Čekáme druhé a více - zima 2014/2015

3686
9.7.14 11:47

Čekáme druhé a více - zima 2014/2015

Ahoj! Zakládám toto téma pro ty, co jako já čekají několikáté miminko. Proč nejdu do některé z rozjetých skupinek dle TP? Protože kam jsem vlezla, bylo 50 členek, nakecaných už 400 stránek a více a přiznám se, že jsem se po pár stránkách ztratila. Navíc už je to jiné než poprvé. Nesháním „těhu oblečení“ od pozitivního testu, nevybírám kočárek, atd atd, takže jsem bych občas přispěla nějakou radou, ale ve finále bych byla docela out. Takže budu ráda, když se přidají další nastávající vícemaminky a budeme kromě ultarzvuků řešit i to, jak naskládat děti do pokojíčků, kdy to říct těm starším, jaké pořídit stupátko ke kočáru a další "starosti!. ;) Něco o mně. Jsem ve 12tt, doma mám 18ti měsíční cácorku, tohle děťátko přišlo poněkud dřív, než jsme plánovali (cca o půl roku), ale tak to holt asi chodí, když člověk plánuje. A TP mám 26.1.2015. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
9.7.14 11:53

Ahoj..já mám doma 2letého klučinu a ted čekám snad holčičku..uvidíme koncem měsíce na 4D utz.. :think:
jinak jsem ve 22tt a termín mám 18.11.2014
Pokojík pro děti máme jeden a jeden bude pořád asi..( mi vyrostli v jednom pokoji tři sourozenci a taky jsme to přežili ), stoupátko zatím neřeším..v době porodu bude mít malý 2.5 roku a už i pochodí něco sám. A přes zimu zase tak často venku nebudem..

• Citovat
  • Upravit
3686
9.7.14 12:11

Gratuluji k párečku! :kytka: Já to samo ještě nevím, ale vzhledem k tomu, že jsem otěhotněla ze styku 6 dní před ovulací, tak se připravuju na další holku. Chudák chlap. :lol: S tím pokojem pořád váhám, máme v baráku dva, mně bylo sympatičtější jedna spokečná ložnice a druhý pokoj nechat jako hernu, co ji tam má holka teď, ale chlap chce oddělené pokojíčky. Tak nevím, ale to je ještě kupa času. Jak jste to malýmu vysvětlili, že bude mít sourozence? Nějak si nedokážu představit, že by to malá pochopila. Zas je ale asi divný na 4 dny zmizet a vrátit se s miminem. :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.14 12:17

@Kapaz
malý to ještě nechápe..má dva roky a ještě nemluví, ale občas mu manžel vezme ruku a začne mu s ní hladit mé bříško a říká že tam je mimi…ale jinak mu to neříkáme..myslím že je na to ještě malý aby to pochopil..navíc on je zvyklý být u babiček, ted je týden pryč na dovolené s našima a nějak extra mu prý nechybíme, takže když zmiznu na pár dní tak to určitě přežije doma s tatkou..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
9.7.14 12:18

Jinak kdyby byla možnost tak bych asi taky chtěla aby měl každý svůj pokoj..teda asi zezačátku bych je nechala spolu a měla tu hernu a tak na ten školní věk je dala každého do svého..
ale zase kdyby to byli dvě holky nechala bych je klidně spolu..

• Citovat
  • Upravit
4823
9.7.14 12:40

Ahoj, tak se k vam pridavam :-D
Mam doma dva rarasky - starsimu budou koncem srpna 4 roky a mladsimu koncem cervence 18 mesicu. Tretatko je skutecne hooooodne neplanovane, takze obr prekvapeni pro nas vsechny.
Jsem taky ve 12tt, termin na 21.1, ale vzhledem k predchozim CS budem mit prirustek (kdyz vsechno dobre pujde - mam po poslednim CS blbe zhojenou jizvu) koncem prosince.
Momentalne jsme taky ve fazi reseni naskladani deti do pokoje. Mistnosti nazbyt neni, takze kluci budou ted spolu - behem leta chceme mladsiho nastehovat do pokojicku. Jsem teda zvedava, jak to zvladne/ou :lol: A taky bych ho chtela pomalu oddudlikovat, coz bude asi mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.14 12:44

@dusicka..
náš teda vyplivnul dudlík sám asi v 7m, tak jsem ráda že jsme to nemuseli řešit..
tři děti to už je hodně řešení no..hlavně pokojík, naskládání do auta atd..třeba nám by se do auta tři autosedačky nevlezli, a nové auto kupovat nebudem takže u nas je limit jen dvě děti..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
9.7.14 12:45

@dusicka..
mužu se zeptat jakou ochranu jsi měla po druhém dítku - že tohle je neplánované? já jen čemu se vyhnout:_o))

• Citovat
  • Upravit
4823
9.7.14 12:50

@smurfka to mas fajn, ze se oddudlikoval sam :-) My mame dudlikovy zavislaky. Starsiho jsem odnaucovala na dvou letech, to docela slo. Behem tydne se zadarilo. Tak jsem zvedava na mikromlade :-D On se i ve meste sape po detech s dudlem a chce jim ho vizt. Doma ho ma totiz jen na spani a nebo kdyz je fakt hodne protivny a uz fakt nevim, cim ho zabavit. Takze si ho moc neuzije :lol:
Jj, reseni to je divoky. Vsak z toho mam hlavu jak patraci balon :-D Ale co, pustili jsme se do boje, budem bojovat :-)
Auto taky resime, ale zatim to vypada, ze tam ty tri sedacky nacpam a az tretatko vyroste z vejce, tak snad nejakou uzsi sedajdu taky sezenem, aby to bylo vse OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
9.7.14 12:50

No holky, to jste mi přišly tedy pěkně do rány :-) Já jsem 16.tt, termín je 30.12. (haha, to bude hezký Silvestr :-)) a doma máme taky dvouletého prcka jako smurfka. Zatím tedy nevím, co čekáme, možná, že se něco dozvím příští středu na kontrole. Já teď asi nejvíc řeším spaní. Protože spím v ložnici na manželské posteli se synem (ano, moje blbost, vím), manžel spí v dětském pokoji. No a pomaloučku polehoučku bych chtěla malého přestěhovat do pokojíku, abych mohla zabrat ložnici s mimčem…Jinak stupátko zatím neřešíme, prcek stejně dost chodí sám, tak ho asi ani pořizovat nebudeme. My malému říkáme, že je v bříšku mimi a on občas i na mě ukáže a říká to (rozumějte, říká „ma“, což je miminko :-)), taky toho moc nenamluví a dost bojujeme s odplenkováním. Neúspěšně! Dudlík nemá už deset měsíců, ale pije zásadně z flašky. Nepočítám ty investice do všech možných hrnečků!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.7.14 12:51

Ahoj holky, taky se přidávám. Mám doma 2 letého raracha. Ještě teda nevíme co to bude. Doktorka byla skoupá na slovo. Jinak malý to, že bude mát sourozence taky nechápe a nejspíš je mu to šumák. On si to nějak přebere až s miminkem přijdeme domů. Zatím je to takový pomahač, tak doufám, že mu to vydrží. My se budeme stěhovat na podzim do domečku, kde máme dva dětské pokoje, tak to chci od začátku rovnou rozdělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.14 12:54

@PetrušeKl
taky odplenkováváme..ale myslím že do porodu to zvládne, takže dvoje pleny kupovat nebudem :pankac:

• Citovat
  • Upravit
187
9.7.14 12:56

@PetrušeKl Koukám, že je to všude stejný, taky se snažím odplenkovat ale zatím bez úspěchu, doufám, že to přes léto nějak zvládnem. O hrnkách ani nemluvím, to byl hroznej boj a stále je. Už teda pije, ale kropí kde co:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.14 12:57

@Altair já koupila zdravou láhev, na hrnek zatím neučím..

• Citovat
  • Upravit
2039
9.7.14 12:59

@smurfka No to doufám :-) To abych měla místo rukou chapadla, kdybych měla přebalovat obě děti :-D Je to ale boj, on je hrozný beran, takže se na něj nesmí moc tlačit, ale snad ho brzy přemůžu :mrgreen:

@Altair U nás je to stejné, taky úspěchy téměř nulové. Nejlepší je, když běhá po zahradě bez plíny, to i roztáhne nožky, pokrčí kolínka a čůrá, ale mně si neřekne. A doma už vůbec ne. A pití? No hrůzinec, my máme doma snad vše, co je na trhu. Z čeho pije tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí