Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky. Po sedmi mesicich od narozeni prvniho miminka cekame dalsi. Jsem v desatem tydnu a s manzelem jsme se rozhodli, ze si ho nechame.
Mate nektera stejnou situaci?
Da se to zvladnout?
Jak to bude s rodicovskym prispevkem? Uz ted pobiram na tri roky…
Diky za vase rady, typy a zkusenosti ![]()
@sakalpredator já jsem 34 tt a nejmladší je 13m… takže jestlis e to zvládnout dá ti enporadím, a le hrůzu mám taky
u mě je to teda páté mimčo, ale mezi staršíma dětma mám rozestup min. 20 měsíců.. tohle bude hukot…
@Krrysa píše:
@sakalpredator já jsem 34 tt a nejmladší je 13m… takže jestlis e to zvládnout dá ti enporadím, a le hrůzu mám takyu mě je to teda páté mimčo, ale mezi staršíma dětma mám rozestup min. 20 měsíců.. tohle bude hukot…
uuuuu takze asi da ![]()
@sakalpredator Tak ono ti nic jiného než to nějak zvládnout nezbude
a ad rodičák, nástupem na PPM s dalším dítkem ztrácíš nárok na rodičák na první, takže ho zvyš na maximum, ale ani tak ho nevybereš celý.
@sakalpredator řeknu ti to úplně jednosuše… zvládneš nakonec všechno ( líp nebo hůř) co budeš muset
![]()
@sakalpredator pokud na to máte finanční strop, nejde si rodičák na maximum, případně si ho zvyšte co nejvíc vám to pujde, ale stejně ho nevyberete celý, zbytek propadne.
Mam rozdil 15,5m, takze podobne. zvladnous to budes muset, asi ti par lidi napise, ze uplne v pohode. ja to teda v pohode nemela ![]()
jo a kasli na rady od matek, co maji rozdil mezi detmi 2 roky a maji pocit, ze to je to same. neni ![]()
@sakalpredator a kolik ti vychází rozdíl mezi dětma? jestli jsi v 7mi měsících dítěte otěhotněla, nebo je dítěti 7 měsíců te´d a ty jsi v 10 tt? jiank pro mě je nejhorší to, že pořád musím tu roční nosit.. 10 kg se nasčítá za den, bolí mě už celej člověk, to jsem nikdy neměla…jina to jde…
Já budu mít rozdíl 21 měsíců, ale tchyně měla děcka 14m a dala to. Dodnes vzpomíná na ty velké kočáry (rakve
) kde dala dvě děcka naráz a tradá. Dnes už se do těch pidi sotva vleze odrostlejší jedno. A před narozením druhého všemi možnými způsoby rozchodila první a pak už jsem se raději neptala. Některé její metody mi blízké nejsou.
No myslim ze tomu prvnimu by melo byt tak 13mesicu az se to narodi… Ptave taky si rikam jake to bude zvedat toho naseho pacholika ktery ma uz ted 9kilo s briskem… Nastesti uz leze, sedi a o nabytek se postavi… Prave jsme rikali ze pujdu na sto procent na potrat, ale jsem sla k doktorce a ta rekla ze jsem v desatym tydnu, tak jsme si to rozmysleli…
@sakalpredator Muzu se zeptat, brala jsi nejako antikoncepci? At vim jakou nebrat.
Diky. Jinak zkusenost nemam, ale urcite to zvladnete. ![]()
@jednažena Prave ze brala Lunafem. Pred prvnim jsem ji vysadila sama a fungovala a sedla mi, ale ted po porodu mi ji doktorka dala znova jelikoz jsem nekojila no a bum…jinak diky ze mi veris
uvidime… Porad si rikam ze si to odbydu najednou.. ![]()
@sakalpredator tak to ti vychází podobně jako mě… naše taky leze a staví se, jenže do auta, z auta, do schodů, na nákup atd se sama prostě neodnese.. ještě nšdávnos jsme jí tahala i svajcem a to už bylo fakt neúnosný… nejhorší je, e potřebuju občas někam poponést a zvedout i toho 3ti rozenýho a to už je fakt mazec… bolej mě záda dole nad kostrčí, boolest mi vystřeluje do levý půlky zadku i při běžný chůzi a malá je natlačená hodně dole, takže ej to hodně náročný… ale ty zase budeš jmít na krku jen jedno dítě ![]()