Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,mám po 2.IVF opět neúspěšném,na KET nezbylo nic přestaly se vyvíjet a v lednu bych chtěla podsoupit 3.poslední cyklus IVF.Mám odstraněny vejcovody,takže jinou možnost ani nemáme.V dubnu my bude 35let a doktor hrozí,že s přibývajícím věkem jsou i vajíčka méně kvalitní.Mám za sebou stimulaci dlouhým protokolem,krátkým protokolem a pokaždé stejný výsledek.Mám i malé ložisko endometriozy a ta prý možná dělá špatné imuno v děloze a snaží se plod vypudit,ale to jsou jen dohady nikdo to nepotvrdí.Nevím čím stimulovat potřetí.Poraďte co jste měli vy a s jakým úspěchem?Díky za každé info.
Ahoj,
fakt nevím, čím bys měla stimulovat, třeba poradí někdo jiný, ale to je těžký, když nepíšeš výsledky stimulace.
Jenom jsem Ti chtěla napsat, abys zvážila, zda nezměnit nejen stimulaci, ale rovnou i CAR.
asi bych na tvém místě opravdu zkusila vyměnit CAR je to 3 pokus s poslední hrazený pojišťovnou takže bych to asi riskla a prostě změnila CAR hodně holkám to pomohlo tak držím pěsti ať ten 3 pokus vyjde a máš brzo// ![]()
No vidíš to jsem,ale hlava!Na první cyklus jsem stimulovala dlouhým protokolem kvůli endometrioze Zoladex,Puregon,Merional,Pregnyl a druhý jsem měla krátký protokol kvůli malé odezvě vaječníků Puregon,Orgalutran,Ovitrille.Vždy 13 folikulů,6zralých a všechny oplodněné sami.Prvně my vkládaly 2blastocysty a zbylo i na KET,tak taky 2blastocysty a podruhé 2osmibuněčná embryjka,aby prý byla změna,že někomu vyhovují spíš ta.Zase nic.Uvažovala jsem opět o dlouhém protokolu Zoladex má prý v těle nastavit hormonální klid to kvůli té endomrše a pak Gonal+Luveris-ten má mít vliv zase na zrání vajíček a kvalitu,prednison jako prevenci na autoimunitní reakci těla na vajíčko.Vyzkoušel jste to někdo?Mám sesbírané různé rady,ale nevím o nikom kdoby to zkusil.Dík
Ahoj, já sice teprve půjdu do 1. IVF,ale někdy si připadám, že mám informací za 3
.
Nevím, do kterého CARu chodíš, odkud jsi, ale hodně holek z neplodnosti si chválí REPROFIT v Brně nebo Olomouci, a vůbec neřešili, že tam dojížděly přes půl republiky, protože přestup do tohohle CARU stál za to a jsou těhule! Zde proslavený MUDr. Machač jim šije stimulaci přímo na míru a hodně preferuje nativy, které by možná i pro tebe byly dobré, když na stimulku nic moc nereaguješ. Pokud se ti tvoří vlastní vajíčka , byla by to šance možná ještě před 3. IVF.
A všechna vyšetření už máš - genetika, imuno apod.? Jestli ne, tak tyhle bych si taky nechala udělat.
Tak se drž
B.
REgy - No přece Reprofit
, měli by tam mít pobočku, ale raději pohledej a zkontroluj mě ať nepíšu bludy…
tak nevím o tom, že by reprofit měl pobočku v OL. Vím že v OL je CAR ve FN a Fertimed.
Tak je to pravda, nelhala jsem, Reprofit má pobočku i v Olmíku a je to kousek od Ferťasu, asi tak 200m u podzemních garáží
.
Tak jsem nakoupila u známé a prodávám dál ![]()
držím pěsti při stimulce, mě to teprve čeká… B
Díky za tip do Olomouce,ale to bych tam musela bydlet leda na hotelu a pak nevěděla bych co s dcerkou,chodí do školy a má jen mě a tátu ,babi pracuje na 12 hod. směny a nikoho jinak už nemáme,bohužel jsme měli starší rodiče a zemřeli.Bydlím 50Km od Prahy a tak navštěvuju Gest.Díky za názory.
Ahoj, je tu někdo, kdo se pomalu ale jiště připravuje na 3. IVF stejně jako já? ![]()
Ahoj holky, po dovolený v červenci nás čeká doufejme naše 3IVF.. Mezitím, ale budu měnit teď CAR. Už se na jednu stranu toho kolotoče nemůžu dočkat, ale zároveň mám strašný strach, že se bude opakovat to, co při 2IVF, kdy neodebrali žádná vajíčka ![]()
@maminka2 Ahoj, v červenci bych taky chtěla jít na IVF, tak budeme válčit spolu. ![]()
Tak aspoň nebudu sama
Mi máme začátkem července dovolenou a pak by jsme na to chtěli vlítnout ![]()
Ahoj! U nás to stejne. Čekáme výsledky z imunologie a manžel se jeste léčí u urologa a po dovolené v červenci se začneme chystat na dalsi IVF. Uz toho mame za sebou více a jdeme do 5 ho pokusu.