Čekáme druhé a více - zima 2014/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
9.7.14 20:20

@dusicka.. no já jsem divná, bolesti žádné, naprosto bez hlenu - jsem měsíc suchá jak poušt, takže nic no.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44199
9.7.14 20:50
@smurfka píše:
@Jana206
a kdy jedeš na ten screnning..?
já jedu do Olmu 29.7 na ten utz..ty asi pojedeš dřív co?

Jedu v pátek 25.7.,takže v jiný den..Myslíš, že bych tomu POlákovi měla zavolat už teď, co a jak? Nebo tam zajet přímo se domluvit, jak pojedu na ten screening? Chtěla bych, aby mě aspoň jednou v tomto těhu vyšetřil Polák..

Ten 4D, to je taky vyšetření nebo je to vyloženě jen pro zážitek rodičů vidět miminko co nejreálněji? Já jsem na 3D v předchozích těhotenstvích nebyla, protože jsem se setkávala s názory, že je to hlavně pro zážitek rodičů, ale 3D fotky nejmladší dcerky mám, právě od Poláka, z toho velkého UZ kolem 20.týdne, nabídl mi to a platila jsem je zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.14 20:52

@Jana206
jako stačí tam zavolat až po tom screningu..nemá tam zas tak plno..nebo se tam stavo osobně na objednání klidně, ale stačí volat určitě..já se objednala po telefonu.
4D není vyšetření..je to jen natáčení videa miminka a udělání pár fotek..
Já právě chtěla 3D fotku od Poláka ve 2Ott, ale malá nechtěla spolupracovat no, tak jdu znova..jinak bych nešla.

• Citovat
  • Upravit
24
9.7.14 20:55

Holky, já se taky vetřu :D Mám doma 13 měsíčního prcka a jsem v 10+5tt s TP 30.01.2015. Nočník se snažím ukazovat, aby věděl, že se „aaa“ dělá tam, ale zatím ho tam moc neudržím :) No a samozřejmě máme problém se spinkáním. Pokoj navíc tady máme, ale ten náš mazel má přiraženou postýlku k nám, takže jak ho cokoliv trápí tak šup k mamince se přitulit. Toho spinkání se děším, ale řešit silou to nebudu. Pokojík se mu udělá a až bude sám chtít tak tam bude spinkat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.14 20:58

@Ivet009 tak naš malý dvouleták chodí k nám do postele taky v noci..usne v pokoji a v noci přijde a spí s náma..snažíme se odbourat ale zatím to nejde..naštěstí se teda dá dát postýlka do ložnice a ještě i spát malý v posteli s náma, tak uvidíme jestli to odbouráme nebo ne.. :,(

• Citovat
  • Upravit
44199
9.7.14 21:00

@dusicka.. Tak to zní jako zázrak - prokazatelně mrtvé rybičky a takový úspěch..Je to krásné, moc vám to přeju :kytka:
Určitě to zvládnete, my jsme to taky zvládli. Naše nejmenší se narodila koncem června a v září šel náš nejstarší do 1. třídy. Zároveň začal dělat závodně sport v Sokole a ještě chodí do hudebky. V prvním pololetí jsem ho s miminkem doprovázela do školy a ze školy, do hudebky i do té sokolovny, od druhého pololetí začal postupně chodit sám, dnes je plně samostatný..Bydlíme ve městě cca 50 000 obyvatel, přechází světelné, velké, ale i co se týče chodců, frekventované přechody..Postupně jsem si na to musela zvyknout, neříkám, že nemám strach, ale fungovat nějak musí. Ve finále mi přijde samostatnější než jeho spolužáci, kteří ještě sami nikde nebyli - rodiče je ráno cestou do práce autem zavezou do ranní družiny a odpoledne po práci zase vyzvednou. Ven je pouští maximálně ve vnitrobloku sídliště.

Jediná pomoc byla od babičky s učením(měl problémy s držením tužky, tak aby psal v klidu),ale rozhodně ne s voděním a vyzvedáváním, na to jsme byli sami. Chlap naštěstí pracuje na směny, tak se to dalo a naše malá byla úžasně pružná, prostě se přizpůsobila..Plně jsem ji kojila celého půl roku, kojila jsem kdekoliv a kdykoliv si řekla, výhodou bylo to, že podzim byl teplý, v zimě by toto bylo těžko praktikovatelné.
Ta prostřední byla v té době skoro čtyřletá, začala chodit do školky(chodila jen dopoledne a pátky jsme vynechávali).

Teď nás podobný kolotoč čeká znovu, naštěstí ty starší děti jsou už samostatné..Mohou chvíli zůstat sami spolu doma, chodí samy ven na hřiště v bloku, volně po městě je ale zatím běhat nepouštím. Když je potřeba, zajdou třeba i dokoupit co chybí do blízkého krámku. Když nemůžu s malou z nějakého důvodu ven, buď si je chodím kontrolovat(když malá spala zavřená v postýlce, teď už vyleze) nebo se prostě hlásí mobilem..Ale pokud vše dobře dopadne, tak začátkem února se narodí miminko a v září půjde ta mladší do školy(je narozená až v listopadu, takže skoro sedmiletá)..
Naštěstí se můžou spolehnout na toho staršího, nebojím se je pustit spolu, ale končit budou každý jindy, takže tu mladší budemem muset vyzvedávat. Na družinu nebude mít nárok, protože budu doma, u nás to tak je..Už to vlastně chci natrénovat tuto zimu, jak se narodí mimčo, které rozhodně do školky tahat nebudeme..Starší cestou ze školy vyzvedne mladší a my půjdeme na proti za světelnou křižovatku.

Zvládnout se to dá, nejhorší je ten přechod z jednoho dítě na dvě. Potom už je šrumec a ztratí se to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
9.7.14 21:01

@smurfka taky doufám, že se mu nebude chtít poslouchat pláč miminka, takže se sám přestěhuje do svého pokoje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.14 21:03

@Ivet009 no našeho malého nevzbudí v noci vůbec nic :roll: tak nevím nevím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
44199
9.7.14 21:15
@smurfka píše:
Já teda metodu plodných dnů nepraktikovala nikdy, jen když jsem chtěla otěhotnět, protože měřit se mi nechce, na to jsem líná, a jinak na sobě ovulaci nepoznám - já jela na ovu testech..nemám žádné příznaky ovulace ani že má přijít ms a tak..takže já jako bezpříznaková bych na plodné dny nikdy nenajela.. :nevim:

Já jsem měřila půl roku - paradoxně až po třech dětech. Prostě mě zajímalo, jak funguje moje tělo a že bychom to možná někdy ke konci cyklu praktikovali bez toho kondomu. Nikdy k tomu nedošlo..
Ale díky tomu, že jsem znala svoje tělo, jsem hned věděla, že jsem teď těhotná..Změřila jsem si BT, věděla jsem, že předovulační teploty mám 36,2,poovulační 36,6 a přesně v den MS klesnou zase zpět..No a když jsem dva dny po vynechání MS naměřila 36,9,bylo mi jasné, že je vymalováno a že nic čekat nemám :lol: Kdybych měřila celý cyklus, dalo by mi to krásnou trifázickou křivku.

Kdyby nebylo tohoto, tak bych si byla do poslední chvíle jistá, že MS dostanu a čekala..Neměla jsem absolutně žádné příznaky. Třeba u 3. těhotenství už jsem to věděla od 22.dne cyklu..Bylo mi klasicky blbě, zvětšila se mi prsa a začalo mi ukapávat mlezivo - třičtvrtě roku po ukončení kojení..Těď se to nestalo a to nekojím 4 měsíce od otěhotnění.

Hlen jsem poznala, ale nikdy nemůžeš určit, jestli máš hlen před ovulací nebo až v době ovulace. Čípek jsem si nebyla schopná nahmatat, protože mám krátké prsty a taky by se mi toto denní samovyšetřování příčilo..Ale jak jsem teď naposledy otěhotněla, tak jsem to zkoušela - a najednou trčel ven a byl dobře hmatný.

Není špatné znát svoje tělo, ale lituju snažilky, které to musí stresovat..My jsme s tímto nikdy problémy neměli..Ten nejstarší je taky na jeden nijak neměřený pokus v měsíci, ta druhá se nám povedla první měsíc, kdy jsme se snažili, ale ne nijak vehementně. A ta nejmladší je svým způsobem taky špatně určené plodné dny(jen kalendářová metoda)..Vznikla 10.den cyklu, mám sice cykly kratší, ale pořád jsou to ještě teoreticky neplodné dny..Taky jsme z toho byli dost překvapení :lol:

A taky jsem živým důkazem toho, že bazální teplota nemusí být v těhu přes 37 stupňů - neměla jsem a nemám ani teď, otěhotnění bez problémů..Teploty mám celkově nižší(než průměr), někde jsem se dočetla, že kdo má nižší BT, může mít problémy se štítnou žlázou, ale já ji mám dle vyšetření v pořádku.

Do tohoto pozorování jsem se pustila čistě ze zvědavosti, nic víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.14 21:19

@Jana206
to máš fajn..já zase ale tím že jsem bezpříznaková jsem měla i super těhu..neměla jsem žádné příznaky ani na začátku ani během těhu..žádné zvětšné bolavé prsa, žadné nevolnosti, zvracení, žádné chutě, nechutě, žádné otoky, poslíčci, prostě nic..od otěhotnění až po porod nebyl jediný příznak těhotenství nebo blížícího se porodu. Dokonce jsem měla strach že porod ani nepoznám když nevím jaké to je mít poslíčky a jaké to je mít menstruační bolesti a tak..

• Citovat
  • Upravit
44199
9.7.14 21:24

Co se týče spaní, já to vůbec nehrotím. TEn nejstarší s námi spal do 6 let v jedné místnosti, ale ve vlastní posteli - k vůli bytové situaci..Jak jsme se přestěhovali, bez problémů začal spát ve vlastním pokojíčku.
Prostřední má 5,5 a ještě často s námi spí v ložnici(tatínek pokud je doma - často dělá noční, v pokojíčku nebo obýváku),protože mívá noční děsy. Nejhorší to bylo v období dvou až čtyřech let. Ona se z ničeho nic v noci probudí, vidí sklípkany nebo další přízraky, řve, třepe se, ale nemůže přijít k sobě a zároveň nemůže pořádně usnout..Dřív to bylo hodně často a ráno si epizody nepamatovala. TEď je to sporadicky a ráno si epizody pamatuje..Je lepší mít takové dítě pod dozorem, že spí vedle mě na posteli..Jednou jsem ji hledala po celém bytě, v tom záchvatu se dostala až do kuchyně za sedačku, všichni jsme spali..

A taky chlap chrápe, jsem ráda, že spíme odděleně.
Zatím máme domluvu takovou, že úplně v pokojíčku bude spát, až bude chodit do školy.

Nejmladší má zatím postýlku v ložnici a i kdybychom nečekali mimčo, nijak bych to neměnila. Nemám potřebu ji stěhovat, klidně bych ji tam nechala do 3-4 let..Navíc nejmladší je skřivánek, chodí brzy spát, v 8 nejpozději a v ložnici má klid..Starší děti si ještě večer hrají v pokojíčku, rušili by je..Aby si přetahovali do obýváku hračky a hry nechci, v pokojíčku mají klid a soukromí, v obýváku většinou jde televize, která ruší pozornost od her.
U nás to bude pravděpodobně vypadat tak, že ta nejmladší zůstane v ložnici, ale přestěhuje se na postel, nemyslím si, že by ji novorozenec budil, pokud nebude extrémně uřvaný a starší děti v pokojíčku. Pokud se bude ta prostřední budit děsy, tak tam bude spávat i tatínek.

Já upřímně říkám, že toto nehrotím..Když budeme chtít, tak si s chlapem pro sebe to soukromí uděláme i přes takovou situaci..S dětmi jsem v posteli nikdy nespala, jsem zastáncem vlastní postýlky a monitoru dechu, s miminem bych se nevyspala, ale v jedné místnosti, to ano..
Třeba jedny moje známé k vůli bytové situaci spali ve stejné místnosti s rodiči celý život a taky vyrostli bez následků..Dnes mají vlastní rodiny..Taky měli jeden pokoj jako obývák pro všechny a jeden jako ložnici pro všechny.
Byt máme jinak dost velký, máme 3 plus kk, kuchyň s obývákem dohromady a kromě gauče máme ještě žíněnky z tělocvičny, na kterých se taky hodně dobře spí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
9.7.14 21:28

