Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky podělte se o zážitky vašich dvojčátek. Já mám doma dva chlapečky budou mít tři měsíce a jsou to strašný šikulky. Na to že byli předčasně narozený tak mi krásně rostou. Jednoho kojím a ten druhý prcek je na umělým nechce se chytnout
. Budu ráda když se podělíte o zážitky vašich prcků.
Ahoj, já mám doma už skoro 2 měsíce Terezku a Kubíka a dvojčátka si nemůžu vynachválit. Narodili se 34+6, baštění jim ze začátku v porodnici moc nešlo, ale od té doby, co jsme doma, tak kojím oba a přibývají tak 250g týdně ![]()
Tak to je supr že je kojíš oba taky bych ráda kojila oba klučiny. Kolik ti tvoji drobečci vážili když se narodili? Moji se narodili 33+4 a Lukášek vážil 1600g a Davídek 2000g. Měla jsi je v inkubátoru? Já bohužel jo dva týdny a potom dva týdny v postýlce pod dozorem. Bylo to strašný jen za nimi jezdit a nemít je doma.
ahojky, zdravím maminky dvojčátek
![]()
Já už mám doma 5. měsíční, koncem června jim bude půl roku ![]()
Ahoj já mám Aničku a Elinku a příští týden jim bude 7 měsíců.
Jinak porodní váhy A 2700g a E 2570g 38+0 ![]()
Ahoj, gratuluji k narození dvojčátek ![]()
Já mám taky dvojčátka, ale už starší, 6. bude mým holčičkám už 17 měsíců a k tomu ještě téměř měsíční princeznu.
Luciana83 píše:
Ahoj já mám Aničku a Elinku a příští týden jim bude 7 měsíců.Jinak porodní váhy A 2700g a E 2570g 38+0
krásná jména ![]()
Já jsem rodila v 38. týdnu a PV 2750 a 2960g ![]()
janinka81 píše:
Ahoj, gratuluji k narození dvojčátek
Já mám taky dvojčátka, ale už starší, 6. bude mým holčičkám už 17 měsíců a k tomu ještě téměř měsíční princeznu.
jee a můžu se zeptat jak to zvládáš? to musí být teda honička, ne? ![]()
BeruuundaA píše:
Tak to je supr že je kojíš oba taky bych ráda kojila oba klučiny. Kolik ti tvoji drobečci vážili když se narodili? Moji se narodili 33+4 a Lukášek vážil 1600g a Davídek 2000g. Měla jsi je v inkubátoru? Já bohužel jo dva týdny a potom dva týdny v postýlce pod dozorem. Bylo to strašný jen za nimi jezdit a nemít je doma.
Terezka měla 2110 a Kubík 2390. V inkubátoru byli, pak v postýlce - celkem 3 týdny.
Já mám deseti měsíční holčičky. Narodily se ve 38. týdnu a vážily Johanka 3090g a Jasmínka 2960g, dneska už mají přes devět kilo… ![]()
K tomu mám ještě dvě holky 15 a 9 let, takže máme přebabováno… ![]()
my máme zase překlukováno
staršímu klukovi je 2,5roku a dvojčatům klukům 7měs ![]()
Ahoj, všem maminkám gratuluju k dvojčátkům. My máme doma tříměsíční páreček. Narodili se 38+6 ( vyvolávačka ) a míry - Adélka 2850g, 46cm, Jareček 2090g, 45cm. J. byl kvůli té malé váze v inkubátoru ( 1 den ) a pak ve vyhřívané postýlce. Z porodky jsem si odvezla jen Adélku a J. tam byl ještě týden. Bylo to hrozné nevidět ho, nemoct si ho odvézt domů. Výsledek je takový, že malou plně kojím, malý je na UM ( nutradefense ha ). Kojení malého šlo do kytek, nechtěl se moc přisát a když, tak vypil málo, holt z flašky mu to líp teklo, tak proč by se namáhal
. Kdyby nebyl na JIPu, tak věřím, že je kojím plně oba, páč mlíka mám dost.
A jak to holky zvládáte ? Taky máte někdy chuť skočit z okna
nebo jsem jediná
?
eshta píše:
my máme zase překlukovánostaršímu klukovi je 2,5roku a dvojčatům klukům 7měs
GILOTEK píše:eshta píše:
my máme zase překlukovánostaršímu klukovi je 2,5roku a dvojčatům klukům 7měs
![]()
![]()
![]()
Cipisek79 píše:
Ahoj, všem maminkám gratuluju k dvojčátkům. My máme doma tříměsíční páreček. Narodili se 38+6 ( vyvolávačka ) a míry - Adélka 2850g, 46cm, Jareček 2090g, 45cm. J. byl kvůli té malé váze v inkubátoru ( 1 den ) a pak ve vyhřívané postýlce. Z porodky jsem si odvezla jen Adélku a J. tam byl ještě týden. Bylo to hrozné nevidět ho, nemoct si ho odvézt domů. Výsledek je takový, že malou plně kojím, malý je na UM ( nutradefense ha ). Kojení malého šlo do kytek, nechtěl se moc přisát a když, tak vypil málo, holt z flašky mu to líp teklo, tak proč by se namáhal. Kdyby nebyl na JIPu, tak věřím, že je kojím plně oba, páč mlíka mám dost.
A jak to holky zvládáte ? Taky máte někdy chuť skočit z oknanebo jsem jediná
?
Kdyby jenom skočit z okna, já mám někdy chuť podpálit dům a utíkat… A hlavně se neotáčet… ![]()