Mámy dospělých detí

Anonymní
19.9.24 14:38

Mamy dospelých detí

Ahojte mamy dospelých detí, ako ste si zvykli, keď vaše dospelé dieťa odišlo z domu? Ja viem, že sú rôzne varianty - na internát, do podnájmu, blízko alebo ďaleko, do zahraničia, samy alebo si už založili rodinu.. A je asi aj rozdiel, keď jazdí domov ako do svojho domova a keď sa úplne odsťahuje. Bolo vám smutno? Dá sa na to vôbec zvyknúť?
Kľudne príjmem aj pohľad z opačnej strany - zo strany dieťaťa :)
Viem, že je normálna vec, ktorá čaká každú mamu.. ale fakt som si nemyslela, že ma zaplavia také emócie.. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.9.24 14:48

Naši nás stejně vidí téměř denně a pomáhají nám s dětmi, tak to zvládli asi dobře a možná o to více se fixovali na druhé svobodné dítě, ze mu taky musi pomáhat, když je sám…

• Citovat
  • Upravit
749
19.9.24 14:55

Bylo to těžké, moc ticho, moc jídla - učit se vařit pro dva místo pro 5, 4, 3… pomohly koníčky a čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.9.24 15:14

Jedno už máme pryč, nevlastní dceři je 19. Od 15 ( od covidu) jezdí jen na návštěvy, sporadicky. Od 16 je na intru. Od letoška dojíždí do školy denně na maturitní nástavbu. Sotva se ukáže u mámy, natož u nás. Má kluka už delší dobu. Puberta byla náročná, ale teď je to fajn. Voláme si a rádi se vidíme.
Další dítko vypustíme až za pár let, teď mu je 14. A popravdě neumím si to představit. Moje adhde že by bylo někdy dospělé, samostatné, zodpovědné.. Prostředního ráda vypustím do světa hned jak se najde příležitost, maturovat bude za 7 let, je na gymplu, takže potom povalí doufám dál studovat nebo poznávat svět.
Nejmladšímu je 5, takže ještě dlouho nebudeme mít prázdné hnizdo. A vzhledem k tomu, že já sama mám jen kluky, tak ohledně vnoučat se uvidí, jaké budou snachy, že. Většinou ženy matky mají blíž ke svým matkám než ke tchýnim.
No a docela se těšíme až budem mít děti velké, soběstačné a budem jen dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
19.9.24 15:35

V neděli odešel nejmladší studovat na vš…jo, je tady ticho, prázdno…zatím si ten klid užívám, denně si voláme a na víkendy bude jezdit domů. Když odešli ti starší, tak to nebylo až tak hrozné, protože pořád byl doma benjamínek. Zatím to snáším celkem v pohodě, uvidím časem…je super, že se přes telefon vidíme i slyšíme, takže je to skoro jako kdyby tady byl… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
19.9.24 15:51

Ja mam deti male a hrozne se na to těším. To vidim tak zkreslene, kdyz si myslim, ze si tu svobodu budu hrozne uzivat? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.9.24 15:55
@Andyss píše: Více

Já myslím, že ne. Taky se těšíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
19.9.24 16:00
@Anonymní píše: Více

Jasně že se dá zvyknout. Dcera se odstěhovala v létě 2022, ale naštěstí jen cca 6 km, takže se stejně vidme skoro každý den. Každý den si píšem, voláme, takže pohoda. Kdyby bydlela někde daleko, tak by to bylo asi jiný, ale taky bych si asi zvykla, co by se dalo dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
19.9.24 16:09

@Andyss No asi je to jak kdo…já si to užívám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
19.9.24 16:22

.

Příspěvek upraven 19.09.24 v 16:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
19.9.24 16:26

Divné, smutné, nezvyk
furt jsem vyhazovala nějaké jídla, učila se vařit v menších hrncích :(
ticho, prázdno.. či teda prázdněji…

naštěstí nás aktuálně zase díky partnerovi a jeho juniorovi přibylo, tak zas vařím v pětilitrákách, zas je tu plno života a jsem spokojená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
19.9.24 16:37

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.24 16:43

@andelka83 my máme 6 synov, takže tiež občas rozmýšľam nad nevestami a presne ma to napadlo, že asi budú mať bližšie k mamám.

U nás traja idú naraz na VŠ - jeden bude na intráku, druhý dochádzať a najstarší si prenajal garsonku, on už aj pracuje.
Ešte máme 3 na ZŠ, ale i tak, proste to poznať, keď i len jeden nie je doma :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.24 16:43
@Andyss píše: Více

No, ja koľkokrát som mrmlala, keď tu bol krik a chaos, že už by som chcela mať aj trochu kľudu. Hlavne najstarší ma vedel vytočiť.. A teraz? Chýba mi každý chaos, hluk, neporiadok :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.24 16:46
@Grizelda02 píše: Více

A dá sa na to vôbec zvyknúť?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat