Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mrzí mě, že máš se synem trable, radu nemám, jenom jedno malé doporučení: při popisu projevů syna, prosím, nepiš, že „jste si cucali palec“ a pak „jste s tím přestali“. Jsem si téměř jistá, že ty sis ten palec necucala. Působí to fakt divně.
Mám syna s vývojovou dysfazii, oběhali jsme taky všechny tyhle odborníky, je o měsíc straší než Váš. Mluví ve větách, o vše si řekne, ale špatná výslovnost a porozumění není 100%, to jsem já nepoznala třeba, pokyny plní, ale složitějším věcem už nerozumí, dlouhým větám atak. Poradím terapie! Ergoterapie, neurovyvojova terapie, kraniosakralni terapie a doplňky stravy, rybí olej, magnezko… Hledejte jak mu pomoct, a ne jaká je to diagnóza ![]()
Já myslím že v tomhle věku nikdo nemůže říct co bude dál.
Nám tvrdili leccos a nic z toho není ![]()
Hlavně se nenech nervovat.
Malý může hrozně poposkočit a vše může být jinak za 3 roky.
Na konzultace bych šla a brala to v klidu.
Věnovala se mu.
Ono se to zlepší
Rozumím, že je to pro tebe těžké, ale každé dítě se vyvíjí jiným tempem. Mnoho dětí s podobnými diagnózami dělá velké pokroky díky terapiím a individuální péči, takže naděje rozhodně je. Důležité je, že se tvé dítě zlepšuje, a s odbornou pomocí a trpělivostí se vývoj může dál posouvat. Držím vám palce!
@BaraMix nezlobte se, ale tohle není vývojová dysfazie… mně sen v tomhle věku nebyl schopný říct, co chce, sotva ukazoval… dnes je mu 10, chodu do běžné ZŠ s asistentkou, má zatím max dvojky, ale když byl malý, prošli jsme si peklem ![]()
@Anonymní píše: Více
Vývojová dysfazie to je, ale lehčí forma, na dg se shodlo vícero odborníků a také to máme v rodině, VD má synovec i od manžela bratranec. Syn ve dvou letech taky nemluvil, sotva si ukázal, měl plenky. Ale já s ním od těch dvou chodila na logopedii, ergoterapii, cvičila jsem s nim, nejvíc se mi rozmluvil po DMG sirupu, prostě jsem věděla, že to v rodině je, tak jsem začla s terapiemi hned co to šlo, takže to máme trochu vydřené. Čím dřív se začne, tím lepší efekt do budoucna, tak funguje mozek. Vy jste měli (máte) asi mnohem horší formu. Mrzí mě, čím jste si prošli, hlavně, že se to vývojem spravilo 😊 přeji synovi hodně štěstí 🍀
To musí být opravdu náročné období, a chápu, že to může být znepokojující. Ale každý dítě se vyvíjí svým tempem a je skvělé, že Vy už podnikáte kroky k tomu, abyste Vašemu dítěti poskytla potřebnou péči. Mnoho dětí s těmito diagnózami činí úžasné pokroky s podporou a láskou, kterou jim dáváte ❤️.
@hanka.br. maminka má evidentne trápení a vy řešíte jak co napsala. Opravdu jak důležité… aby náhodou se nevyjádřila spatne… konec toto…
@Anonymní píše: Více
Myslím, že je pro ni mnohem lepší, když jí to někdo slušně napíše, než jí nechat, ať se ztrapňuje. Já jsem to alespoň napsala pod svým nickem, k čemuž ty odvahu nemáš, anonymní hrdinko.
Krásný den dámy a možná i pánové, potřebuji se někomu svěřit a aby jste mě i uklidnili. Moje dítě má v prosinci 4 roky od 3 let lítáme po doktorech jako je neurologie, foniatrie, psychologie atp… Teď jsme začali chodit i na logopedii, všude poslouchám jenom diagnozi např.( Vývojová disfazie, expresivní disfazie, ADHD, celkový opožděný vývoj.) Dítě si řekne co potřebuje co chce i mě rozumí, akorát má špatnou výslovnost a pomalejší jemnou a hrubou motoriku. Do nedávná jsme si i cucali palec je to týden co jsme s tím přestali. Poslední zprávu mám z psychologie kde je že je podezření na mentální postižení aneb opožděný celkový vývoj. Je tady někdo kdo to má podobně? Díky za odpovědi