Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sarka17 Ahooj no tak to je super zpráva!!!
To máte jistotu miminka
A kdy jdeš na ket? My metodu Macs právě měli. Ty vitamíny museli pomoct nebo nějaká vyšší moc.
![]()
@Viktorka33 Jooo, když manžel přišel z práce tak jsme asi 10minut skákali radostí v předsíni
na ket půjdu hned příští měsíc ale samozřejmě mám teď zpoždění nějaké
ale to musí být že když na to člověk čeká
a jestli bude vše ok tak to budu mít v přirozeném cyklu poprvé - vždy jsem to měla s estrofemem tak jsem zvědavá. Kdy se chystáš ty na ket? ![]()
@sarka17 To skakani verim, je fo fakt mega uspech, moc vam to preji.
Ja ket az tak brezen, jeste jdu na minimalni stimulaci
A pohlavi vite? Pry ho pri tom vysetreni zjisti. ![]()
@Viktorka33 to nevím, ale zkusím se zeptat jak budu osobně s doktorkou
jinak jak probíhá ta minimální stimulace? To jsem ještě neměla ![]()
@sarka17 Ahoj, minimálka byla jako běžné IVF, nepocitovala jsem rozdíl.
Dneska jsem mluvila s doktorem a po genetice máme 3 zdravá embrijka.
Jak se daří tobě?
Co nového?
@Viktorka33 jee tak to je super 3 zdravá embrya
kdy se chystáš na transfer? Jinak já mám za sebou už ket.. zase bez úspěchu a navíc se jedno embryo nepodařilo rozmrazit
tak i když jsou geneticky v pořádku nějak se mi zdá že asi nejsou kvalitní.. nevím.. když se rozmrazili druhé tak to byla kvalita 2..
@sarka17 Tak to mě mrzí, ale určitě se to zlomí a embryjko se chytne.
Kolik máš ještě mrazáčků? Můj doktor nikdo o kvalitě nemluvil, je proti přílišné informovanosti pacientek, všechno z něho páčím.
Já jdu na ket cca to vychází za 3 týdny…
@Viktorka33 no máme ještě 4 euploidni embrya a jedno s 30% mosaikou… No ale já už tomu prostě nějak nevěřím. Prostě mám asi nekvalitní vajíčka nebo co, že se to nikdy nechytí.. teď si dáváme pauzu.. rozjíždíme už adopci (bohužel nám teď kvůli covidu zrušili schůzku), ale tak cítím že už to bude nějaká naděje že někdy budu máma.. akorát se jen smířit s tím že nezahojí těhotenství a porod a kojení
… V prvním centru jsme taky nevěděli že se řeší i kvalita až v Reprofitu to mám vždy ve zprávě z transferu..
moc ti budu držet palce
no něco na té přílišné informovanosti asi bude
ale to by museli všichni doktori dělat vše jen pro tvé dobro abys jim mohla věřit natolik aby ti nemuseli všechno vysvětlovat
což zrovna v tomhle odvětví moc nejde ![]()
@sarka17 Tak pořád ještě máte 5 vyšetřených emryjek. Určitě bych neházela flintu do žita. Někde jsem četla, že horší kvalitu určuje embryolog, ale znamená to jen to, že třeba některý den bylo embryo pomalejší, ale druhý den to dohnalo a také že genetika jde provést jen u kvalitních blastocyst… už jen to, že vydrží 5-6 den kultivace o něčem svědčí…
Na druhou stranu obdivuji rozhodnutí adoptovat dítě, určitě je to správný krok.
Budu na tebe myslet a držet palce.
Děti mít budeme, tak nebo tak. ![]()
@Viktorka33 já vím jen je těžké tomu věřit, Možná to není cesta kterou mám jít. Samozřejmě ty pokusy využiji, ale už chci řešit i co dál kdyby nic a navíc celý ten proces trvá strašně dlouho a nemladnu že ![]()
@Magical-eyes nad tím jsme taky uvažovali, ale nevím jestli by to pomohlo.. u mě je problém i v tom že mám vrozenou vadou dělohy s tak ani nevím jestli jsem schopna dosáhnout toho aby se tam embryo uchytilo a dále vyvíjelo… Musím pořešit s doktorkou v čem může být ten problém..
@sarka17 Chápu, mám to stejně.
Jo a taky nemládnu, teda si myslím.
Budu ti držet pěsti, určitě to dobře dopadne.
Máte opravdu hodně mrazáčků, to by v tom byl čert, aby se alespon jeden nechytl. ![]()
@sarka17 píše:
@Viktorka33 já vím jen je těžké tomu věřit, Možná to není cesta kterou mám jít. Samozřejmě ty pokusy využiji, ale už chci řešit i co dál kdyby nic a navíc celý ten proces trvá strašně dlouho a nemladnu že@Magical-eyes nad tím jsme taky uvažovali, ale nevím jestli by to pomohlo.. u mě je problém i v tom že mám vrozenou vadou dělohy s tak ani nevím jestli jsem schopna dosáhnout toho aby se tam embryo uchytilo a dále vyvíjelo… Musím pořešit s doktorkou v čem může být ten problém..
proberte to všechno a i třeba možnost náhradní maminky. Držím palce.
@Bublina1111 píše:
Ahoj je tu ještě někdo v diskuzi😀
Ahoj…
Já tu jsem. ![]()