celodenní docházkax5denní

1100
5.6.09 15:22

celodenní docházkax5denní

Ahoj, potřebovala bych poradit.......tak se na vás obracím.
Dneska jsem se byla zeptat v jeslích kam jsem svého syna 2r přihlásila na 5ti denní docházku. Paní ředitelka mi řekla, že bohužel mají tolik přihlášek, že 5ti denní děti nebudou brát vůbec. To chápu. Zatím jsme se domlivily že přihlásím syna na celodenní docházku. To mně ho veme. A teď k problému.
Jedna věc je, že při celodenní docházce přijdu o rodičák v délce 9měs. Ten zůstane státu.
Paní ředitelka tvrdila že ho nemusím dávat každej den - to je fakt, ale taky budu muset chodit do práce, abych vydělala nějaké penízky. A když budu chodit třeba do práce jenom dopoledne nebo jenom některé dny v týdnu, budu mít stejně jako rodičák. Tudíž „přijdu“ o syna a peněz budu mít stejně. To jaksi nebylo původním účelem proč jsem ho tam chtěla dát.

Takže dotaz........když ho přihlásím na celodenní docházku, ale budu ho tam dávat jenom na 5 dní v měsíci - dostanu z jeslí potvrzení že chodí jenom na 5 dní a nepřijdu o rodičák? Je mi jasné že jesle budu muset uhradit jako kdyby chodil každodenně.
Dík za odpovědi......nevím jestli je to takhle běžné, tak se trošku chci zorientovat než to vybafnu na ředitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11332
5.6.09 15:33

Re: celodenní docházkax5denní

ivusha píše:
Takže dotaz........když ho přihlásím na celodenní docházku, ale budu ho tam dávat jenom na 5 dní v měsíci - dostanu z jeslí potvrzení že chodí jenom na 5 dní a nepřijdu o rodičák?

Ano, je to tak. Zejména ve školkách to takto běžně funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
5.6.09 15:46

Je to blbé, ale funguje to tak. Taky jsem syna přihlásila celodenně do školky, dokonce jsem ji od září platila, a chodí tam jen 5 dní v měsíci. Je to proto, že celodnně chodící děti mají přednost při přijetí. Je to logické. Dlouho se řešlila dilema mezi celodenní školkou, penězi, rodičákem a chůvou.

Volala jsem Na ÚP ohledně rodičáku, jestli to musím někam hlásit. A: nikde se to nehlásí, jen se dělají namátkové kontroly ve školkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
5.6.09 16:19

Jasné… mám to tak já i ségra… od září jdou „dvouleťáci“ do školky. Přihlášku mají na celodenní docházku (dotace školce od státu!), ale kvůli rodičáku budou chodit jen 5 dní v měsíci a my budem co měsíc lítat na sociálku s potvrzením, že tam nebyl dýl…
Jejda a ty už se chystáš do fachy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
5.6.09 16:25

Ahoj Lacenko, jak „UŽ“??? 8O vidělas metřík? :lol: :lol: je to až od září, akorát fakt zatím nevím jak to udělám. 5ti denní jesle sou za 1100,– celodenní docházka za 4500,– :? to už mi z toho rodičáku moc nezbyde :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.6.09 16:27

aha, tak už vím, proč mi holku vloni nevzali do školky na celodenní docházku a musí být rok u babičky :( bylo moc celodenních dětí, které vlastně celodenní nebyly :( nepřihlášená Anik

• Citovat
  • Upravit
18651
5.6.09 16:30

Metřík jsem viděla, za chvilku bude mít Víťa zas dortík na ksichtě :lol: musím si ho pořádně prohlídnout… :wink: :lol:
blbý vtipy…
No to je hustý s těma jeslama… to nám senaštěstí podařilo prcky nacpat do státní školky 200+strava… Nechceš ho vozit do školky k nám, jistě by ti ho vzali… Jen je to kapek z ruky ale pořád i s dojížděním by tě to vyšlo levněj, jen časově asi nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
5.6.09 16:34

Mě docela překvapuje, že to takhle funguje. Protože tím pádem stát za to platí dvakrát … jednou za celoměsíční docházku dítěte a podruhé matce za to, že se o děcko poctivě stará. Naivně jsem věřila, že se ty dvě informace někde sejdou a možné to není … bolestivé procitnutí :(

Je to dost sprosté vůči ostatním, nejenom daňovým poplatníkům, ale především vůči ostatním maminám, které by rády do práce a nemohou, protože školky jsou papírově plné, přestože jsou fyzicky napůl prázdné. Řeším to teď, prcka mi do školky nkam nevzali a já nemohu zpátky do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.6.09 16:37

evikk - přesně tak, můj případ. Já teda do práce šla, ale holku hlídá babička, a tak malá, dneska už 4letá, ztratila úplně zbytečně rok školky, babička jí prostě nemůže dát to co školka a dětský kolektiv.
Ale nemá smysl nadávat tady, ty maminky za to nemůžou, na vině jsou školky a zřizovatelé, že tohleto dopustí. nepřihlášená Anik

• Citovat
  • Upravit
1100
5.6.09 16:38

Eviku, mně ho taky do školky nevzali........
Takže zbývala varianta, procpat ho do jeslí, nebo se jít od příštího května pást. Páč bych musela do práce nebo na pracák. Prostě bojuju všemi dostupnými prostředky.........nikdo jiný za mně bojovat nebude, a jestli je někde informační šum a není to proti zákonu.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
5.6.09 16:45

Teďka čtu celou tuhle diskuzi znovu a víte co je nejlepší???? ŽE PŘECE MÁME VŠICHNI NA VÝBĚR SPOUSTU VARIANT, ŽE??? :twisted: :twisted: zlatej stát, co bysme bez něho dělaly?!
2,3,4letá varianta, jesle, školky, 5ti denní, celodenní..........jeden neví po čem šáhnout. Ale pak ta kocovina..... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.09 08:11

S jeslemi je to tak, že ti dají potvrzení, že jsi nepřekročila ten nepřípustný rozsah. resp. na sociálce ti dají papír a v jeslích razítko.
Já bych se s nimi ale zkusila domluvit, protože se mi to zdá nefér vůči všem - jim samotným, že čekají něco jiného, i vůči ostatním maminkám.

Co se týká placení, my platíme paušál za každý měsíc + asi 60Kč za ty dny, kdy tam opravdu malá je. Je to stejné jak pro celodenní děti, tak pro pětidenní, výpočet je stejný. Platí se dopředu.

• Citovat
  • Upravit
1490
16.6.09 14:34

Ahojky,
co se týče toho celodenního, tak přesto, že ho mám přihlášené na celodenní (ale chodí jen na 5 dnů), naše školka umoˇžňuje si zažádat o slevu, což činí 50% ze školného. Normálně platíme měsíčně 300,–Kč plus stravné. Možná to někde platí obdobně (pro maminky ve finanční krizi:-) i tohle může být dobrá zpráva. Pravda je u mne taková, že pokud bych nezapsala teď celodenně, tak, až bude mít tři ročky (skončí mi mateřská!), tak by mi ho nevzali neb je to v průběhu školního roku (je podzimní).

Takže možná někomu zabíráme místo,ale bohužel jinak to řešit nejde (kamarádka má kluka v dubnu a taky si platila místo již od září (celodenní,ale malý chodil na 5 dnů). v dubnu nastoupila zpět do práce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin