla, že je trochu překonaná teorie. Zkazky o srážení natráveného mléka a čerstvého nebo předního a zadního, no když tomu někdo věří :nevim:
Koj podle potřeby, je jí týden, produkce mléka ještě zdaleka není ustálená a dodržováním nějakých limitů akorát přijdeš o mlíko.
Spíš to může být buď to pálení žáhy, nebo jí v bříšku tlačí spolykaný vzduch.
A nebo se zkrátka probere tím rozhozením ruček a chybí jí maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.12.10 17:35

Už to dočítám, tak pokud brečí i v náručí, tak tipuju pálení žáhy, zapije to,tím na chvíli pálení přejde, ale za chvíli se to rozjede. Zkus ji pokojení držet ve zvýšené poloze a řekni to dr, nevím,zda existuje něco, co by jí ulevilo :nevim: Dospělák by si dal rennie, ale pro ty miminka do roka nic moc není. My jsme měli předepsaný někdy ve 4m tuším helicid, ale než jsem mu to stihla dát, tak to nějak odeznělo samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
11.12.10 17:39

Vím že je hodně důležitý nechat miminko od grknout.Že by jí to třeba tlačilo :nevim: a nebo doopravdy u kojo usne a nedopapá se jak by měla :think: to je fakt těžký :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.12.10 17:40

Plakat určitě ne my zkoušeli dudlíky všechno možný,Ale pochop když ti pije 20 minut tak hladová není opravdu jí trápí bříško http://www.kojeni.net/ mrkni tam třeba ti to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.12.10 17:49

Hlavně se uklidni. Děláš všechno, co je v tvých silách, jsi tam celý den sama, takže už ti musí jen z toho hrabat, vydrž, v pondělí skočte za dr, převažte, popiš, co se děje, třeba něco vymyslíte.
Jinak mě dítě při spurtu baštilo po 20min, jinak řval jak tur, ale jak topřišlo, tak to za pár dnů odešlo. Nějak mě během té doby nenapadlo řešit, že baští často, zkrátka si řekl, tak dostal. Je fakt, že tu tehdy byli tchánovci a koukali dóst divně, že je malej furt na koze. no a, on ví, kdy chce, co mu já do toho mám kecat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
11.12.10 17:56
Gladys píše:
Hlavně se uklidni. Děláš všechno, co je v tvých silách, jsi tam celý den sama, takže už ti musí jen z toho hrabat, vydrž, v pondělí skočte za dr, převažte, popiš, co se děje, třeba něco vymyslíte.
Jinak mě dítě při spurtu baštilo po 20min, jinak řval jak tur, ale jak topřišlo, tak to za pár dnů odešlo. Nějak mě během té doby nenapadlo řešit, že baští často, zkrátka si řekl, tak dostal. Je fakt, že tu tehdy byli tchánovci a koukali dóst divně, že je malej furt na koze. no a, on ví, kdy chce, co mu já do toho mám kecat :nevim:

No já se právě bojím, aby neměla nějaké potíže s tím, jak často papá - aby to nebylo nějak na škodu.. Jinak mě nevadí jí často kojit, jsem ráda, když ji mám v náručí a ona se tváří jako andělíček. Jenom právě nevím, jestli jí tím nemůžu nějak uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.12.10 18:04

Tes, píšeš, že jí je týden… Tak to má fakt ještě nárok být u prsu pořád :srdce: Nejspíš máš přechodový mlíko (prostě něco mezi mlezivem a mlíkem) a to ještě tolik nezasytí. A jinak - jsi doma sama, tak toho využij. Nic ti nebrání mít malou pořád v náručí. Nakojíš, usne, no a co, proč jí nedržet dál (pokud zrovna nepotřebuješ letět na záchod, že jo :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
11.12.10 18:11

A co dudlík? Ten by hodně pomohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
11.12.10 18:24
BohunkaP píše:

u týdenního miminka? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.12.10 18:29
tessika píše:
BohunkaP píše:
u týdenního miminka? 8-o

Pokud nepláče hlady, tak dudlík pomůže. Ale musí se ho naučit dudat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
11.12.10 18:35

No ja bych z vlastni zkusenosti zkousela vazit, jestli vubec neco vypije, nebo jestli to prso jenom cumla. U nas to totiz bylo to stejne, neustaly rev, a pak jsme zjistili, ze mala se sice prisaje a 20 minut dumla, ale z prsa nic nevytahne, takze je porad hladova. Od prvni davky Nutrilonu je klid, nebo aspon rve z jineho duvodu, nez je hlad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová