Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme potřebovaly jen pytel na oblečení. Žádné jiné věci po nás nepožadovali. Jedině bačkůrky, pyžamko na spaní, co se týče oblečení, tak to záleží jak čistotné máš dítko. Jedna dcera se mohla každý den komplet převlékat a druhá může chodit celý týden v jednom…Nám vyhovuje nejlépe punčocháče/ponožky a sukýnka, ta mladší má raději leginky a tričko (nemá ráda holé nohy), v oblečení ve kterém přijde, pak jde i ven na vycházku. Nic extra jsme nekupovaly. U nás ve školce se na „módu“ moc nehraje (všichni to vzdali
), v jiných školkách se to ale dost řeší…Letos v zimě jsme např. vystačily s šustákama, mikinou, každý den čisté tričko a 3 pučocháče a pár sukní.
Ahoj,
tak u nás si holka donesla do školky jenom náhradní oblečení. Takže tam má kalhotky, ponožky, punčocháče, tričko. To tam má pořád, tepláky na ven ji dávám čistý, když si je ušpiní. Jinak museli mít ještě pyžamo a přezůvky. Zástěrky nepoužívaj a na kreslení nic nosit nemuseli.
Akorát teda ještě balík papírových kapesníků. ![]()
Ahoj, ručník, náhradní oblečení (triko, tepláky, spodní prádlo), bačkurky. Pokud spí, tak kartáčky na zoubky, kelimek, pyžamko.
Já mám děti čuníky, takže zasterku nedávám. Mají triko a tepláčky. Do doby, co jim dělalo potíže s oblékanim jsem davala kalhoty plátěný a byly v nich i ve školce a také na zahradě. Ale každý den jsem je musela vyprat. Ted už uměj lépe jist a oblíknou se samy, takže maji na převlečení tepláky ve školce a dle počasí i kratasy.
U nás plastový hrneček na pití (každé dítko má tak jiný), kartáček na zuby, kelímek na kartáček, zubní pastu, papírové kapesníky (doporučen balík tesco - 10 Kč), teď nevím jestli toaleťák, bačkůrky. Plus oblečení, my třeba nosíme každý den čisté protože naše holky chodí zvenku jak dog… Jo a náhradní prádlo pro případ nehody. Na cvičení tričko a šortky.
V naší školce se na módu nehraje, naopak, čím šílenější kreaci si holky vymyslí, tím líp
Naše školka je úžasná!!!
L.
Zástěrky se u nás nenosí, což mi spadl kámen ze srdce, nedovedu si představit do toho dcerku cpát.
JInak nám byly doporučeny praktické věci, žádné knoflíky, tkaničky, kšandičky atd.
Takže my potřebujem tepláky dovnitř + tričko, místo bačkůrek nosíme zdravotní sandálky, ale prostě přezůvky. Kelímek na pití, kartáček na zuby, pastu 1× za rok, pyžámko, tričko + kraťasy na cvičení (je to sportovní školka, cvičí denně). Pokud spí, tak peřinky rozměrů jako do postýlky včetně povlečení - každá školka to má jinak, někde jenom povlečení +u nás natahovací prostěradlo, zas z postýlky.
Na ven tepláky nebo šusťáky (ty dáváme my), prostě nějaké kalhoty co snadno obléknou a není ti jich líto, u nás věčně špinavé, mikinu, bundu. .
Do šatny batůžek s pláštěnkou (nemá každá školka, ale u nás chodí ven i když prší)
Boty pořádné nejlépe co nepustí hned vodu a nejlépe na sucháč. Dítko tak nemusí čekat ve frotně u paní učitelky na zavázání bot.
Tašku do šatny dodala školka, my dodali náhradní oblečení - tričko, ponožky, tepláky, kalhotky. . to tam prostě leží celoročně pro případ, takže tam dávám věci co třeba už jsou dcerce menší, ale v případě potřeby postačí.
V zimě dáváme punčocháče, v těch je dcerka vevnitř, na ven na to jen natáhne šusťáky. Žádné pomůcky na malování atd. jsme nepotřebovali.
Doporučuji vše označit nesmyvatelným fixem, ušetří ti to spoustu starostí při pátrání po věcech. Obvzlášť třeba na nějakých akcích, kde je víc třid dohromady se věci pomíchaj.
Teda žasnu, že někde je třeba mít do školky i peřiny a povlečení. My máme skříňky, takže žádné pytle na věci netřeba. Do třídy tepláky, tričko, papučky. Na ven šusťáky, mikinu, tenisky, šiltovku. Pyžámko a tričko + kraťasy do tělocvičny. Jednou za rok balík papírových kapesníků. Kartáčky a pasty dostávají od lektorů, co tam chodí „vyučovat zdravé zoubky“. A 220,– školkovné a asi 450,– za jídlo měsíčně.Toť vše. Takže zakladatelko, raději počkej na tu schůzku, vidíš, že škála možností je široká.
Holky, díky moc… tak nějak jsem si to myslela… jen ty peřinky mě trochu zarazily, to jsem ještě neslyšela
. Ale holčina už dávno nespí, tak tohle snad ani nebude třeba.
Ještě jednou díky,
nepřihlášená jjelena s holkama
No každá školka to má opravdu nastaveno jinak a rozdíly jsou někdy opravdu veliké…
My třeba nepotřebovali skoro nic a ségra zas kupovali úplně všechno - včetně těch hrníčků, peřinek, ručníčků, pastelek, papírů, temper.....
Však oni vám řeknou co budete potřebovat a přes prázdniny času dost aby si nakoupila vše co potřebuješ. Mě to například hrozně baví a už se těším až půjde Honzík do školy…
Lacenko, to mi povídej… už jsem vybrala dceři aktovku a to teprve nastupuje do školky… ![]()
Jjelena
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj holky, dcera byla přijatá do školky, tř. schůzku máme až koncem červan. Nicméně by mě už ted od zkušených maminek potěšila rámcová představa, co dítě do školky potřebuje… myslím počet tepláků, zástěrek, jaké vybavení na kreslení apod. Je mi jasné, že každá MŠ to má jinak, ale chci mít představu.Díky všem moc za odpovědi.