čekání na první kopanec

229
15.5.04 17:58

čekání na první kopanec

Ahoj milé těhulky, jsem teď v 17tt a čekáme s manželem své první vytoužené děťátko. Snažím se každý den zabrousit na tyto stránky a díky nim si myslím, že už teď snad vím o těhotensví a porodu víc než bych měla (tím myslím i to negativní). Jediné čeho se stále nemohu dopátrat je, kdy jste pocítily ten první a nejhezčí „kopanec“ od svého mimíska? Vím, že jsem netrpělivá a dokonce doma každý den i hodinku pozorujeme a hladíme bříško a čekáme, že se nám ten náš brouček už něják ozve. Ráda bych věděla kdy to zhruba můžeme čekat , jsem totiž trochu i histerka a mám strach jestli je vše v pořádku - asi se Vám zdá, že nejsem normální a nafukuji to, ale od začátku jsem na neschopence s rizikáčem a tak mě připadá podezřelé snad vše :roll: ! Předem děkuji za Vaše přízpěvky a zkušenosti. Všem přeji bezstarostné těhotenství a krásná, zdravá mimča VERONIKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
296
15.5.04 18:42

Ahoj,
já jsem vyčetla, že u prvorodičky jsou první pohyby miminka cítit kolem 20. týdne, takže tak do 22tt se myslím nemusíš zneklidňovat. Já jsem první pohyby naší princezny cítila o něco dřív, prý to závisí taky na síle břišní stěny a já jsem hubeňour. A pozor, nejdřív to nebyly žádné kopance, spíš takový zvláštní pocit - jakoby se mi v bříšku nafoukla a splaskla bublina (někdo to popisuje jako proplouvající rybičku nebo šimrání motýlích křídel).
Jinak pro mě bylo fajn, že jsem si přečetla i o tom negativním, byla jsem pak paradoxně klidnější.
Přejeme pohodový zbytek těhotenství a zdravé miminko
Lejka + Anička (4,5 m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.5.04 18:51

AHOJKY.JÁ JSEM TAKÉ OD ZAČÁTKU TĚHOTENSTVÍ NA NESCHOPENCE.NAŠTESTÍ RIZIKOVÉ TĚHOTENSTVÍ TO NENÍ,ALE MÁM ZAS JINÉ PROBLÉMY.S MANŽELEM JSME UŽ BYLI TAKÉ MOC ZVĚDAVÍ,AŽ SE TEN NÁŠ MRNOUSEK POPRVÉ POHNE.VŠICHNI OKOLO SE TAKY POŘÁ VYPTÁVALI A JÁ ZAČÍNALA BÝT NERVOZNÍ.TO JE TAKOVÝ TO HRYZÁNÍ,JESTLI JE DOOPRAVDY VŠECHNO TAK JAK MÁ BÝT.JSEM TED V 18 TÝDNU.NO A ZROVNA VČERA SE TO STALO.LEŽÍM SI V POSTELI- PŘEMÝŠLÍM JESTLI TEN PRVNÍ POHYB VŮBEC ZAREGISTRUJU-A NAJEDNOU JSEM MĚLA TAKOVÉ ŠIMRÁNÍ V BŘÍŠKU S ÚPLNĚ NEPATRNÝMI POHYBY.TRVALO TO SNAD JEN 3 MINUTY,ALE STÁLO TO ZA TO ČEKÁNÍ.VEČER SE MRNOUSEK OZVAL JESTĚ JEDNOU. TED UŽ TO SVOJE TĚHOTENSTVÍ BERU ZASE TROŠKU JINAK.KDYŽ UŽ CÍTÍM JAK SE TAM TEN MALEJ ČLOVÍČEK POHYBUJE.TAKŽE ŽÁDNEJ STRACH.NĚKTERÝ MAMINKY CÍTÍ POHYBY AŽ OD 20 TÝDNE.PŘEJU KRÁSNÝ ČEKÁNÍ A HLAVNĚ BEZ OBAV

• Citovat
  • Upravit
151
15.5.04 19:16

Ahojky holky!
Ja citila prvni kopanec uz v 17.tydnu, ale napriklad jedna moje znama az ve 23.tydnu. A u kazde moji kamaradky to bylo jine. Takze zadny strach, je to fakt individualni. A pokud vim, tak pri kazde kontrole v poradne se vas jiste zeptaji, jestli uz jste mely pohyby. Pokud by bylo neco podezreleho, urcite lekar vcas zacne zjistovat duvod. Takze klidek a uzivejte si tehulkovstvi.
Ahojky Lucka a Nikolka (2.mesice)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
15.5.04 20:39

Ahoj holky,
i já přispěju svou troškou do mlýna, prvního synáčka jsem začla cítit v 17+3 (to si asi budu pamatovat) a připadalo mi to jako lehounké ťukání, no a druhého synáčka ještě o týden později (přitom by to mělo být naopak :wink: ), a bylo to skvěý, přišlo mi to jako že to těhotenství je už kompletní, že jsem opravdu těhotná :lol: . No přeju krásný zbytek těhotenství a nádherné a zdravé miminko!
Katka+Jakub 21m.+Tobiáš 8t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.5.04 08:11

Všechny mooc zdravím

Přeji krásný den všem maminkám a těhulkám, moc Vám všem děkuju za uklidnění, jistě jste také každá byla skoro celé těhotenství netrpělivá, nejen kdy už konečně mimiska porodíte,ale těšila jste se na každou změnu k lepšímu. Souhlasím s tím, že ty první pohyby v těhulce určitě zanechají ten pocit -tak teď už jsem vážně skoro máma! Já to teda zaznamenala i teď v pátek kdy jsem volala na výsledky trojjitéh testu na genetické vady a sestřička mi milým hlasem oznámila, že je vše v naprostém pořádku, zatím jsem totiž nezažila takoví strach jak při čekání na ty výsledky a pak také tu radost, ikdyž bych si toho mrňouska určitě vzít nenechala tak mi tím udělal takvou radost, že sem seděla hodinu na gauči a jen se připitoměle usmívala :D . Přeji všem těhulkám, které to teprve čeká ať to čekání zvládnou a ať je výsledkem taky tak dobrá zpráva jak u nás. Už za 12 dní jdeme na 3D ultrazvuk a jsem zvědavá jestli mi řeknou jestli to bude syn nebo dcera, budu v 18tt+3 tak třeba budeme mít štěstí ikdyž tomu moc nevěřím. Tak zatím se mějte moc krásně pohlaďte za mě bříška a mimísky a snad se zas někdo ozvete pá Verča :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.5.04 16:20

Ahoj Verča, čo sa týka prvých pohybov, ostatné maminy ti už asi dostatočne odpovedali, ja som ich začala cítiť v 17+3, ale chcela by som ti povedat niečo ku 3D ultrazvukum tiež sme na ňom boli v 18+3, presna ako pojdete Vy a náš krpec nám krásne ukázal pipíka aj guľky, takže myslím, že máte veľku šancu. Držím place, nech už čoskoro kope. Pa Lucia a krpec 23+6tt.

• Citovat
  • Upravit
229
16.5.04 17:42

Ahoj

Ahoj Luci, tak to doufám, že budu mít to stejné štěstí co ty!!!! :D Nebyla jsem na UTZ už 6 týdnů tak jsem taky hlavně zvědavá jak ten náš mimísek vyrostl a jestli je vše ok! Podle toho že to na tom 3D UTZ poznali tak brzy tak se na to docela těším asi to bude na něm vše lépé vidět než na normálním. Mě doktorka vždy ukazovala tady má ručičku, tady nožičku, ale já jen kývala ,ale stjně jsem nic nerozpoznala. :lol: :lol: :lol: Tak jsem na to teď zvědavá

Pa všem pupíkům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky