Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jj, pitevní zprávy trvají dlouho, ale po půl roce už by jsi určitě měla mít. Zkus popohnat gynekologa nebo porodnici, kde jsi rodila.
My měli pitevní protokol neoficiálně za měsíc, oficiálně černé na bílem, když jsem šla na KO po šestinedělí.
Martina
Anonymní píše:
Ahoj všem už je to šest měsíců co mi bylo zděleno při uz že je moje miminko mrtvé.Byla jsem ve 22+3tt.Také mi doktor po porodu řekl, že můžu za půl roku skoušet znovu otěhotnět.Ale mě se do toho moc nechce, protože stále čekám na pitevní správu,abych aspoň věděla co se stalo a snažila se tomu předejít.Jediné co mi přišlo byly vísledky z dělohy,ale tam prý nic nenašli.Od gynekologa jsem aspoň dostala potvrzení k vyšetření na gennetu.Tam mi paní doktorka oznámila,že mi měli v nemocnici poslat na vyšetření kousek tkáně z plodu,bohužel to nikdo neudělal.Tak mi aspoň odebrali krev a prozkoumají chromozomy.CHci se zeptat jestli máte někdo skušenosti s posláním pitevní správy,jestli jste na ní musely taky tak dlouhu čekat.Prý to tam trvá dlouho,ale už bych raáda věděla proč se to stalo.Předem děkuji za odpovědi
Promiň, můj příspěvek je úplně mimo. Jen že na mně dneska padl vztek, protože Jára nějak nechce respektovat fakt, že v těchhle vedrech fakt nemůže v poledne na sluníčko, nota bene bez čepice a krému. A tak jsem v náručí s miminkem lítala po zahradě a řvala vzteklá jak cvok. Promiň prosím, ale když jsem si přečetla tvůj příspěvek, říkám si, co bys asi dala za to, kdybys řešila nějakou blbou čepici, viď .....
Ahoj to ne vadí já měla"to štěstí" že ten potrat byl až druhý ,takže mám dceru jsou jí dva roky a taky si sní užiju.Akorád ten sourozenec nám nějak nevychází. ![]()
Když dovolíš, abych se teda vykecávala (dneska mám teda slinu) .....
Když se narodil Jndra, ležel na neo v inkubátoru a já na pooperačním (kajzr). Takže se stalo, že moje spoluležící byla mladá žena, matka cca 6letého hokejisty a manželka nutričního speciality. Holka, na kterou, když jsem se podívala na první pohled, cloumala se mnou závist. CCa 50 kg, 170 cm, nádherný prsa, nádherný pas, nádhernej manžel, nádhernej syn. Na ten druhej pohled … Sourozenec se prostě nedařil a vypadalo to všechno na další raný potrat - a výškrab. Řekla jsem jí, že ji obdivuju její statečnost. Odpověděla, že už to obrečela mockrát, a i doma, a že jen doufá, že to další případné těhotenství konečně dobře dopadne. A podle toho, co se dělo, co tak spoluležící zaslechne, jsem jí říkala, co se dělo s mým těhotenstvím u Jardy. A že to nakonec dobře dopadlo.
„Nene, já tomu nevěřím, to bude zase potrat“ odpovídala.
„Hele, já jsem naprosto cizí člověk, já si to k tobě můžu dovolit. Třeba se stal zázrak. Já tomu věřím. Třeba ještě to není jen vidět. Třeba jsi otěhotněla později. Třeba to krvácení je jen zahnízdění vajíčka. Ta bolest s tím může souviset. Já tomu prostě věřím.“
„Nene. Já už to obrečela, já už tomu nevěřím, já už jen to chci mít co nejdřív za sebou.“ Šlo o to, že odraz na ultrazvuku neodpovídal reálnému času plodu a jeho výhoj. Takže se předpokládal potrat. Jenže ani doktoři neměli žádnej pádnej důkaz, že to potrat skutečně je!
Jenže náhle zvrat, hcg vzrostlo, ultrazvuk ukázal cosi (ale ne úplně) jako bijící srdíčko …
Přišla do nemocnice s tím že má další potrat, odešla těhotná! Už jsem o ní neslyšela, ale snad to všechno dobře dopadlo …
… prostě zázraky se dějí.
ahoj, taky čekám na pitevní zprávu, včera to byly 4 týdny, co jsem „porodila“ jako ty ve 22+2tt, vroz.vývojové vady.. dnes jsme si volala na gyndu, výsledky tam ještě nejsou. trvá to tu mezi 4-6 týdnama.. jen se mi zdá divné, že to u Tebe trvá dlouho.. plod poslali na pitvu, ne?? protože píšeš něco o tom, že měli poslat kousek tkáně z plodu, což neudělali.. zkus to urgovat u gyndaře, jinak nevím. věřím, že to čekání je úmorné.. a víte aspoň tak nějak předběžně, co tomu malému bylo?? my víme, viděla jsem to. jinak chromozomy máme s manželem máme v pořádku, takže za měsíc můžeme začít znovu. neměla jsme revizi, dr říkal, že stačí počkat dva cykly… držím Ti pěsti, at je vše OK a hlavně, at něco dřív víte!!!
Nevím jak je možný,že mi ještě nic nepřišlo.Proto jsem se ptala jestli jste taky čekaly tak dlouhu.Gynekoložka mi řekla,že až správa přijde,že mi zavolá.Právě ,že ještě nevím vůbec nic.Jenom,že nemělo omotaný pupečník kolem krku a v děloze nic nenašli.Jo z gennetu mi přišly domu výsledky tak tam mám příští týden jít.Moc těm výsledků nerozumím, ale nevypadají tak špatně. Jenom z toho co jsem tam vyčetla si to myslým.Jo zkusím si tedy v úterý zavolat na gyndu jestli tam něco je a uvidíme.Zatim díky za odpovědi ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj všem už je to šest měsíců co mi bylo zděleno při uz že je moje miminko mrtvé.Byla jsem ve 22+3tt.Také mi doktor po porodu řekl, že můžu za půl roku skoušet znovu otěhotnět.Ale mě se do toho moc nechce, protože stále čekám na pitevní správu,abych aspoň věděla co se stalo a snažila se tomu předejít.Jediné co mi přišlo byly vísledky z dělohy,ale tam prý nic nenašli.Od gynekologa jsem aspoň dostala potvrzení k vyšetření na gennetu.Tam mi paní doktorka oznámila,že mi měli v nemocnici poslat na vyšetření kousek tkáně z plodu,bohužel to nikdo neudělal.Tak mi aspoň odebrali krev a prozkoumají chromozomy.CHci se zeptat jestli máte někdo skušenosti s posláním pitevní správy,jestli jste na ní musely taky tak dlouhu čekat.Prý to tam trvá dlouho,ale už bych raáda věděla proč se to stalo.Předem děkuji za odpovědi