Holter EKG

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
23.10.07 21:05

Holter EKG

ahoj holky ceka me vysetreni EKG Holter muze mi rict jestli to nektera z vas uz mela?????? a neco o tom mooooooooc se bojim

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10459
23.10.07 21:21

ahoj, to vůbec nic není, jen poněkud překáží :roll:, Já jsem ho jednou měla, ale asi po 12 hodinách mi přestal fungovat 8O , tak jsem ho sundala. Naměřené hodnoty byly tenkrát v pořádku, takže jsme to neopakovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.07 21:25

ahojda diky za odpoved a muzu se zeptat jake problemy jsi mela? proc ti ho davali? dekuji

• Citovat
  • Upravit
338
23.10.07 21:29

Holter EKG

Ahojky!

Nebojse, nic to není.

Budeš mít na sobě nalepených několik koleček - na hrudníku, od kterých povedou drátky k takovému „walkmanovi“, který budeš mít zavěšený u pasu.
Můžeš s tím dělat vše, mimo koupání ( osprchovat se tam dole samozřejmě můžeš) Naopak je žádoucí se snažit více zatížit, aby se ukázaly ev. problémy.
Bývá napojený 24 nebo 48 hod. - podle typu.

Jen je potřeba se připravit na to, že ty kolečka mají opravdu ulpívavé lepidlou, které pak budš umývat ještě dlouho.

Jo, kdyby všechna vyšetření byla tak příjemná jako toto, hned by se pacientům žilo líp.

Tak hlavu vzhůru a neboj!!

Petit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
23.10.07 21:30

Holter EKG

Ahoj,

ničeho se neboj. Moje mamča už jej měla asi třikrát a není to nic hrozného. V podstatě jde o to, že ti jeden den ráno na:,–(í elektrody na hrudník - takové malé samolepicí kulaté terčíky, od těch vedou drátky do malé krabičky, co si nosíš ve futrálku na krku (je to velké a těžké asi jako mobil) a ono to zaznamenává tvoji srdeční činnost. Druhý den ráno jdeš zase na sundání toho přístroje (prý se někdy nechává i dýl než jen jeden den, ale nejběžnější je právě jen ten jeden den). Když ti to nadají, tak nesmíš mít podprsenku a je lepší tropšku volnější oblečení a po tu dobu, co to máš na sobě se nekoupeš, abys to nenamočila. Nic nebolí, nic necítíš, jen k tomu zapisuješ, co právě děláš za činnost, aby byla vidět případná souvislost mezi určitou činností a funkcí srdíčka. Po sundání máš pár hodin vidět červené kolečka od těch přísavek, takže bych vynechala hluboké výstřihy a výsledky z toho záznamu posílají obvodnímu lékaři zhruba do týdne. Tedy alespoň takto to probíhalo na Pze 4, co chodí moje máma. Kdybys chtěla vědět něco dalšího, tak se mi ozvi.
Zatím ahoj a ať ti to dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
23.10.07 21:33

necelý rok po porodu mi několikrát vylétl tlak a bylo mi dost blbě, ale pak se to samo upravilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
23.10.07 21:35

Ahoj, neni to takova ta „masinka“, kterou nosis cely den a zaznamenavas, kdyz citi nejakou nepravidelnost v rytmu srdce?To jsem mela, nic to neni, nosis to nekde pod svetrem, mas prisavky na hrudniku a nekde na pasku takovou masinku. Vzdycky kdyz ucitis nejakou nepravidelnost, zmacknes cudlik. Taky jsem musela psat, co zrovna delam (jestli je treba nejak zvysena fyzicka aktivita atd…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.07 21:36

jo jo diky moc hrozne se bojim vysledku

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.10.07 21:38

holky dekuji moc to se fakt na vysledky ceka tyden??? oni to tam hned nevidi ani priblizne????

• Citovat
  • Upravit
10459
23.10.07 21:54

nevidí, musí se to nějak „stáhnout“ z té krabičky, mě si objednali přímo na tu kardiologii,¨kde měla dr takovou vyjetinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.07 21:59

no tak to se budu teda dost stresovat jo jo

• Citovat
  • Upravit
4239
23.10.07 22:08

Ahojky-tak mě ty výsledky řekla doktorka hned.
Teda né hned, čekala jsem na chodbě asi 20 minut a pak si mě zavolala, měla už to v počítači-celej ten záznam.Takže ho přede mnou projela a okomentovala.
Tak nevím, asi je ta praxe všude jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.07 22:09

ahoj Dito jeeeeeee tak to by bylo super a proc tobe to delali??

• Citovat
  • Upravit
374
23.10.07 22:20

holter

Ahojky ,proč se bojíš ?,Trápí tě něco konkrétního.
Já ho dostávám dost často .další mě čeká za měsíc .Mě hlavně štve jak to svědí a nemůžu si to podrbat.:DJá na to chodím ,protože mám neustále tachykardii a extrasystoly .Ale poslední výsledky jsou ok.Prý mám holt srdce trochu víc akční to co má jinej při sprintu já mám v klidu .
Neboj se a spíš bud ráda ,že se to zkontroluje a třeba to nic nebude :))

Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.07 22:40

No já jsem poslední dva roky trpěla lehkou tachykardií.
Kolikrát jsem ležela jen tak v klidu u televize a najednou mi začalo strašně bušit srdce-bylo to děsně nepříjemný.
A navíc jsem často cítila, jako by mi poskočilo srdce, vždycky jsem až zalapala po dechu.Byl to myslím nějaký extra systolický stah-prostě stah, který byl jakoby navíc :lol:
Doktorka říkala, že to má spoustu lidí a ani to neregistrujou-já prý jsem jen víc citlivá, že to cítím :roll: :lol:
Zkrátka, že to není nic vážnýho a nepotřebuju ani žádný medikamenty.Moje obvodní doktorka mi slušnou taktní formou řekla, že jsem nervák a napsala mi prášky na nervy :roll: :lol:
Ale já žádný stresy ani nervy neměla.Avíš, kdy mi tyhle stavy zmizely jako mávnutím kouzelnýho proutku :?: :?:
KDYŽ JSEM VYSADILA ANTIKONCEPCI :! :! Dita-už jsem se odhlásila :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí