Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všichni co jste tam,
jsem tady nová a tak se omlouvám předem, pokud moje dotazy a téma bude mimo mísu. Podstupuji své první IVF ICSI, mám děsnej strach a horu otázek. Včera po 3. týdení stimulaci Decapeptyl a Puregon jsem byla na punkci vaječníků. Musím říct že o týden dřív než bylo plánováno a to se asi podepsalo na zralosti vajíček. Dnes jsme volaly do UNICI a řekli nám , že ze 16 vajíček se jich podařilo oplodnit jen 6. Platíme si prodlouženou kultivaci a tak zase budem volat zítra co dál. Hrozně se bojím , že tam už zítra žádná embrijka nezbudou. Prosím ozvěte se mi někdo , jestli máte už nějaké zkušenosti jak to probíhá dál. Stalo se už některé z Vás že tam opravdu nebylo co k transféru ?.
Ahoj Pusiku,
zbytečně se tím nezatěžuj. Je to 1.IVF, to ani oni neví, co mají od tvých vajíček čekat. Mě při 1.IVF z 10 vajíček zůstali k transferu dvě a žádné na zamražení. Všechny cykly jsme měli ICSI a prodlouženou kultivaci. Na dalších pokusech už to bylo lepší, přizpůsobili mi stimulaci a zůstávali nám embrijka i na zamražení. Znám ten pocit při tom čekání, vždy jsem měla strach, že když si pro ně přjedu, že tam nic nebude. Ale v labolatoři kultivaci sledují a pokud by tam byl velký úbytek, tak by si tě pozvali dříve.
Hodně štěstí, ať vám to vyjde a další pokusy už nemusíte využít!
Pokud by jsi chtěla přijď do snažilkovského deníčku Zebřiček, tam si s námi můžeš o všem popovídat. Je nás tam většina, které tímto kolotočem procházíme.
Kati
Ahoj pusiku, celkem Tě chápu, já byla na odběru vajíček včera.Vzali jich 15, akce schopných bylo deset a dnes jsem volala a chytla se nám „pouze“ dvě.Ale i za ta jsme šťastní.Takže šance prodloužené kultivace se nekoná.Ještě jsem se ptala na „Asistovaný hečing“ (nevím jak se to píše) a při prvním transféru nám to nedoporučili.Takže v sobotu jdem na vložení.Přeji Ti jen samé dobré výsledky.Ahoj Lucie
Ahoj Lucko, tak já už mám transfér za sebou. AH mi nabídli a také ho dělali, těžko říct jestli je to dobré. Chodím do Unici a tam to berou jako samozřejmost. Trochu mě naštvali protože zbylo všech 6 emrijek 2 mi zavedli a zbylé 4 zammrazili, ale do jedné pajetky- z toho plyne že zbývá jen jeden ET. Začínám mít pocit že na těch řečech o Unice které jsem tu v nějaké dřívější diskusi četla možná něco je. Na prvním místě je pro ně zist a pak až teprve pacient. Bohužel už jsem se k nim dala a tak doufám že vše dobře dopadne a nebudu muset absolvovat další pokus. Držím ti pěsti, aby právě ty dvě zbývající embrušky byly ty zdatné odolné a vytrvalé a hezky se zavrtaly a nepustily dřív jak za 40týdnů. Ahoj Renata
jo a ozvi se po ET jak je. Já mám za sebou 1den čekání a možná se za těch dalších 14 zcvoknu
Ahoj Rený, já chodím do Plzně do Natalartu a jsem tam úplně maximálně spokojená.Vše mi perfektně vysvtělili a jejich přístup k pacientkám je skvělý.Držím pěstičky ať vše je tak jak má.Určitě se ozvu.Jo a těch 14 dní jen samou pohodu přeji.......Lucie
Ahoj Pusiku a všichni ostatní, co si procházíte IVF,ICSI…
Taky jsme to s přítelem podstupovali a také jako vy na UNICE v Brně. Měli jsme zaplacenou PK i AH. Bylo mi odebráno 15 vajíček, z toho oplodnění bylo schopných 11, 9 oplodnili, to bylo v pátek. V So volala embryoložka, že jsou všechny v pohodě. V Ne už jich bylo jen 7. V pondělí, že máme přijet na transfer. Nakonec jsme zjistili, že nám dají 2 embryjka myslím 7-mi buněčná a zbyly nám 2 na zmražení, ale už míň kvalitní. Tím chci říct, že oni to opravdu neovlivní, byli jsme rádi, že zbyly aspoň ty dvě na ET. Abych to zkrátila. Uchytilo se nám jedno embryo na první pokus a 20.2.2007 mám termín porodu!
Takže nic není nemožné, věřte, že to dobře dopadne a co se týká výběru centra, myslím, že zas až tak obrovský rozdíly nejsou. Já jsem byla i s partnerem na UNICE moc spokojená!Kdybyste měli nějaký otázky, písněte, ráda odpovím ![]()
Přeji strašně moc pevných nervů a krásná miminka!!! ![]()
Olsanko, moc jsi mě uklidnila, tady na fóru se o Unice napsalo hodně ošklivého a to mě trochu nahlodalo. Vím jsem hnusná, ale nějak mi z toho všeho pěkně hraboší ve věži. Díky moc že ses ozvala, nic nepomůže víc než slyšet jak to vyšlo. Tak teda držím palce, přeji pohodový porod a nádhrené zdravé mimiško. Ráda bych se Tě zeptala kolikrát jsi po potvrzení těhotenství ještě do Unici šla ? Kdy tě odeslali zpět ke tvému gynekologovi. A kdy ti dali těhulkovský průkaz ?
Lucko, ať to zítra všechno proběhne v pohodě, jsme časově skoro současně , takže doufám že si spolu ještě pár těch zpráviček vyměníme a budou to jenom ty nejlepší
Pusiku,
po ET jsem jela na UNICU už jen jednou. Až si uděláš těhu test, záleží, jak dopadne. Pokud bude negativní, tak tam jedeš bez nahlášení hned druhý den na potvrzení UZ a testem na HCG. Pokud bude test pozitivní - a to vám vše moc přeju
- zavoláš jim, oni ti změní léky a řeknou datum, kdy máš dojet na potvrzení ultrazvukem, vychází to zhruba za 14 dní od testu. Pokud to potvrdí, už jdeš normálně ke svýmu Dr., kterej tě pak hlídá. Těhu průkazku jsem dostala myslím až ve 13.nebo 14.tt. Doktoři se brání dávat ji brzy.
Taky mě to štvalo, ale neukecala jsem ho ![]()
Doufám doufám, že půjdu ve tvých stopách, píšeš o změně léků to vypadá nadějně docela mě drtí ten Agolutin do zadnice, píchá mi ho manžel , musím uznat , že na to že je doktor, ale přes počítače to zvádá dost dobře. Normálně totiž patří do kategorie můžů kteří při zatlučení hřebíku zraní sebe a urazí kus omítky o vrtačce ani nemluvím. Ale dost se mi uleví až to bude za náa. Děsím se , že ho bodne třeba sobě do ruky , nabo tak. Naštěstí si na zadek nevidím, to do břicha to bylo horší.
Ten Agolutin je dost nepříjemnej. Já jsem jezdila každej den na gyndu a ve středy a víkendy, kdy můj Dr. neordinuje, jsem chodila do nemocnice. Jsem laborantka, tak jsem tam vždycky někoho na ten bodanec ukecala.
Martin mi ho píchal jen jednou, když se mi v sobotu fakt nikam nechtělo jet - máme to tak 15km od baráku.
Na to, že je to zedník, to bylo od doktora k nerozeznání
Ale do břicha jsem si píchala jedině sama. V každým případě po pozitivním testu jsem s Agolutinem končila
Měla jsem místo toho myslím Duphaston nebo mohl být Utrogestan. To už ti pak píše tvůj Dr.
Doufám , že ten už se nepíchá. Já jsem úředník na Magošu, tak tam by to byl ještě větší horor než doma a musím se přiznat že se mi nikam nechce. Zbyňa je statečnej já bych to nikomu bodnou nemohla a sobě už vůbec ne ani ty do břicha. Nechápu feťáky. Skoro umírám jen když vidím jehlu. A to že mi píchá doma má velký plus, můžu křičet a funět. To u odborníků se tvářím statečně a ještě děkuju a přidám křečovitý úsměv.
Ne, nepíchá
Obojí jsou normální tabletky, neboj. Jsem zvědavá, jak ti to dopadne, věřím, že dobře
Já jsem měla výhodu, že jsem dělala přímo v laborce, takže jsem si nechávala dělat natajno HCG, abych nemusela čekat až do testu. Ale i testů jsem doma měla požehnaně
Připadal jsem si, jak blázen - vlastně je ještě někde ve skříni mám
Bylo hezký sledovat, jak ten proužek sílí. Budu netrpělivě čekat, až si ten test uděláš - na kdy ho máš naplánovanej?
Naplánovanej od doktorů je na 26.2, ale mám v plánu skusit ho dřív, doporuč mi kolikátej den od transféru je to rnadějný, ať zase nezmatkuju moc brzo. Jaké jsi měl příznaky, mě bolí prsa ale to začlo už před ET, pociťovala jsi na sobě něco a kolikátý den. :
Tak v tomhle je to se mnou těžký
Já jsem zrovna tejpek, že jsem neměla ani už v prokázaným těhu nějaký příznaky. Prsa mě nebolely, jen pak časemtak nějak ztěškly a špatně mi nebylo vůbec, takže v tomhle ti moc nepomůžu
Testík, počkej, jdu to zkusit vyhrabat, mám to popsaný.Teda, já jsem byla maniak! Tak já jsem první testíky zkoušela kolem 8.dne po ET, ale první fakt zřetelná čárka byla u mě 10.den po ET. Ale pokud by nebyla, nemusí to ještě nic znamenat! Kolikátý den po ET seš? ![]()