@smurfka Menstruační bolesti jsem mívala snad jen před úplně prvním otěhotněním..
Co se týče nevolností, maso bylo druhé těhotenství, to jsem blila od začátku až do 6. měsíce. 3. těhotenství mi bylo taky hodně špatně, ale bylo to mírnější..1. těhotenství - nevolnosti přišly později a brzy odešly..A teď - taky přišly později a doufám, že to nejhorší mám za sebou..Vůbec jsem nezvracela, jen se občas nadavovala naprázdno hleny..Spíš mám problémy, že mi nic nechutná, přitom mám hlad, jím hodně málo..Zhubla jsem 4 kg, přesto mi už vystouplo bříško(jak jsou svaly povolené)..
V prvním a druhém těhotenství mě první 3 měsíce křečovitě bolelo břicho jako před MS, ve třetím trochu, teď vůbec..

Přemýšlím, jaký vztah to má k pohlaví..U mě hodně babských rad vychází. Svůj tip na pohlaví mám a jsem zvědavá, jestli to výjde nebo ne :mrgreen: Je ale fakt, že už mám s čím srovnávat, ve 4. těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.14 21:31

@Jana206
já teda nikdy žádné tušení na pohlaví neměla..( dle mě to je prostě blbost..ano přání může být, ale aby někdo řekl cítím že to bude to a to..fakt nevím to je pro mě scifi )
u prvního jsme chtěli hodně holku, už od prvního utz jsem na ni mluvila jako na princeznu, břicho mi rostlo jen dopředu a ne do špičky a stejně kluk.
Ted sex v době ovulace, opět žádné příznaky, uplně stejný průběh jak v prvním těhu, krásu mi holka neubírá a stejně to má být holka..takže nevím no

• Citovat
  • Upravit
44199
9.7.14 21:38

@smurfka Tak pokud břicho roste do špičky, značí to spíš kluka, bříško u holčičky je dle babských rad souměrné a rozložené..

Podívej, svým způsobem to blbost je, ale myslím, že něco pravdy může být..Na mě prostě hodně těchto pověr ve všech 3 těhotenství fungovalo - co se týče nevolností - nástupu a délky trvání a i chutí..Dokonce na mě platilo i to, že mě ve druhém těhu pořád pálila žáha a narodilo se extrémě vlasaté dítě..V 1.a 3. těhu mě nepálila a děti byly skoro holohlavé. Vychází to z lidové moudrosti a pozorování, kdy ještě nebyly žádné prostředky, jak to zjistit..

Zase mi ale u prostřední dcery nevyšel čínský lunární kalendář, pokud jsem počítala správně, měla být kluk..Jenže já mám s těmi tabulkami většinou problém, protože se tam ještě připočítává jednička. Nebo stáří krve, tam se musí vzít v úvahu i operace a transfuze, toto považuju za blbost.

Přání pohlaví jsem fakt neměla, zvlášť ve třetím, když už jsem měl páreček..Co se týče ovulace, nikdy před tím jsem ji neměřila, ale minimálně u toho třetího vím, že si živá spermie musela na vajíčko pár dní počkat - a větší životnost mají ty ženské..Takže i to se u nás vyplnilo.

U někoho ty pověry vychází, u někoho ne.
Taky to beru jako odreagovačku, ale zjistila jsem, že na mě ty logicky založené pověry platí - třeba u holek větší a delší nevolnost, protože je tam vyšší hladina hcg a estrogenů..Jsem zvědavá, co teď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
10.7.14 08:38

Holky, vy jste toho napovídaly za včerejšek :-) Já byla odpoledne u švagrové, tak jsem se sem už nedostala.

@Jana206 Tedy velká gratulace a respekt k čtvrtému prckovi! Moc držím palce, ať vše dobře dopadne a obdivuju tě! Já mám tři synovce a už tak si říkám jaká je to makačka, no a ještě čtvrté! Uff, ale ty jsi už ultra zkušená mamina, tak to určitě zvládneš bez ztráty kytičky :-) Díky za info ohledně plenek, souhlasím s tebou, že nemá smysl tlačit na pilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí