Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, mám 8týdnů od poslední menstruace, podle krve těhotná jsem (hcg 226,8) ale na ultrazvuku nic není. Doktor říkal, že je to divné a v pátek mám dojít na kontrolu. Bojím se, že se tam zase nic neukáže. Stalo se to už některé?
Mi Dr říkala, že na UTZ jde těhotenství vidět od hodnoty hcg 1500. ![]()
Přeji, ať je vše v pořádku
![]()
osm týdnu od ms??čili 8-9 týden těhu??
To už by na ultrazvuku vidět být mělo. Aspon váček.
M-a-j-a píše:
Mi Dr říkala, že na UTZ jde těhotenství vidět od hodnoty hcg 1500.
Přeji, ať je vše v pořádku![]()
Od 500 po 1000, max - to už je horní hranice. Záleží na kvalitě utz.
Gabulle píše:
Ahojte holky, mám 8týdnů od poslední menstruace, podle krve těhotná jsem (hcg 226,8) ale na ultrazvuku nic není. Doktor říkal, že je to divné a v pátek mám dojít na kontrolu. Bojím se, že se tam zase nic neukáže. Stalo se to už některé?
Ale možná si otěhotněla těsně před ms. A pak by to být mohlo a na utz je prostě brzo
podle toho jak mi hcg roste, ve čtvrtek jsem měla 36,něco a včera těch 226.8 by v pátek už něco teda mohlo jít vidět, aspoň doufám
Podle HCG bych to neviděla na osmý nebo devátý týden těhotenství, asi jsi otěhotněla déle, růst vypadá dobře, tak jedině ještě počkat ![]()
Já si taky myslím, že to bude míň, nevím podle čeho to počítají, mě se doktor neptal ani jak dlouhý mívám cyklus a každá nemůžeme mít organismus podle tabulek
Gabulle píše:
Já si taky myslím, že to bude míň, nevím podle čeho to počítají, mě se doktor neptal ani jak dlouhý mívám cyklus a každá nemůžeme mít organismus podle tabulek
viděla bych to na otěhotnění před ms.
Já měla hcg 52,5 3.11 a to bylo 4 dny před ms.
Podle mě hcg roste dobře, tak jsi mohla otěhotnět později. Já jsem taky o dva týdny jinak něž bych podle tabulek měla být. Ještě vydrž - přeji hodně štěstí… ![]()
JJ hcg ti roste dobře. určitě jsi otěhotněla později. V pátek už by mohlo jít ěco málo vidět. ![]()
Mě v šestém týdnu na UTZ ukazoval lékař srdíčko
Ale jsem „ukázkový“ případ, cyklus mám 30 dní, ovulaci přesně v půlce, vím, kdy jsem otěhotněla..
hodnota hCG je nízká - buď je těhotenství kratší, nebo biochemické (a pomalu končí) a nebo (a toho bych se bála z těch variant nejvíc) mimoděložní. I když něco na ultrazvuku by mělo být vidět do cca hCG 3000. To brali jako hodnotu, za kterou nečekali a usoudili, že se jedná o mimoděložní.
Zkusila bych si nechat znova nabrat krev, abys věděla, zda hodnota stoupá (a jak rychle) a nebo klesá…
Držím palce, ať je těhotenství čerstvé a je to OK!!!