Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Alespoň zmírnit, abych mohla normálně fungovat…
Začínám být trošku zoufalá. Studuji VŠ a neplánovaně jsem otěhotněla. Na začátku jsem pořád špinila, dostala jsem nějaké léky, a také neustále spala..takže jsem ve škole trochu „zvolnila“. Žádný problém, máme povoleno několik neomluvených absencí.
Začala jsem brát vitamíny (dr nařídila, oprávněně) a myslela, že se to zlepší.
Ohromně se to zlepšilo. Ne, že bych celý den prospala. Jen ležím, zívám, nespím. Mozek nemyslí.
Hlavní, proč jsem založila tuto diskuzi je však to, že mě poslední dobou provází každodenní celodenní nevolnosti. Zatím jsem ještě nezvracela, ale občas toho i lituji. Nechci slyšet, že to obvykle do konce třetího měsíce odezní (to jsem ještě tak tři týdny!!) Prosím vás o radu, jestli nevíte, co na to funguje. Potřebuji fungovat normálně, chodit do školy a taky se učit. Tímhle stylem mě z té školy vyhodí..prosím, napište mi své zkušenosti, abych se mohla těšit z těhotenství a nemusela si jen zoufat, že nezvládám své povinnosti..a že je mi hrozně zle ![]()
no teda nevím proč se uvádí 3měsíce, ale mě bylo blbě až do začátku 7měsíce
i jsem
skoro nic pořádnýho nejedla a musela jsem být doma na neschopence ![]()
Dr mi napsala torecan a po něm to bylo lepší, ale nechtěla jsem se cpát prášky, tak jsem ho brala, jen když už to bylo k nevydržení.
K.ometka1 píše:
Alespoň zmírnit, abych mohla normálně fungovat…Začínám být trošku zoufalá. Studuji VŠ a neplánovaně jsem otěhotněla. Na začátku jsem pořád špinila, dostala jsem nějaké léky, a také neustále spala..takže jsem ve škole trochu „zvolnila“. Žádný problém, máme povoleno několik neomluvených absencí.
Hlavní, proč jsem založila tuto diskuzi je však to, že mě poslední dobou provází každodenní celodenní nevolnosti. Zatím jsem ještě nezvracela, ale občas toho i lituji. Nechci slyšet, že to obvykle do konce třetího měsíce odezní (to jsem ještě tak tři týdny!!) Prosím vás o radu, jestli nevíte, co na to funguje. Potřebuji fungovat normálně, chodit do školy a taky se učit. Tímhle stylem mě z té školy vyhodí..prosím, napište mi své zkušenosti, abych se mohla těšit z těhotenství a nemusela si jen zoufat, že nezvládám své povinnosti..a že je mi hrozně zle
Začala jsem brát vitamíny (dr nařídila, oprávněně) a myslela, že se to zlepší.
Ohromně se to zlepšilo. Ne, že bych celý den prospala. Jen ležím, zívám, nespím. Mozek nemyslí.
Jako bych četla příběh svého těhotenství, byla jsem těh. celkem třikrát a vždy to přešlo porodem… ![]()
To jsi asi nechtěla slyšet, viď?
Při tom posledním mi pomohlo pořád něco ujídat, aspoň si kousnout, i když mi bylo na chcípnutí tak jsem se přemohla a bylo to o něco málo lepší…
Držím palce, vím o čem mluvíš a je to hrůza… ![]()
asi tě neuklidním, mě bylo blbě do začátku 5tého měsíce, zvracela jsem, a pořád spala. Kvůli mimču jsem si nic nechtěla brát a ani mi dr. nic nenabízel.
Zkus ráno, než vstaneš z postele si vzít třeba piškoty abys měla něco v žaludku, jinak na to abych nespala, jsem pila colu.
Néééééééé
Vy mě jen strašíte…to jsou rady nad zlato..do sedmého měsíce, porodem…ááááá
Musím ještě aspoň měsíc ve škole vydržet
![]()
Ujídat se občas snažím, ale mě je blbě i když nejím, i když jím..takže vůbec nevím ![]()
Obecně se doporučují zázvorová lízátka, zázvorový čaj, trošku coca coly, cucat kostku ledu, nanuk. Úleva je spíše jen krátkodobá. Ještě se má jíst často a malé dávky. Bohužel nezbývá než vydržet. Jsem na tom stejně…
Po probuzení si musím vzít prášek na štítnou žlázu a jíst mohu až za půl hodiny..snažím se vstávat na dvakrát - vzbudit se, dát si prášek, usnout a snídat až po dalším probuzení, ale už to moc nefunguje, špatně spím..
Ale něco jíst úplně hned po probuzení prostě nesmím ![]()
jo jo je to krušné! fungovalo nebýt hlady… vždy si dát aspoň nějaký piškot do pusy… jak jsem začla cítit hlad.. bylo mi zle!
zvracela jsem celý den… veškeré jídlo, které jsem dala do pusy jsem nejdřív běžela vyzvracet a pak dojíst co zbylo.. jinak bych se nenajedla.. tak to bylo zlé! podle mě teď ještě působí k tomu jarní únava.. a celkově.. nezávidím! neporadím.. snad jen - bude líp!
ale to asi slyšet nechceš co? ![]()
mě trochu pomáhala coca cola.Zkus zázvorová lízátka. Je toho mnoho každému pomůže něco jiného. Někomu nic.
Únava také odezní-mě odezněla, ale první měsíce jsem byla spící. Našim jsem to ze začátku nechtěla ještě říct, tak se divili, že jsem unavená. ![]()
Sluníčko28 píše:
Obecně se doporučují zázvorová lízátka, zázvorový čaj, trošku coca coly, cucat kostku ledu, nanuk. Úleva je spíše jen krátkodobá. Ještě se má jíst často a malé dávky. Bohužel nezbývá než vydržet. Jsem na tom stejně…
Zázvor? Nevím nevím..na začátku těhu jsem si dala zázvorový čaj a začala jsem trochu krvácet..zázvor mám ráda, ale už se ho bojím…u zázvoru je přece v těhu hodně omezené dávkování..
ahoj, v obou tehotenstvi jsem zvracela tak 15× denne, trochu se to snizilo ke konci, ale hazela jsem porad, nefungovalo opravdu nic, at jsem zkouusela co jsem zkousela, trochu pomohly cipky torecan, ale je to sajrajt, tak jsem je brala jen v nouzi nejvyssi
K.ometka1 píše:
Néééééééé
Musím ještě aspoň měsíc ve škole vydržet![]()
Ujídat se občas snažím, ale mě je blbě i když nejím, i když jím..takže vůbec nevím
nestrašíme, u každého to probíhá jinak. Ber to z lepší stránky, připraví tě to na to, co bude po porodu. Nevyspání, lítání okolo mimča - bude to náročné, ale stojí to za to
Mě bylo ve 2 těhotenstvích podobně, taky celodenní nevolnosti, ale nezvracela jsem a trvaly přibližně do 15 týdne.
Musela jsem fungovat kvůli dětem. Docela mi pomáhalo na zklidnění žaludku, dát si ráno hrnek teplého heřmánkového nebo mátového čaje. Přeju, aby tě nevolnosti brzo přešly.
ynax1 píše:K.ometka1 píše:nestrašíme, u každého to probíhá jinak. Ber to z lepší stránky, připraví tě to na to, co bude po porodu. Nevyspání, lítání okolo mimča - bude to náročné, ale stojí to za to
Néééééééé
Ujídat se občas snažím, ale mě je blbě i když nejím, i když jím..takže vůbec nevím
Já vím, že to bude náročné..říkala jsem, že to nevyspání trénuji už teď, abych pak byla zvyklá..na druhou stranu, za lepší bych teď považovala vyspat se do zásoby
bohužel se nějak nedaří
K.ometka1 píše:ynax1 píše:Já vím, že to bude náročné..říkala jsem, že to nevyspání trénuji už teď, abych pak byla zvyklá..na druhou stranu, za lepší bych teď považovala vyspat se do zásobyK.ometka1 píše:nestrašíme, u každého to probíhá jinak. Ber to z lepší stránky, připraví tě to na to, co bude po porodu. Nevyspání, lítání okolo mimča - bude to náročné, ale stojí to za to
Néééééééé
Ujídat se občas snažím, ale mě je blbě i když nejím, i když jím..takže vůbec nevímbohužel se nějak nedaří
do zásoby sa vyspať nedá, ver mi
Bohužiaľ tu nič nepomože, len to vydržať…