Může Celaskon v těhotenství ublížit?

3249
29.11.11 15:07

Celaskon, ublížila jsem?

Dobré duše, prosím o uklidnění, nebo i vynadání, včera jsem si přečetla, že se v těhu nemůže celaskon - klasická šumivá 500, maximálně půl tablety občas. Já jak jsem byla chycená tím nachlazením, tak jsem vyjedla dvě tuby po 10 tabletách, každé ráno pěkně jednu. Vůbec mě nenapadlo, že ten by mohl vadit, ani jsem to nějak neřešila. Teď jsem na nervy jestli jsem něco nezpůsobila mimču, třeba i do budoucna nebo tak. Ve čtvrtek na kontrole doktorka neříkala, že by se jí něco nezdálo, testy předtím nám taky vyšly všechny dobře, je fakt že to ty doktoři nevěděli, u tohohle mě fakt nenapadlo, že by céčko mohlo nějak škodit, jsem fakt pitomá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
29.11.11 15:13

Celaskonem nemůžeš ublížit, přebytek odejde s močí. Takže buď v klidu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.11.11 15:14

Tak to slyším porpvé, že by C mělo nějak škodit :nevim: Většinou se i předepisuje ascorutin při špinění, to je taky céčko, ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837

Já bych řekla, že jančíš úplně zbytečně. Vždyť „céčko“ je v ovoci a taky si nehlídáš, kolik toho sníš…
Kde jsi přišla k informaci, že se Celaskon nesmí? Schválně jsem hledala příbalák ze šumivého Celaskonu 500mg a je tam toto: Jste těhotná nebo kojící žena?
Poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék
V období těhotenství a kojení je zvýšená potřeba vitaminu C, proto mohou těhotné a kojící ženy
přípravek po přechodnou dobu používat, obvykle jednu tabletu denně. Léčivá látka přechází
placentární barierou a do mateřského mléka.

Tak klid, všechno bude OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8635

Naopak v těhotenství je zvýšená potřeba céčka, nejde se jím předávkovat, takže žádné strachy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.11.11 15:19

Uf holky moc děkuju no psala to nějaká paní v poradně na MMB, docela mě to vyděsilo, proto se honem ptám tady:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.11.11 15:20
Koblížek21 píše:
Uf holky moc děkuju no psala to nějaká paní v poradně na MMB, docela mě to vyděsilo, proto se honem ptám tady:-)

Tak paní napiš, ať nešíří takové hovadiny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
29.11.11 15:21

Já teda Celaskon (long effect, 500) v začátku normálně brala (přestala jsem po něm špinit, i lékařce jsem hlásila, že to „léčím“ vitamínem C), teď koukám do příbalového letáku a píšou tam - Celaskon se užívá při stavech zvýšené potřeby vitamínu C - při těhotenství, kojení atd.

A dále:
V období těhotenství a kojení je zvýšená potřeba vitamínu C, proto MOHOU těhotné a kojící ženy přípravek používat, obvykle jednu tobolku denně.

Pokud vysloveně v příbalovém letáku píšou, že je v těhotenství vhodný a v kontraindikacích se těhotenství neuvádí (přičemž 90 % léků typu Paralen v těhotenství bezpečných takhle jasně v příbaláku rozhodně nemá), vůbec ničeho bych se nebála, pokud jsi nepřekročila doporučené dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.11.11 15:23
ugluk píše:
Já teda Celaskon (long effect, 500) v začátku normálně brala (přestala jsem po něm špinit, i lékařce jsem hlásila, že to „léčím“ vitamínem C), teď koukám do příbalového letáku a píšou tam - Celaskon se užívá při stavech zvýšené potřeby vitamínu C - při těhotenství, kojení atd.

A dále:
V období těhotenství a kojení je zvýšená potřeba vitamínu C, proto MOHOU těhotné a kojící ženy přípravek používat, obvykle jednu tobolku denně.

Pokud vysloveně v příbalovém letáku píšou, že je v těhotenství vhodný a v kontraindikacích se těhotenství neuvádí (přičemž 90 % léků typu Paralen v těhotenství bezpečných takhle jasně v příbaláku rozhodně nemá), vůbec ničeho bych se nebála, pokud jsi nepřekročila doporučené dávky.

ne to určitě ne, brala jsem jenom tu jednu denně…uf teda to mi fakt spadl kámen ze srdce, mně zas dneska pobolívá břicho, tak to přičítám že jsem zas mu ublížila nějakýma těmahle sajrajtama:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.11.11 15:31

Jen jestli si to milá paní z mmb nespletla s vitamínem A :roll: (teda ne beta karoten, ale fakt A), ten bývá třeba v játrech, ten by se opravdu neměl hlavně v prvním trimestru do těla moc cpát, může způsobit vývojové vady (nicméně já jsem důkaz, že ani to nemusí být, maminka se cpala játry, že byla chudokrevná, celý první trimestr a vadná snad nejsem :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
29.11.11 15:33

Určitě je to v pohodě - do 500mg /den můžeš. Já jsem se na to ptala - byla jsme nachlazená na přelomu 2/3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.11.11 15:34
Gladys píše:
Jen jestli si to milá paní z mmb nespletla s vitamínem A :roll: (teda ne beta karoten, ale fakt A), ten bývá třeba v játrech, ten by se opravdu neměl hlavně v prvním trimestru do těla moc cpát, může způsobit vývojové vady (nicméně já jsem důkaz, že ani to nemusí být, maminka se cpala játry, že byla chudokrevná, celý první trimestr a vadná snad nejsem :mrgreen: )

nene psala vysloveně o 500 celaskonu, ale tady jste mě uklidnily děkuju moc. No s těmi játry naše máti se jima cpala taky, a taky očividně žádnou vadu nemám:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.11.11 15:39

vitamín C neškodí, je rozpustný ve vodě, takže přebytek se vyloučí močí. manžel je dr. a pod jeho dozorem jsem pila každý den ráno obě těhotenství 500mg šumivou celaskonovou tabletu denně.
naopak, při těhot. má tělo zvýšenou potřebu vit., i C.

pozor je nutné dávat u vitamínu A. tam jsou dokonce snížené DDD v těhotenství, ale tím se nikdo z nás necpeme. z potravy je to skoro vždy oK, jen je potřeba dávat pozor při suplementaci.

takže neboj, a s chutí vit. C pij, vůbec nic se nestane!! vždyť je i v mamavitu a podobných těhot. vitamínů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
29.11.11 15:41

holky ještě když jste tak šikovné, kromě listovky, občas toho Cčka, mám nasazený ještě Magnosolv. Dřív jsem brala ještě dologran kvůli vápníku, a v tom bych docela ráda pokračovala, ale je tam taky dost hořčíku, a s tím Magnosolvem by to asi už bylo moc, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
29.11.11 15:43
Koblížek21 píše:
holky ještě když jste tak šikovné, kromě listovky, občas toho Cčka, mám nasazený ještě Magnosolv. Dřív jsem brala ještě dologran kvůli vápníku, a v tom bych docela ráda pokračovala, ale je tam taky dost hořčíku, a s tím Magnosolvem by to asi už bylo moc, že?

Kolik bereš tablet denně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky