Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, nevím čím začít. V prosinci loňského roku jsem musela jít na přerušení těhotenství z důvodu zamlklého těhotenství, byla jsem z toho špatná, jelikož jsme si k Natálce (2,5) přáli sourozence..né že by již dva neměla, má dva brášky Toma (14) a Davida (11), které má manžel z prvního manželství, ale přece jen, vidí se jednou za 14dní říkali jsme si a tak jsme si řekli, že to zkusíme znovu. ALE… v lednu se to vše hrozně zamotalo, volal nám ten starší s brekem, že je strašně zbili a že David má hrozné podlitiny atd. (podotýkám, že to nebylo poprvé, ale nechtěli abychom se do toho míchali). Takže ani nemusím psát dál jak to dopadlo..druhý den jsme si pro ně jeli, máme je tu na trvalo a do toho všeho se nám podařilo znovu otěhotnět..tato zpráva by docela šla, i když i tak by to byl záhul, ale když mi doktor oznámil, že čekám dvojčata, v tu chvíli jsem neměla slov, ani teď je nemám, mám strach jak to po finanční stránce, i co se týče místa v bytě atd. zvládneme.. Já osobně jsem přemýšlela o tom, že si je nechám vzít, ale tuhle představu mi partner hned zamítl, že to prostě nějak zvládneme. Tak se uklidňuji tím, že to zvládli jiní, musíme to zvládnout i my, ale ta představa, je příšerná..
co naplat
No to se vám pěkně zamotalo, 5 dětí není nic jednoduchého, na ty dva by vám měla matka snad platit nějaké alíky, ale kdo ví, jak to je. Nevím, jak velký máte byt, snad se někdo ozve, kdo má hodně dětí a poradí, já jenom držím palce, gratuluji k miminkům,jít na potrat by byla velká škoda ![]()
To určitě zvládnete.
Jak velký máte byt a co kluci, jsou ochotní trošku pomáhat?
ahoj já mam 5 kluku,11let,10let,7let a dvojčátka 3měsíce,ty starší mi hodně pomáhají,jinak se to zvládat dá ![]()
Radkamysacek píše:
ahoj já mam 5 kluku,11let,10let,7let a dvojčátka 3měsíce,ty starší mi hodně pomáhají,jinak se to zvládat dá
Tak to před váma smekám!
upřímně si to nedovedu představit ![]()
když budeš kojit, tak to ani extra drahé nebude ![]()
oblečení se dá na mmb po dvojkách koupit za pár kaček,drahý je kočár. já dvojčata doporučuji ![]()
SandraM píše:Radkamysacek píše:Tak to před váma smekám!
ahoj já mam 5 kluku,11let,10let,7let a dvojčátka 3měsíce,ty starší mi hodně pomáhají,jinak se to zvládat dáupřímně si to nedovedu představit
děkuji,ale myslím si že se to dá zvládat,jak jsem psala starší kluci hodně pomužou a to je nenutím ![]()
já jsem vyrůstala v rodině kde nás žilo 7 z toho 5 dětí peněz moc nebylo a k tomu táta alkoholik,když to tak řeknu máma se musela ohánět aby sme měli co jíst ale hlavní je že sme se měli všichni s mámou rádi a držely při sobě,chci říct že s penězy se vždy nějak vyjde hlavní je abyste jako rodina byli spolu a vy jako rodiče ste jim daly plno lásky do života jako máma nám ![]()
Ahoj,koukám je nás víc.U mně to je teda trochu jinak,ale dětí bude jako smetí.Jsem rozvedená,rozvod byl otřesný a moje dvě dcery(15,10) svého otce viděli naposledy loni v létě,od té doby nic,ale peníze posílá.Teď žijeme s přítelem,který je strašně prima,a napadlo nás,že by bylo fajn,mít spolu dítě.Oba už máme nějaký věk,mně je 36 a jemu 39.A tak se to povedlo,na konci května mi doktorka potvrdila těhotenství a v pátek jsem byla poprvé v poradně,a dozvěděla jsem se že to budou jednovaječná dvojčata.Rozdýchavala jsem to ještě v čekárně,kde na mně čekal přítel,tan okamžitě věděl o co jde ,když jsem mu řekla,že mu musím něco říct.Byl štěstím bez sebe,teď se jen na sebe culíme,protože nikdo z rodiny ani ještě neví,že jsem těhotná.A teď už jen počítáme 2 postýlky,2 nočníky atd.Těšíme se,ale máme zároveň strach jak to zvládneme.Má odpověd v této situaci je:" A pak,že pán bůh nemá smysl pro humor".Má! Já vám přeju pevné nervy,hlavně zdraví a ať vše dopadne jak má.
Urcite to zvladnete,zas tak hrozne to nebude,drzim Ti palecky
![]()
Ahoj, sice nemáme dětí tolik, ale nám se dvojnásob poštěstilo zrovna, když jsme koupili barák a začli ho opravovat a zároveň splácet, taky jsem se bála, jestli to zvládnem,ale zvládáme a ješě stíhám utrácet na MMB
Když koukneš na MMB a třeba na dvojcata.cz,najdeš spoustu věcí z druhé ruky, čímž hodně ušetříš a řekla bych,že dvojčecí oblečení se pak taky prodává líp.
Je fakt, že nad pěnězma a nad tím,co si muzes dovolit budes premyslet vic nez u jednoho,pac krat dva je drahy snad vse, ale zvladnout se to rozhodne da a ta legrace za to stoji
, coz mi pripomnelo, ze ty moje dve potvurky asi zrovna odpadly, protoze uz se v loznici nechechtaji
![]()
Neboooj to zvládnete… ![]()
Já mám čtyři děti vlastní 15, 9 a deseti měsíční dvojky, k tomu má manžel z prvního manželství 19ti letou dceru a bydlíme v bytě 2 plus jedna a zvládáme to…
Sice prachy tečou proudem, ale dá se to… Dvojčata jsou super… ![]()
U nás taky stále nikdo nic netuší, až to praskne, bude to pěkný poprask v rodině… Už teď se to břiško špatně maskuje.. Ale co, nikdo jiný než já se o ně starat nebude tak ať si všichni.. Ale strach zda to zvládneme mám,…
Taky pěkný, my jsme v 3+1, jenomže z toho jeden pokoj okupuje babička, to by bylo na dlouhé povídání. Barák by se šiknul, ale jí z bytu nedostaneme, nechodí mimo byt, takže sní nikdo nechce, už jsme to zkoušeli než se narodila Natálka a nic. Budeme to muset nějak s tím prostorem co nám zbývá zvládnout.