Horečka ve školce

Anonymni
28.5.09 05:51

Horečka ve školce

Chci se jen zeptat maminek, co dávají děti do školky, jak s nimi spolupracují paní učitelky.
Salo se mi, že když jsem si vyzvedla dítě ze školky, celé hořelo. Doma cca za 15 min., jsme naměřili teplou 39,6 C.
Jelikož vyzvedávám dítě až dost pozdě odpoledne, dost hodně mě mrzí, že mi nikdo nevolal. Mohla bych si ta pro Klárku přijít dříve, vzít si dovolenou atd.
Nevím jak dlouho musela s tak vysokou teplotou ve školce být, k tomu
všichni běhali na zahrádce. Vzhledem k tomu, že byla Klárka divná už ráno,myslím si, že to mohlo bý dost dlouho, a nezdá se mi, že by si toho učitelky nevšilmly.
Nevím na co, jsem jim musela do dotazníku vyplnit čyři telefonní čísla.
(domů, dopráce, manželovo, manželovo do práce) Když nejsou schopny zvednou telefon a zavolat, že není něco O.K.
Zajímalo by mne jestli máte podobnou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17718
28.5.09 07:13

určitě bych si o tom promluvila s učitelkou s tím, že do budoucna by jsi chtěla, aby tě okamžitě kontaktovaly. je mi líto dětí, že tam musí být nemocní celý den :cry:

mne loni také volala pí ředitelka už v poledne, at raději pro syna dojedu :-)
 I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
28.5.09 07:27

Ahoj, já myslím, že je to o komunikaci s pí. učitelkou. Jsem přesvědčená o tom, že když jí řekneš, ať příště volá hned, tak zavolá. Ani pro ně není žádná radost mít na hlídání dítko s horečkou :( , bohužel se najdou i takové maminky, které naopak učitelce vynadají, že je „zbytečně tahá z práce, když dítku skoro nic není a do odpoledne by vydrželo“ :roll: . Myslím, že je také důležité promluvit s dcerkou, aby ihned hlásila, když jí není dobře. Jestli děti běhaly po zahradě, asi učitelka nebude všechny obíhat a sahat jim iniciativně na čelo. Možná, že ta horečka stoupla opravdu až během pobytu na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
28.5.09 08:42

Ahoj,to je těžké…dítěti kolikrát stoupne teplota (i na takhle vysokou horečku) během půl hodiny,takže je opravdu možné,že tvoje malá byla třeba celý den ok..ptala ses učitelky?Co ti na to řekla?Věděla to,že má horečku?A říkala jsi jí ráno,že je dcerka „divná“ ???Pak by jí třeba víc ohlídala.
Nechci se zastávat učitelky,ale myslím,že opravdu nemůže sahat všem dětem co půl hodiny na čelo,jestli zrovna nedostaly horečku…Opravdu bude chyba v komunikaci-určitě bych ráno nahlásila,že se mi dcera zdá divná a poprosila,jestli aby jí p.učitelka mohla víc sledovat a holčičce bych vysvětlila,že kdyby jí cokoliv bylo,ať to hned učitelkám řekne-to já hučim do dcery taky (i když myslim,že by stačilo,kdyby tam byla zrovna jiná učitelka a naše malá by neřekla nic)…

A k dotazu-jak je to u nás… tak pokud u nás učitelka zjistí,že má dítě horečku nebo cokoliv jiného-zvrací apod. ,tak ho dá odpočívat na lehátko a volá rodičům,ať si ho vyzvednou…Stejně tak,když jsem jí hlásila,že má dcera trochu nudle a nevěděla jsem ,jestli to je alergie nebo na ní něco leze,tak mi pak říkaly,že byla v pohodě,bez nudlí,takže jí fakt hlídaly (opravdu byla bez nudlí)

Ale taky se mi stalo,že jsem jí vyzvedla,cestou ze školky ještě blbla na hřišti a doma už měla 38,5 za hodinu…ono to je někdy fakt rychlý…

