Je vyšetření celiakie stoprocentní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
21.1.14 21:31

@vokishka prý je to drahé a podobný kecy v kleci, nechci je pro sebe to bych se ozvala ale říkala jí o ně moje mamka a ona jí na to řekla ať si nevymejšlí, tak teď mám dvě možnosti buď zaplatit testy jako samoplátce nebo si jít zaječet na obvod, nervy mám jen jedny tak pokud bude cena nějaká rozumná tak to radši zaplatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.1.14 21:33

@Jana1940 je to genetika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
21.1.14 21:34

Taky se chci pohádat s obvoďačkou, ale bohužel ta moje se na mě podívá ze dvou metrů, nic vám není. Ale měli jsme celiakii bohužel v rodině při nedodržování diety, protože se o tom nevědělo až bylo pozdě a skončilo to rakovinou a následně smrtí. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
21.1.14 21:35

http://www.imalab.cz/…a-lepek.aspx
podle tohoto (na stránce dole) bych řekla, že je to genetika. Ale jsou to asi dobří odborníci, když napíší alergie na lepek a pak mluví o celiakii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.1.14 21:36

@vokishka to jsem nekomentovala poslední dobou aby člověk nedělal nic jiného :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
21.1.14 21:38

Ještě existuje domácí test z krve: Biocard Celiac Test, internetová cena přibližně od 400 Kč, jsou na internetu i recenze, ale netuším jak je doopravdy spolehlivý. Zkušenost zatím nemám. J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.1.14 21:45

@Jana1940 taky znám, bohužel už jsem se setkala s případy kdy byl negativní a krev pozitivní :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
21.1.14 21:59

@anickadomnik Tak já to mám lepší, krev negativní a až biopsie pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.1.14 22:00

@vokishka no já potřebuji nejdřív aspoň zkusit tu krev a pak se bude řešit co dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
21.1.14 22:04

@anickadomnik To je jasné. Jak jsem psala, zkusit ukecat doktorku nebo obvolat laborky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.1.14 22:06

@vokishka zavolám do laborky a pak uvidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7338
16.9.14 10:59

Ahoj holky, máte některá dítko s prokázanou celiakií, které nemá nízkou váhu? Mám podezření, že dcerka ji má, ale doktorka si myslí, že je to blbost protože je váhově i výškově nadprůměrná. Já sama mám celiakii a žádnej prcek jsem teda v dětství nebyla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.9.14 11:28

@Lillypad Pokud máš celiakii ty, tak mi přijde divné, že to doktorka nezkontroluje? Moje kamarádka celiakii má, ale neprokázala se ani u jednoho dítěte, takže v tom neporadím. Ale být tebou, domluvím se na nějakém vyšetření, protože to přece možné je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7338
16.9.14 11:31
@Amys píše:
@Lillypad Pokud máš celiakii ty, tak mi přijde divné, že to doktorka nezkontroluje? Moje kamarádka celiakii má, ale neprokázala se ani u jednoho dítěte, takže v tom neporadím. Ale být tebou, domluvím se na nějakém vyšetření, protože to přece možné je.

už jsme byly dneska na odběrech krve, ale doktorka si pořád mele svojí, že je to zbytečné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
16.9.14 12:16
@Lillypad píše:
Ahoj holky, máte některá dítko s prokázanou celiakií, které nemá nízkou váhu? Mám podezření, že dcerka ji má, ale doktorka si myslí, že je to blbost protože je váhově i výškově nadprůměrná. Já sama mám celiakii a žádnej prcek jsem teda v dětství nebyla :think:

a jaké příznaky u ní pozoruješ? Já mám taky celiakii, dcerka bude mít tři, ale zatím jsem ji testovat nenechala, nic u ni nepozoruju. Doktorka mi řekla, že kolem toho třetího roku to zkontrolujeme z krve, že u mladších to je prý často falešně pozitivní, po tom třetím roce se to nějak ustáluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí