Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak já antikoncepci nemám ,ale je dfakt že tímhle co popisuješ ty trpím ted hodně potom co mi objevili špatnou štítnou žlázu ,výsledky mám ok ,ale pořád to přetrvává.Doktorka má pravdu ,extrasystoly má každý druhý ,každý je vnímá jina a čím víc se sleduješ tím víc obtěžují .olikrát nemusíš mít ani stres a nervy ,stačí když máš od přírody slabší neurovegetativní system .Já na posledním holteru měla nejrychlejší činnost srdce 189 za min a sinových extrasystol 200za den komorových jen
17
Majdalenka
jeeeeeeeee holky dekuji moc no ja prave taky vy:,–(ila antikoncepci a mam buseni presne pocity co pisete a mate to v noci??????????????? me to az probudi ale taky mam nekdy pocit ze se zadychavam bojim se strasne mooooooooooooc vysledkuuuuuuuu jdu tam v utery tak na me myslete ve stredu snad budu vedet..................... no ja uz mam nervy jenom z toho
No Majdalenko-tak u tebe je to jasný-štítná žláza.Ale na to prášky máš ne???
A ty anonymní se neboj, takže to máš taky tachykardii-ono to v podstatě nic není, ale je to strašně nepříjemný.Akorát by ti měli zjistit původ.A nemůžeš být těhotná???
Některé holčiny to v těhu mají.
A dej nám vědět jak si dopadla ju???? ![]()
Dito na základě tachykardie a extrasystol a výsledku z prvního holtera se přišlo na to že je to hyperfunkce štítný žlázy ,ale…ted mám léky vše je ok .A dle doktora už to štítná žláza nedělá ,ted to svádí na nervy ,který jsme měla vždycky slabší.
Vlastně ,než mi na tu štítku přišli sváděli to na nervy taky ,dali mi lexaurin a to bylo vše ,ale nedala jse se protože mi na to lexaurin nezabíral .a chtěla jsem holtera .ted už mi ten lexaurin zabírá ,takže to asi budou jen ty nerváíky a ještě jsem dneska dostala i nějaký jiný léky abych postupně vy:,–(ila ten lexaurin .na tu štítku beru už jen půlku prášku 2× týdně .
e fakt ,že hodně lidí ty extrasystoly má nechaj je doktoři bez jakýchkoli léků s tím ,že se nemaj tolik pozorovat a bát se toho .
Anonymní:mě to v noci nebudilo ..naštěstí ,ale přes den to byli nepříjemný salvy ,ta dušnost k tomu taky trochu patří ,hodně dělá taky to že se toho lekneš ,to automaticky začne i srdíčko víc tlouct ..je to kolotoč …jinak ještě na ty extras. a tachykardii beru Betaloc .
ahojka holky dekuju ze jste mi to tak vysvetlily fakt me to trochu uklidnilo vedet vam dam, a jak je to s tou stitnou zlazou??? a lekama muzu mit pak jeste miminko??? tehotna nejsem mam dva a pul letyho chlapecka................ asi fakt nervy protoze me doma nekdy fakt rozcilujou jak ja bych si chtela moc naucit byt splachovaci a nebrat si nic k srci to mi verte nemate na to nejakou overenou radu???? jinam me fakt fest boli zada to vas taky???? ja uz buseni mela pred peti lety, ale bylo to zablokovanymi zebry.................
Při štítný žláze -pokud je řeč o zvýšený funkci jsou typický:tachykardie ,můžou být extrasystoly ,velká chut k jidlu,ale hubnutí ,já měla 43 kg a jedla jsem jak nezavřená,pocení,vadí ti horko,podrážděnost ,třes rukou .Ale lehce se to dá zaměnit s nervama .Každej dobrej doktor ti udělá odběry ,už při tý tachykardii by měli i na tu štítnou žlázu ty testy udělat.
jo jo v utery jdu na Holtera a dneska mi brali krev na tu stitnou zlazu a holky muze se pri stitny zlaze mit miminko????? neni v tom nejakej broblem?
No tak na to ti neumim odpovědět ,ale na netu k tomu jistě něco najdeš .tuším ,že bys byla hodně hlídaná a hlavně pokud by byla štítná žláza hodně špatná ,tak by ti doporučili asi až po zahájení léčby a podle toho výsledku ,jestli by ti zabrali leky a žlázu ti zklidnili.A taky mám pocit ,že dítě to ohrožuje .Ale přesně ti nedokážu odpovědět …zkus si vygooglovat info.
Ale zatím se neboj třeba to vůbec žláza být nemusí ,jen stres a pod a nebo tím vysazením antikoncepce .
Majda
Chci se na ten Holter zeptat. Internista me ho doporucil, ze si ho mam nechat dat,kvuli tlaku, ale ted vaham kam jit? Jestli k obvodakovi,a on mi napise zadanku,a nebo rovnou nekam na kardiologii(?) ?
Ahoj, já už jsem měla holtra několikrát, poprvé mě za kardiologem poslal OL, pak už chodím vždy přímo ke kardiologovi. A mám vše co popisujete. Po porodu mi bušilo srdce, extrasystoly - hyperfunkce štítné žlázy. Tu už mám dobrou, takže teď jsou to prý jen nervy - už mi na ně něco daly. Extrasystol jsem měla 1200, dá se na to zvyknout. Mě spíše trápí nízký tlak, asi mi kvůli té hyperfunkci - dost jsem zhubla. Zrovna dneska ráno jsem skoro omdlela. Hrozný pocit, hlavně když vedle sebe máte dítě. Už jsem domluvená se sousedkou, kdyby něco…
Zdravím a přeji hlavně zdraví!!!!!! Katka
ahoj holky, tak na ty extrasystoly asi trpím taky. Je to strašně nepříjemné. Jinak mám vyšší tlak a kojím - tak beru Betaloc, který se prý může i při kojení. Tachykardii nemám- tep mám většinou tak kolem 60, když si lehnu a jsem v klidu, tak 50-60. Ale na ty extrasystoly trpím- registruju to tak 5-6 let, v těhu se to zhoršilo (předtím to bylo tak jednou za několikm měsíců, od těhu tak cca jednou za 2-3 dny, nškdy týden nic, někdy 3 krát denně). Většinou se mi to stává v klidu, ale taky ne vždy.
Nejhorší je, že je to tak nepříjemné a moc se toho bojím, takže se pak nervuju a kolikrát si to asi i vyvolám sama. Moje kardioložka (chodím tam kvůli tlaku hjednou za dva roky) říkala, že to nic není- EKG asono srdce mám v pořádku, holtera prý kdyby se to horšilo.
ahoj holky mám takový dotaz od pátku za týden mám jít na tlakového holtra ale nevím co to vůbec obnáší liší se to nějak významě od ekg holtra toho mívám každý rok a těd 17 mě čekáa asi znova ale toho tlakového se bojím prosím poradte mi co mě asi tak čeká?
@katula9 píše:
ahoj holky mám takový dotaz od pátku za týden mám jít na tlakového holtra ale nevím co to vůbec obnáší liší se to nějak významě od ekg holtra toho mívám každý rok a těd 17 mě čekáa asi znova ale toho tlakového se bojím prosím poradte mi co mě asi tak čeká?
Dostaneš manžetu na paži, jako když Ti běžně měří doktor či sestra tlak v ordinaci. Manžeta bude takovou hadičkou připojená k malé krabičce, kterou budeš muset nosit okolo pasu či na břiše. Každou hodinu se Ti pak manžeta nafoukne a přeměří Ti krevní tlak. V noci budou intervaly mezi měřením pravděpodobně delší. Tedy jak naordinuje lékař, ale většinou to tak bývá, aby se ten člověk alespoň vyspal.
Je to pro Tebe srozumitelné?
jj děkuju moc já znám akorát toho ekg holtra ale tohleto je nové ješte jsem ho neměla
Není za co. Já už ho měla dvakrát. Je to spíš takové obtěžující, každou hodinu Tě to nafukuje a pak ta mizerná hadice kroutící se pod tričkem.
Ale jinak se to dá. Jsou i horší vyšetření.
Tak ať Ti to dobře dopadne. ![]()