Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Viktorka33 děkuji za reakci…můžu se zeptat co ty a ivf…ja ted prošla prvním a posledním na pojišťovnu bude mi za pár dní 39..mela jsem 21 oocytu a z toho všeho zůstali po prodloužené kultivaci 2 embryjka. A jelikož se mi rozjelo ohss 2 stupně tak je máme zamrazene a odeslali nam je na pgt-A takže výsledky se dozvíme koncem května…mam nervy na pochodu…jestli vůbec bude co na ket.. prý byli hezká a hezky se vyvíjeli ale ta genetika je můj strašák…jinak u nás zadky problém nenašli proc jsem nemohla přirozeně otěhotnět…jinak už jedno dítko mam z 1 vztahu uz mu je 18.let a co ty? 😊
@Bublina1111 Ahoj
Já mám 33 let, manžel má špatný spermiogram. Děti nemáme a ani jsem nikdy neměla // na testu.
Já jsem absolvovala 2 plné IVF a jedno minimální IVF. Z těch všech pokusů se do 5. dne dostalo 8 embryjek.
Po PGT A nám zůstaly 3 zdravé, 2 s mozaikou a 3 špatné. Momentálně plánuji KET (buď příští týden nebo ten další).
Určitě to dobře dopadne, když nemáte zjištěný žádný problém.
Úplně tě chápu… když jsem si volala na výsledky, tak zrovna doktor držel nerozbalenou obálku s nimi v ruce. Myslela jsem, že mi srdce vyskočí z hrudi.
Chápu to dobře, že ty jsi měla 1. IVF a další už nestihneš na pojišťovnu? Já jsem od září do ledna stihla 3, takže ještě máš rok čas, ne?
@Viktorka33 nemám už rok čas v pondělí my bude 39.let. takže tak…pokud to ted nevyjde tak budeme muset šetřit na plnou palbu,,je to ale hrozny…moc ti držím s Ketem palečky aby si uz našla ty vytoužené //..
.hlavně jsem i nějak tak naštvaná,,,jelikož jsme chtěli pgt když bude víc embryjek,,ale mudr si trvala na svém že i ty 2 pošleme…a ja to prostě nechtěla chtěla jsem obě na jednou zavést…vim ze to je risk ale ted čekat takovou dobu jestli se nám vůbec vrátí a když ne tak akorát penize v prdeli…chtěla jsem prostě aspoň za ty peníze zažít i to že je mám zavedené jestli chápeš…je to všechno náročné,,,obdivuji plno žen co to podstupuji několikrát…nejsem cita ale stim ohss jsem si taky pěkně užila…je to hrozný na psychipku…jdeme tam 20.5. To budou nervy co nám řeknou..připravuji se na horší variantu..ikdyz potají doufám ze aspoň 1 by nám vrátit mohli. ![]()
@Bublina1111 Aha, tak to mě mrzí. Vím, že po staru to bylo (39+364 dní), museli to změnit.
Naprosto tě chápu, jak ti je… Nám při prvním IVF 5. den odpadla všechna embrya až na jedno. Doktor ho chtěl mrazit a jít do dalšího IVF aby na PGT A bylo co nejvíce embryjek. Já jsem byla tak v šoku, že jsem to odmítla a i když jsem nebrala utrogestan ani žádné jiné podpůrné léky trvala jsem na vložení. Samozřejmě, že to nedopadlo. Přišla MS. Měla jsem ho nechat zmrazit, počkat nějaký měsíc a takhle blbě neriskovat. Je určitě dobře, že je doktorka nechala vyšetřit. Pokud mají vadu, tak by se stejně nechytla nebo bys potratila. Jen mi přijde divný postup posílat dvě, když jste k nim chtěli zkusit přidat další… To se mi moc nezdá, ale nemám zkušenosti co doktorka.
Věř, že to bude v pořádku, k miminku stačí jedno to správné embryjko a ty máš 2 želízka v ohni. ![]()
@Bublina1111 Teda pokud jste k nim chtěli jít do dalšího IVF aby bylo více embryjek… Pokud ne, tak bych také vyšetřila ty dvě. ![]()
@Viktorka33 no uvidíme jak to dopadne všechno,,,nervy to jsou Teda pěkný abych řekla..ted uz je to jen v rukou božích jak se říká…ještě k tomu jsem uz dostala ms po té stimulaci dřív o 5 dní a musim říct že Teda mazec.. ale tak snad se tělo pořádně vyčistí. To ohss bylo pekne hnusný…ty my dej vědět kdy jdeš na ten Ket,,moc budu držet palečky…aby se to povedlo ![]()
@Bublina1111 Joj tak to jsi si teda vytrpěla.
Určitě se to ale vyplatilo a budou dobré obě dvě.
Já jdu zítra na UTZ, bude to 14 DC, možná už se dozvím den ketu. Dám vědět. ![]()