Celiakie u dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3737
27.10.13 08:22

Také jsem byla chudokrevná. Určitě bych se nenechala odbýt a začala řešit ať malinkej netrpí :( já bych zkusila k jídlu suché brambory. Ty by neměly uškodit a uvidíš, zda mu bude po nich lépe :kytka: laktózu většina celiaků nesnese. Já třeba mléčnými výrobkami žiju, ale každý to prožívá jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.13 08:25

On mléčné výrobky nemůže - byla mu zjištěna nesnášenlivost kravského mléka a protože je to dost čerstvé, máme úplně vysadit vše mléčné ze stravy a až se střeva prý dají do pořádku tak za čas vyzkoušet nějaké mléčné výrobky, např. sýry.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.13 08:26

Chtěla jsem dělat rýži a kuře. Tak rýže je v pohodě a večer zkusím ty brambory. To má rád :-) děkuju.

• Citovat
  • Upravit
3737
27.10.13 08:29

Hlavně ať je brzy lépe a přijde se na to, co to je :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.13 08:37

Moc děkuji :D

• Citovat
  • Upravit
808
27.10.13 09:03

Necetla jsem celou diskuzi, ale celiakie se může prokázat jedině, když se jí lepek, takže před testama nevysazovat. Pokud reaguje na lepek, nemusí se jednat přímo o celiakii, ale třeba o alergii na lepek či jinou potraviu (pokud je to IgE, tak se pozná z krve), pokud non IgE, tak se bud zkouší dieta, jestli zabere, nebo existuji naplasťové testy, ale to dělá jen pár lékařů v republice.
Já mám celiakii, dcera alergii na lepek a bílkovinu kravského mléka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pipa.k
27.10.13 10:53

Existuje i domácí test na celiakii http://www.celostnimedicina.cz/…kii-sami.htm , pokud chcete mít aspoň nějakou orientační představu, než se Vám podaří domluvit s doktorkou.

• Citovat
  • Upravit
624
27.10.13 13:52

Jen bych chtěla dodat k obědům ve školní jídelně. Já pracuji ve školní kuchyni, denně vaříme kolem 390 obědů a máme tam i pár dětí, které mají bezmléčnou dietu (jeden má dokonce kombinaci bezmléčné+bezlepkové). Chodí normálně na obědy, při vaření se jim vždy jejich porce vaří zvlášť, buď si maminky donesou nějaké „jejich“ potraviny nebo se zkrátka mléko nepoužije(např. nedostanou omáčku, ale jen šťávu z masa a k tomu přílohu apod…).Zkrátka jsem chtěla říct, ať se zakladatelka zkusí domluvit s vedoucí školního stravování, určitě to půjde…A tím jí odpadne jedna starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66586
27.10.13 19:11

Měla byste se nechat poslat na alergologii nebo gastroenterologii. Jinak celiakie se může projevit v jakémkoliv věku, i v dospělosti, aniž předtím byly nějaké příznaky. On ten gen má hodně lidí, někomu se spustí, někomu ne. Spouštěčem může být nemoc, stres a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí