Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, planuji jaké pomazánky budu dělat na silvestra (vím, je to asi pozdě se ptát
). Každopádně mě napadla i celerová, ale vzhledem k tomu, že u nás budu konzumovat celer jenom já, můj muž jí všechno, ale z nutnosti a děti asi nad tím ohrnou noc, tak se mi nechce kupovat celá bulva celeru. Myslíte, že můžu použít mražený? Mám doma jen mražený „pod svíčkovou“ a ráda bych využila co nejvíc zbytky „co dům dá“.
@Shak píše:
Ahoj holky, planuji jaké pomazánky budu dělat na silvestra (vím, je to asi pozdě se ptát). Každopádně mě napadla i celerová, ale vzhledem k tomu, že u nás budu konzumovat celer jenom já, můj muž jí všechno, ale z nutnosti a děti asi nad tím ohrnou noc, tak se mi nechce kupovat celá bulva celeru. Myslíte, že můžu použít mražený? Mám doma jen mražený „pod svíčkovou“ a ráda bych využila co nejvíc zbytky „co dům dá“.
Teoreticky určitě můžeš, ale třeba já to dělám velmi nerada, protože ta pomazánka je pak příliš vodnatá a celer ztratí takovou tu lehkou křupavost.
Osobně bych si koupila celou bulvu, z části udělala pomazánku, zbytek nakrájela na menší kousky, dala zmrazit a použila časem do vývaru.
Napadá mě ještě udělat salát waldorf.
Sice pak asi budeš na nějakou dobu přecelerovaná, ale co už. ![]()
Udělala bych to jak @BohunkaP. Část použít zbytek na mrazák.
@xsaleen píše:
Dáte mi typ jakou udělat?
Já obvykle nastrouhám celer a trochu mrkve, přidám bílý jogurt smíchaný s tatarskou omáčkou, dochutím troškou prolisovaného česneku a citronovou šťávou.
Neděláš vyvary?? Celer mám dlouho v lednici a vydrží mi tam a vždy dám kousek do vývaru nebo jiné Polívky nebo do špaget… takže bych koupila čerstvý