Celerová pomazánka

217
30.12.22 10:55

Celerová pomazánka

Ahoj holky, planuji jaké pomazánky budu dělat na silvestra (vím, je to asi pozdě se ptát :D ). Každopádně mě napadla i celerová, ale vzhledem k tomu, že u nás budu konzumovat celer jenom já, můj muž jí všechno, ale z nutnosti a děti asi nad tím ohrnou noc, tak se mi nechce kupovat celá bulva celeru. Myslíte, že můžu použít mražený? Mám doma jen mražený „pod svíčkovou“ a ráda bych využila co nejvíc zbytky „co dům dá“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22044
30.12.22 10:59
@Shak píše:
Ahoj holky, planuji jaké pomazánky budu dělat na silvestra (vím, je to asi pozdě se ptát :D ). Každopádně mě napadla i celerová, ale vzhledem k tomu, že u nás budu konzumovat celer jenom já, můj muž jí všechno, ale z nutnosti a děti asi nad tím ohrnou noc, tak se mi nechce kupovat celá bulva celeru. Myslíte, že můžu použít mražený? Mám doma jen mražený „pod svíčkovou“ a ráda bych využila co nejvíc zbytky „co dům dá“.

Teoreticky určitě můžeš, ale třeba já to dělám velmi nerada, protože ta pomazánka je pak příliš vodnatá a celer ztratí takovou tu lehkou křupavost.

Osobně bych si koupila celou bulvu, z části udělala pomazánku, zbytek nakrájela na menší kousky, dala zmrazit a použila časem do vývaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.22 11:55

Napadá mě ještě udělat salát waldorf. :srdce: Sice pak asi budeš na nějakou dobu přecelerovaná, ale co už. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
30.12.22 11:59

Udělala bych to jak @BohunkaP. Část použít zbytek na mrazák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
30.12.22 12:25

Dáte mi typ jakou udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.12.22 12:43

Kup si celer a zbytek zamraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
30.12.22 13:24
@xsaleen píše:
Dáte mi typ jakou udělat?

Já obvykle nastrouhám celer a trochu mrkve, přidám bílý jogurt smíchaný s tatarskou omáčkou, dochutím troškou prolisovaného česneku a citronovou šťávou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
31.12.22 00:32

Neděláš vyvary?? Celer mám dlouho v lednici a vydrží mi tam a vždy dám kousek do vývaru nebo jiné Polívky nebo do špaget… takže bych koupila čerstvý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí