Čekáme druhé a více - zima 2014/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44207
10.7.14 21:12

@smurfka To myslíš asi klasický rybí tuk v kapslích, taky se dá koupit, jsou poměrně levné, ale velké a nepohodlné na polykání. To už je lepší ten tekutý rybí tuk, mě rybí příchuť nevadí, ani teď v těhotenství. Nevadí to ani mým dětem. Ryby máme rádi a snažím se minimálně jednou týdně koupit na oběd nějakou kvalitní rybu..Chodím u nás do Rybárny a kupuju tam to, co mají právě v akci :lol: Děti mají nejraději makrely, ale jí i platýse, žraločí filety, lososa, pstruha a vše možné..

Sem tam objednávám čištěný rybí tuk bez příchuti od slovenské firmy Nutraceutica(střídám dětem s tím klasickým lékárenským),není tak drahý jako jiné výrobky tohoto typu, tak o tom teď uvažuju..Hlavně proto, že píší, že je kontrolován a zbaven těch těžkých kovů..Na jednu stranu o tom přemýšlím, na druhou stranu člověk nikdy neví..Nicméně ty omega jsou důležité. Teď jsem kdesi vyhrabala nový článek, že těhotným by měl být předepisován rybí tuk povinně, jak kdysi dětem.

Co se týče stravy, teď mám přístup k veškerému ovoci a zelenině a mám na to i chuť, denně toho pojím hodně. Za to v tomto těhotenství mám absolutní odpor k masu, snesu jen kuřecí řízek, opečený špekáček(nejlépe na ohni),nějakou suchou šunku typu debrecínka, moravské uzené a třeba uzenou plec..Ale logicky se snažím toto „maso“ jíst co nejméně, protože vím, že to není dobré..A taky mám pořád chuť na rybí salát, pepřenky a zavináče. Rybí salát jsem si dala, stejně tak chleba s hermelínem a rajčetem, ale snažím se to omezovat..Klasicky jím rohlík s tvrdým sýrem nebo typu lučina, fakt mi nic nechutná, mám odpor k jídlu..Ale zeleninových polévek, jídel a nákypů bych se mohla ujíst. Dnes jsem dětem s odporem pekla kuře s bramborovou kaší a sama už třetí den jím cuketový nákyp.

A co jsem poznala nově, tak přehnaná zimomřivost..Je červenec, doma 24 stupňů, já mám na nohou teplé ponožky a zahřívám se zázvorovým čajem..Stalo se mi, že mě i několikrát v noci probudila zimnice, myslela jsem si, že na mě něco leze, furt dokola jsem si měřila teplotu a ono nic..Potom jsem se dočetla, že je to normální a některé ženy to tak mají..Může to být způsobeno nižším tlakem, který mám, ale v předchozích těhotenstvích jsem nic takového nepoznala..Stejně jako sklon k slabosti a mdlobám..To jsem měla hned týden dva, po vynechání MS, teď to přešlo(ťukám, snad to vydrží).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
11.7.14 07:20

@slavuska1 No já nejsem moc zuřivá pisatelka, takže spíš jsem četla tvé příspěvky v tématech, která se mě dotýkala, ale zas tak často do veřejných diskuzí nepíšu. Jsem v jedné uzavřené a tam vesele krafeme :-) A vůbec trapná nejsi, v klídku :mrgreen: Tak se poznáme tady, no ne? :-)

@Jana206 Já jsem taky hrozně zimomřivá a ještě víc nevyspalá jak jindy. Plus teda s Markem mi naprosto nic nebylo a tentokrát mě to kopalo ještě tenhle týden, takže žádná slast…

@Kapaz Jéé, takové ultra hodné miminko teda neznám! Já právě furt nosila, prdíky ho mučily do osmi měsíců a neprospané noci znám ještě dnes. Zrovna dnes byl vzhůru už před půlnocí a mezi 4:15 a 6:50 spal tak po dvaceti minutách! No pořád se uklidňuju, že to časem přejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
11.7.14 08:32

@PetrušeKl Já píšu ráda, samozřejmě když mám čas, doma je vše udělané a děti jsou zabavené jinak..Vždy jsem psala ráda cokoliv, mě to odreagovává..Ale poslední dobou se ve veřejných diskuzích necítím dobře - k vůli napjaté atmosféře, zbytečným hádkám, kde pomalu každá každou bere za slovíčko..
Mám to ale tak, že se k emiminu dostanu dvakrát/třikrát denně(většinou ráno, když všichni ještě spí, večer, když malá už spí a starší děti se buď dívají na TV nebo si hrají v pokojíčku a když jsem sama doma s malou a přes poledne spí, tak přes poledne - podle situace a taky počasí, jestli jsme doma nebo někde v tahu, někdy ani to ne a potom najednou přečtu, reaguju, na co chci, případně odpovím, na co jsem dotázána. Tak se stane, že jednou/dvakrát denně zahltím stránku svými příspěvky :lol:..Rozhodně nejsem na emimi on-line - neuznáváme zapnuté PC, už k vůli příkladu starším dětem, prostě si vyřídíme, co potřebujeme a PC vypínáme..A tak to vyžadujeme i po nich, můžou si zahrát vybranou hru v určený čas, ale PC u nás prostě zapnuté není, že bych jako celé dopoledne odbíhala od vaření a četla. Nechci, aby to tak měli v budoucnu a to se nejlépe „naučí“ příkladem. Vím, že někdo to tak má, ale my ne.

Teď teda nikdo nespí, ale zapnula jsem PC k vůli vyřízení jiné věci, tak jsem v rychlosti nakoukla(i k vůli tomu, jestli už náhodou nemám pozvánku do uzavřené :mrgreen: ),už zase vypínám, chystáme se na drobný nákup, i když venku prší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
11.7.14 08:32

Dobré ráno holky, skupina založena, už jen čekám na schválení. K té zimomřivosti - trpím tím taky a pitomý je, že podle toho oblíkám i holku. :) Ještě mi poraďte, chtěla bych malé koupit nějakou hračku - má Vánoce i narozeniny u sebe, dlouho nic nedostala, co se vám od toho roka a půl osvědčilo? Takových těch hrajících potvor má dost, chtěla jsem něco jiného a přemýšlím co. Něco jakože do domácnosti? Má plastovou kuchyňku, ale zatím nevybavenou, ještě si s ní nehraje, tak jestli to by ji už bavilo, nebo panenku, to teď chová kde co, nebo něco z těch edukativních dřevěných hraček - puzzle, skládání koleček na tyčku, tvary do něčeho, apod. nebo něco na jemnou motoriku? Navlíkání různých věcí na šňůrku jsem viděla… Nebo si ráda kreslí, teda spíš abych kreslila já ji podle toho, co řekne. Ona jen čmrká, tak jestli nějakou tu podložku kreslící, ale to mi přijde pitomost. Fakt nevím. Naposledy dostala Duplo na den dětí, tomu teď pomalu začíná přicházet na chuď, už umí dát kostky k sobě, ale nejraději tam má zvířátka a tak když mi postavíme domeček a ona tam strká skrz dvířka kytičky a domečky. Tak nevím co. Je toho stračně moc. Jo a miluje knížky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
11.7.14 08:39

@Kapaz Kreslící magnetická tabulka u nás frčela u všech dětí, akorát nejmladší levačce jsem musela odstřihnout tu tužku..Máme i tabuli na fixy a z druhé strany na křídy, děti mají dovoleny jen ty fixy, protože křídy doma zametat nemíním..Kreslí na tom pod dozorem i ta nejmladší..

Různé dřevěné vkládačky taky miluje, máme jich doma spoustu, po starších dětech. To samé ty hrací „edukativní“ hračky, oblíbený je hrnec Fisher Price nebo i obyčejnější vkládačky..

Co se týče kuchyňky a nádobíčka, ta starší si s tím hrála později, protože něměla „příklad“,ale ta mladší si hrála od roku s tou starší..Špatné to ale není, i kdyby to nevyužila hned teď..

U té nejmladší frčí i dětský vysavač, žehlička, smeták a mop, kuželky, kostičky.
A knížky miluje taky, ale my máme spoustu repoler ještě po nás a po starších dětech, hodně jsem toho koupila už použité, abych jim to mohla dát do ruky a nebylo by mi to líto..Frčí u nás cokoliv, ale obrací stránky rychle, nenechá mě „číst“.

Velké dřevěné navlékací korále máme taky, ale to zatím nezvládne, protože ten ten provázek je „měkký“ a utíká jí..Možná kdybychom měli dětskou velkou jehlu, už by to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
11.7.14 08:56

Ahoj vsem, rada bych se k vam pridala :-)
Doma jiz mame 18M raraska a 11.ledna cekame druhy prirustek :D Dnes jsem 13+5, ale podle UTZ je prcek asi o tyden mladsi. My jsme doma zatim pouze uspesne oddudlikovali ( no spise on sam :lol: ), ale plenky jeste stale nosi. Nocnik sice uplne neztracuje, ale sam si nerekne. Takze netlacime na pilu, vsak ono to prijde…
Zatim jsem vas nestihla docist, snad casem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
11.7.14 09:39

Holky, tak skupinka už jeden, ale já zaboha nemůžu najít, kde se rozesílají pozvánky. :think: Tak asi si zažádejte normálně o přijetí… zde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
11.7.14 09:39

@lucsta Vítej a gratuluji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.7.14 09:47

Dobré ráno :mavam: @PetrušeKl já píšu docela ráda zase dlouho jsem v uzavřených nebyla, až asi před rokem jsem se někde chytla, a teď už jsem v několika :) @Jana206 to s tím zahlcením se mi stane taky, já teda přes den nahlížím, to se přiznám :oops:, ale takový ty skupiny co „žijí“, ty čtu většinou v noci, když mám klid, a pak si tam vedu noční monology :lol: @Kapaz starší byl v roce a půl fanatik do takových těch dřevěných skládaček, jak se různé obrázky vkládají. mladší byl na takový věci dost „línej“, ten tomu přišel na chuť až dlouho, to co koupit, to záleží, jak je motoricky zručná, moji kluci moc ne, takže nějak nevím, co průměrný rok a půl starý batole zvládne :oops: kluci v tomhle věku nedali ani 2 kostky dupla k sobe, většina dětí to zvládá :)
jinak u nás vede dřevěná vláčkodráha, ale právě nedokážu odhadnout, jestli na to není malá, mladší si ji začal všímat až nedávno, a starší ji v roce a půl neměl, dostal ji až ve 2 letech, a to si s ní teda hraje rád od té doby. jo a vděčná je u nás kuličkodráha, máme od Leny, s malýma skleněnýma kuličkama, takže to není, aby si s tím hráli děti samy, ale když ji postavím, tak házet tam kuličky, a pozorovat, jak jedou, to oba milují od cca roka a půl, u toho vydrží dlouho. a nějakou knížkou samozřejmě nic nezkazíš, ty u nás vedou. super jsou takovýhle: http://www.bux.cz/…eporelo.html . tam muže odkrývat obrázky, to kluci milovaji, mladší občas doteď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.7.14 09:50

@Jana206 já ti nevím..prostě jsou tam kapsle a je tam napsané dha..
mě se to polyká dobře..je to hladké tak to sjede do krku raz dva.. :mrgreen:
jestli v tom je jen rybí tuk nebo i jiné vitamíny to nevím..ale ale jen rybí tuk..já bych normální rybí tuk asi nepoozřela..takhle ta kapsle aspon nesmrdí - když jsem polykala těhu vitamíny mamavit tak jsem se mohla poblít jak to smrdělo rybinou, ale tohle je fajn..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
11.7.14 11:12

@Kapaz
potom až budou všichni v té uzavřené skupině tak tuto nechej u adminů zavřít..

• Citovat
  • Upravit
4823
11.7.14 13:32

Holky, ja vas vubec nestiham :lol:
Asi neco delam blbe, ale jsem furt utahana jak kote a kdyz mam chvilku klidu od tech mych dvou zlaticek, tak se snazim dohnat resty doma a nebo aspon trosku odpocivat :-)

Ad vitaminy - neberu nic. U starsiho jsem neco brala, ale uz nevim, co to bylo. A u mladsiho urcite ten Femibion?? (nazyva se to tak, ze jo :-D ). Ted fakt nevim, do ceho se pustit. Jako prebytecnych x stovek mesicne neni, tak bud budu spolehat na pestrou stravu nebo zkusim nejakou levnejsi alternativu. Chichi, ted me vlastne napadlo, ze budu mit za chvili narozky, tak trebas mi da nekdo fajn darecek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
25.7.14 13:21

Holky, tak už víte co čekáte? Mě doktor řekl, že se miminko perfektně ukazuje už v 13tt a řekl, že to bude kluk. Co u Vás? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.7.14 14:24

@Ivet009 mi ted máme soukromou skupinu - tajnou..podívej se o 6 příspěvků výš, tam si můžeš podat žádost..

• Citovat
  • Upravit
108
27.7.14 09:31

Ahoj holky, tak se taky přidávám :-) mám doma 2-letou holčičku a jsem 13tt a termín mám 3.2.2015 a zatím taky nevím co čekáme :-) ale snad už v úterý se dozvíme :-)Malá pořád chodí a hladí bříčko a dává pusinky a pořád se ptá kdy bude miminko venku :-) nějak to nedokáže pochopit :-)Ale prej by chtěla brášku :D Jinak bydlení a spaní taky budeme řešit, malá taky spí s náma :? (mou vinou a nějak nevím jak jí to odnaučit, jelikož máme dost malý byt). Jinak plenku a dudlík máme jenom na spaní večer, krásně mluví :-) někdy až moc co neví to nepoví :-)S jídlem je to u nás na 4-,ráno a večer ještě dostává UM jelikož my nechce přejít na mléko a vúbec nevím čím to UM nahradit :? jelikož my přes den jí hodně málo :? Přeji všem krásnou neděli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí