Může Celaskon v těhotenství ublížit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3249
2.12.11 18:47
marti81 píše:
koblizek21 právě, že to využije mnohem líp než třeba Celaskon. Je to z té jejich sady vitamínu, modrá pikslička Vitamin C pulver a stojí asi 40kč, je u toho odměrka, která je na běžnou denní dávku, když na mě něco leze, dám si jich třeba pět a je to :palec:

Tak jsem po tom vitamínu dneska koukala, u nás ho neměli, mě zklamali teda:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
4.12.11 15:51

http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

přidávám článek a raději bych to neriskovala :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.15 13:17

Zdravím,

chtěla bych se zeptat zda by na počátku těhotenství při špinění mohl pomoct celaskon. Beru ascorutin ve vysokých dávkách 3-3-3 6 dnů, myslíte, že bych mohla celaskon užívat k tomu? Nebo to zkusit prohodit? Mudr mi akorát řekl ať mám velký příjem vitamínu C, jím kiwi a k tomu piju vymačkané citrony s vodou… Říkal, že přebytek se vyloučí…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
28.4.15 13:38

NE!!!Vitamin C se bezne bere i nekolk gramu…a ta hranice se pozna dle toho, ze se clovek na te hranici kterou telo snese uz pokadi, jinak veskere prebytky odchazi moci…cili nejaky celaskon :mrgreen: :roll: nic neudela, jen prospeje…a to samozrejme bez jakychkoliv rizik i v tehotenstvi, je potrebny na vsechno…

• Citovat
  • Upravit
pavlats
28.4.15 13:51
@Anonymní píše:
Zdravím,chtěla bych se zeptat zda by na počátku těhotenství při špinění mohl pomoct celaskon. Beru ascorutin ve vysokých dávkách 3-3-3 6 dnů, myslíte, že bych mohla celaskon užívat k tomu? Nebo to zkusit prohodit? Mudr mi akorát řekl ať mám velký příjem vitamínu C, jím kiwi a k tomu piju vymačkané citrony s vodou… Říkal, že přebytek se vyloučí…

Tak jako je známo, že nedostatek vitamínu C způsobuje zvýšenou krvácivost, ale že by se dal použít vyloženě jako lék, to myslím, že ne. Určitě si hlídej, ať ho máš dost, abys případnému nedostatku předešla, ale za Ascorutin bych ho neměnila. To podle mě nemůže fungovat stejně.

• Citovat
  • Upravit
5730
28.4.15 14:00

@pavlats Opravdu se užívají i terapeutické dávky vit. C. ;)
Ale přikláním se k názoru, že Celaskon neublíží. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.4.15 14:03
@malinika píše:
@pavlats Opravdu se užívají i terapeutické dávky vit. C. ;)
Ale přikláním se k názoru, že Celaskon neublíží. ;)
:mrgreen: diky teto lecbe, uz jsme nebyla 2 roky nemocna… ;)
  • Citovat
  • Upravit
369
28.4.15 14:03
@Anonymní píše:
Zdravím,chtěla bych se zeptat zda by na počátku těhotenství při špinění mohl pomoct celaskon. Beru ascorutin ve vysokých dávkách 3-3-3 6 dnů, myslíte, že bych mohla celaskon užívat k tomu? Nebo to zkusit prohodit? Mudr mi akorát řekl ať mám velký příjem vitamínu C, jím kiwi a k tomu piju vymačkané citrony s vodou… Říkal, že přebytek se vyloučí…

ahoj, ano, pri vysokych davkach vit C dochazi k prujmu. Musis ho brat v pravidelnych intervalech, ne vsechnu denni davku najednou.
Lepsimi zdroji je vsechna zelenina, cervena paprika… voda s citronem urcite ne jako hlavni zdroj, to je dobre rano na nastartovani metabolismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KFC
43
28.4.15 14:15

Tak proti krvácení na počátku těhu jsem dostala utrogestan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.4.15 14:30

@Ivca80 pokadis se asi tak od 4 gramu nahoru..a to tezko bere..
Vitamín C vysoké dávky - postup

Do vysokého poháru dáme práškový vitamín C a jedlou sodu v poměru 2:1. Jako startovní dávku dejte 10 g vitaminu C a 5 g jedlé bezhliníkové (farmaceutické) sody. Přidejte 2-3 polévkové lžíce vody a nechte vyšumět za občasného promíchání. Proces trvá docela dlouho, tak 15-20 minut a rozhodně je třeba nechat reakci plně proběhnout. Po vyšumění přidáte 1-2 nakrájená rajčata a dobře rozmixujete tyčovým mixérem na homogenní kaši podobnou kečupu. Chvilku necháte dojít, většinou vznikne rosolovitá hmota a užíváte po lžících v průběhu dne, minimálně natřikrát. Rozhodně není dobré vše sníst najednou, to se většinou velice rychle dostaví průjem. Další den zvednete dávku o 2 g vitamínu C a 1 g sody, tedy na 12 g vitamínu C a 6 g sody a zase stejný postup. Takto stoupáte každý den až do momentu kdy se po večerní dávce dostaví průjem, což je dávka, kterou tělo již nepotřebuje a tak ji prostě vyloučí. Dávky mohou být u vážných nemocí obrovské, není nic divného, když člověk s rakovinou vezme bez průjmu 60-75 g vitamínu C za den, tedy ho prostě tělo potřebuje. Jediným omezením je stav průjmu, prostě se držet těsně pod ním a pak berete tuto maximální snesitelnou dávku denně a klesáte s dávkou pouze pokud se dostaví zase průjem.

Důležitá upozornění!!!

Užíváme-li více než 500 mg vitamínu C denně, je třeba také zvýšit příjem tekutin, neboť silně stoupá exkrece moči. Tyto vedlejší účinky vysokých dávek vitamínu C je údajně možné snížit současnou konzumací rajčat, resp. rozpuštěním vitamínu C v rajské šťávě. Možná by pomohlo i užívání agaru.

S vysokými dávkami je nutné podávat látky, které se s vitamínem C spotřebovávají, minimálně kyselinu listovou, vitamíny B6, B12, zinek a – jako ochranu před ledvinovými kameny – hořčík. I tu je pro zvýšení účinku vhodné doplnit i vitamín C2, vápník a vitamín E.)

Také vitamín C a vitamín E se vzájemně posilují a chrání (působí synergicky). Vitamín E navíc zmírňuje tendenci vitamínu C zvyšovat krevní srážlivost. (Podobného efektu zábrany zvýšené srážlivosti docílíme i denní konzumací jedné čtvrtiny tablety acylpyrinu jednou až 4× denně.) Vitamín C lépe působí také spolu s vápníkem (kalciem) a hořčíkem (magnéziem).

Některé účinky vitamínu C posiluje i kyselina listová (nebo foláty). Zejména při vysokých dávkách vitamínu C je podávání kyseliny listové a vitamínu B12 nezbytné, protože jsou při asimilaci vitamínu C spotřebovávány. Při vysokých dávkách nezapomínáme ani na hořčík a vitamín B 6, které brání vzniku ledvinových kamenů.

• Citovat
  • Upravit
137
11.11.16 20:58

Muzu v tehotenstvi brat normalne vitamin c v normalnich tabletkach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.11.16 21:07
@Misssha2 píše:
Muzu v tehotenstvi brat normalne vitamin c v normalnich tabletkach?

Muzes ale taky muzes jist vyvazenou stravu a nemusis se cpat syntetickymi vitaminy. V dnesni dobe na kurdeje fakt neumres :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
11.11.16 21:11
@unuděná píše:
Muzes ale taky muzes jist vyvazenou stravu a nemusis se cpat syntetickymi vitaminy. V dnesni dobe na kurdeje fakt neumres :lol:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
11.11.16 22:38

Ahoj holky, jen to C v umele forme (tablety) uzivejte s jidlem. Pokud se bere totiz samostatne nebo na lacno, tak se mohou tvorit ledvinove kameny :) prirodni C to nedela, nevi se presne proc, ale teorie je takova, ze prirodni se do tela dostava s dalsimi latkami, proto se i tabletky doporucuji jist pri anebo tesne po jidle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
13.11.16 20:06

@unuděná vyvazenou stravu jim, ale mam slabou imunitu, takze ho musim obcas brat i v tehle forme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí