Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Člověk je předurčeny k zášti můžeš být sebe lepší, ale když holky nemají nic jiného na práci budou tě prostě pomlouvat
a když tam budeš budpu pomlouvat jinou…
Úspěšní a spokojeni lide nepomlouvaji.. hodne to vypovida o cloveku, jak se chova k ostatnim
A já čekala co se stalo tak hrozného. Jestli řešíš blbé pomluvy, tak z opravdových problémů se zhroutíš či co? Nech to plavat. Pomluvy jsou a budou.
Mám takovou kolegyní a to je echt baba jedová, pracuji s ní 3roky a za ty 3roky jsem se naučila vypnout a je to, pomluvila mě u všech lidí na dílně strašně mě to trápilo ale teď už mi je to fuk, mám úplně jiné starosti
Někteří lidé mají tak smutný život, že se neustále zabývají životy druhých, aby nemuseli rozebírat život svůj. Kdo je spokojený, nechává ty ostatní na pokoji. Dobré je, s ničím se kolegům nesvěřovat a oni pak nemají materiál k pomluvám.
@Vada tak to jste na velikém omylu, že nemají materiál k pomluvám ta moje kolegyně si to vymyslí a klidně i lže a oni ji to kupodivu ty lidi žerou
Pracovala jsem v zenskem kolektivu a pomlouvaly se tam vsechny vzajemne. Neresila jsem to, protoze jsem mela flexibilni pracovni dobu, chodila jsem tam po vecerech, kdy uz tam nikdo nebyl. Kdyby me nekdo nutil tam byt pres den s nimi, dala bych vypoved. To bych nevydrzela. V muzskych kolektivech se mi pracuje mnohem lip.
@Afrikana no jo, ale kam jít tady kolem samé ženské kolektivy a když je mužský tak je to práce nevhodná pro ženský
V ženských kolektivech je tohle úplně běžný. Když jsou spolu jsou to největší kamaradky sotva jedna chybí hned ji drbou. Utopily by se na lžičce vody. A nedej bože když s někým drbes nekoho jiného. Sotva chybíš hned to ti ostatní vynesou a za špatnou budeš ty. Nikdy s nikym proto nepomlouvat. A je úplně jedno jestli budeš hodná a bez poskvrny. Něco se prostě vymyslí. Já si od kolegyň vždy držela odstup a neříkala nic osobního, může se to vymstít. Pomlouvacky najdeš v každém kolektivu. Jako ženy jme sice něžná stvoření, ale když na to přijde umíme být dost zlý vůči ostatním. ![]()
@Alinois no jo, ale když si držíš odstup tak tě taky zdrbnou, nafoukaná nejsme jí dost dobrý, prostě jedním uchem tam a druhým ven a stejně se občas divím, co ta moje kolegyně vymyslí za sviňárnu
@nick mandarinka píše: Více
Jojo proto jsem napsala, že ten kdo tě bude chtít pomluvit tak to stejně udělá, něco vymyslí. Třeba i to, že nejsi kolektivní a nechceš se bavit. Ale když jim neřekneš nic osobního, bude to bolet míň než kdyby řešily tvé pravé problémy.
@Alinois to je fakt hned na začátku jsem odmítla říct kolik jsem měla výplatu a to bylo škaredění a pomluv, oni blběny si to mezi sebou povyprávěly a tý závisti kvůli 10kč
@nick mandarinka píše: Více
Já jsem vždycky řekla, že mám pořád stejně, že se mi výplata nezměnila. Částky jsme si nesdelovaly. Ale tohle jsme s holkama neřešily, věděly jsme, že máme pořád málo jako vždycky. ![]()
Máme vrozené považovat každého mimo tlupu za potenciální hrozbu. Tlupa čítala tak orientačně 30jedinců… proč si myslíte, že se to nápadně blíží velikosti tříd?
![]()
Tuto hranici překračujeme zkušenostmi a rozumem… tedy aspoň velká část z nás.
![]()
Jdeme si popovidat o životě..
proč je v lidech takový zlo? chvilku mám chuť nadavat sama sobě že jsem špatný člověk když mi tohle dělají..
mám bejvalé kolegyně, bavíme se už dlouho, vždy jsem je brala jako kamaradky teď jsme si našly společnou brigádu, kde máme čas vykecavat, já jsem z nich nejmladší.. pokaždé když nejsem přitopná pomlouvají mě mezi sebou, nebo mezi cizimi lidmi z práce které znají sotva měsíc, a když jsem s nimi tak dělají že nic že se baví, jsem o 30let mladší než oni, a nikdy by mě nenapadlo je pomluvit nebo řešit jejich narodnost, vždy se jich zastavam