No nezdá se mi,že by učitelka věděla,že má dítě 39 horečku a nechala ho běhat po zahradě,to by musela být pěkná krá…Takže pokud to tak bylo,rozhodně bych si stěžovala.Ale jak říkám,myslím,že to nevěděla,buď jí dcerka nic neřekla a chovala se normálně a neměla třeba ještě další příznaky nemoci(kolikrát to na tom prckovi fakt vidět nejde,naše děti jsou taky schopný s 39 lítat po bytě) nebo jsi ty ráno neupozornila,že je divná,fakt nevim,nejde mi to do hlavy,nevěřím,že by ji tam nechali,kdyby to věděli…Řešila jsi to nějak hned na místě???
Tak hlavně ať se dcerka brzo uzdraví !!!!
papa T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.5.09 10:15

Taky bych řekla učitelce, aby příště volala hned. Mně jednou volali v poledne, ať si pro něj přijdu, že má horečku, přitom věděly, že bych přišla ve 2. Měl 39,6, usínal pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
28.5.09 10:21

U nás se většinou volá hned, mě volali v 11.hod a to chodím pro dceru ve 12.30. JInak vím, že dost často se to nepozná hned, jeden chlapeček ráno dělal lotroviny a v poledne tam ležel a měl 39. Nejlepší se domluvit, ať hned volají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
28.5.09 13:12

Ahoj,

u nás volají hned při potížích. Mě volali když mladej zvracel, tak jsem pro něj po o jela a páč jsem nestíhala, tak ho nedali spát a čekal na mě - tak to i bylo po tlf. domluvený. Teplotu zatím ve školce neměl, ale myslím, že by volali i při teplotě.

Mě to připadá jako samozřejmost, takže jsem se s účama sólo na tom nedomlouvala, říkali nám to na začátku roku.

Myslím, že teplota může vylítnout během chvilky a pokud je malá klidnější dítko a i s teplotou seděla třeba na písku v klidu, tak si toho ani úči nemusely všimnout. Těžko budou chodit co chvíli a šahat všem dětem na hlavu. Určitě seděly na lavičce a krafaly:-) Tak jako ty naše, ale nemyslím to probůh ve zlém, aby to nebylo špatně pochopeno:-)

Třeba bych jen taktně připomenula, že kdyby se to ještě někdy stalo, tak ať Ti klidně zavolají, že z práce klidně můžeš odejít, že to není problém. Učitelky jsou určitě rozumné, ne? Jen to chce komunikovat.

A zrovna když píšu tenhle koment a mladej je nemocnej doma, tak volala úča jestli pojedeme na výlet:-) Úplně jsem se zděsila, že mu něco je… přitom je teda doma:-) No náhoda:-)

Tak ať je brzo zdravá

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.5.09 05:53

Děkuju všem za odpovědi.
Teď už jsem klidnější. Asi jsem na to měla upozornit hned ráno paní učitetlku. Musím ale aké podotknout, že je dost těžké s paní učitelkou mluvit. ,
Ráno chodí děti do třídy samy, a když si chci s učitelkou promluvit musím
dlouho čekat a doufat, že přijde, protože jak sama říká ráno nemají čas.
Mohla bych na ni leda tak křičet, přes celou chodbu, do keré rodiče vstoupit nesmí, a která odděluje třídu od šaten, na což bych asi potřebovala hlásnou troubu. ( už jsem do oné chodbičky vstoupila několikrá t, když jsem právě potřebovala s učitelkou mluvit, a nevěděla jsem jako na sebe upozornit, aby paní učitelka přišla, a to jsem si vyslechla, ....... že se to nesmí)
A odpoledne už tam zase není, to už tam je jenom paní uklízečka.
Musím uznat, že kolikrát horečka není na dítěti není znatelná, ale vzhledem k tomu, že malá za normálních okolností lítá jako čert… .
Hodně to bude o té komunikaci. S tím mám nemalé problémy už od dětství,neumím začít hovor, atd., atd., neumím si popovídat, vždy mi stačí k hovoru jedna, dvě stručné a jasné věty, a nevím co říkat navíc, většinou mé pokusy o něco takového končí velkým trapasem, a nedorozuměním.
Také jsem si ovšem myslela, že když dítěti není dobře, mají na to rodiče upozornit automaticky, a ne jenom v případě, že si to rodiče přejí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin