Zkrácení čípku - zase

2851
21.4.11 09:32

Zkrácení čípku(zase)

ahoj.mela bych na vas dotaz.
pri vcerejsi kontrole v motole ve 27+4 doktorka zjistila:zkraceny cipek 1,5cm,mekci,uzavreny,klenby oplostele,hlavicka naleha.
pry to neni tak spatne,takze me poslala domu.ale ceka me kontrola za 2 tydny a cervikometrie,uvidime co dal.jeste si doktorka delala pri vysetreni legraci,ze ji prstem trochu cvrnkne a ona se treba posune,plodova voda nezacala odtekat,takze dobry.snazila se trochu odlehcit situaci.
mam dodrzovat klidovy rezim a nic nedelat!jenze ja jsem od zacatku tehotenstvi na rizikovem a neschopence.cele mesice me provazi tlaky v podbrisku a tvrdnuti bricha(casto jsem kvuli tomu jezdila do nemocnice),takze jsem opravdu v klidu a lezim…(jeste si picham nizkomolekularni heparin a mam koplikaci vic.)

jenze me cipek trapil uz v 19tt,zkraceni na 2cm,cervikometrie za tyden dopadla dobre.doktorka me teda velmi plasila.
bojim se,ze ted se to nijak nezlepsi,preci to je rozdil 2 mesicu a holcicka uz zacina byt velka.
doktorka mi jeste rekla,ze do terminu urcite nevydrzim a rodit budu drive.(kvuli me mensi postave)

take se to nektere z vas opakovalo?zkrtaceni..zlepseni…zkraceni…neni uz 1,5cm malo a mohlo by se to nejak zlepsit?bojim se,aby se treba porod okolo 30tt nerozjel,hlavne mam byt hlidana kvuli planovanemu cisari.mala je hodne aktivni a kopance v dolni casti podbrisku(skoro cely den) mi zrovna 2×prijemne nejsou…

dekuju za rady a komentare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
21.4.11 09:39

To se může opakovat až do porodu, jak se porodní cesty připravují, neřeš to. Počti si diskuze na porodnice.cz u MUDr. Kouckého a budeš v klidu. Já to měla taky, cervikometrie 2×, v nemocnici plašili jak pitomí, tak jsem po poradě a vyšetření s mojí mudrou dělala normálně běžné věci, jezdila autem, chodila do kina (ještě 4dny před porodem) jen jsem nedělala nic, co mě unavovalo…jen do práce jsem pro jistotu poslední měsíc před mateřskou už nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.4.11 09:41

Mrzí mě, že máš takové starosti, neporadím, toto jsem nezažila. :think:

Jen ti chci říct, že kopance v podbřišku (řekla bych spíše až v ohambí :roll: ) mám taky a šílím z toho. Já říkám, že noruje, že se chce prohrabat ven, resp. občas mám pocit, že už snad má ručičku venku… :roll: Doktorovi to říkám pořád dokola a on, že je to normální, že je dítko vysoko, že na něj ani nedošáhne 8-o a čípek je 5cm. Tak si nedovedu představit, jaké to máš ty, když bys měla mít dítko opravdu nízko… :nevim:

Přeji ti, ať všechno dobře dopadne. Nevylejzej s postele, nech se obskakovat a vydrž co nejdéle pohromadě… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2851
21.4.11 09:43

hato diky.
kdyz ja mam za sebou uz jeden porod se spatnym koncem,tak me vzdy doktorky vystrasi,kdyz plasi.
snad se to teda zas vrati k normalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2851
21.4.11 09:49

ahoj a dik.ty pocity,ze se miminko dere ven,jsou presne.zrovna v noci mi dala zabrat.to se pak neda ani spat.to ja bych se i obskakovat nechala,ale pritel je dlouho v praci,ja jsem doma cele dny sama a nekdy mi i chvile stani u sporaku da zabrat :nevim: babicky by rady pomohly,ale taky chodi jeste do prace.snad to s prdolkou jeste zvladneme.

Wiolla píše:

Jen ti chci říct, že kopance v podbřišku (řekla bych spíše až v ohambí :roll: ) mám taky a šílím z toho. Já říkám, že noruje, že se chce prohrabat ven, resp. občas mám pocit, že už snad má ručičku venku… :roll: Doktorovi to říkám pořád dokola a on, že je to normální, že je dítko vysoko, že na něj ani nedošáhne 8-o a čípek je 5cm. Tak si nedovedu představit, jaké to máš ty, když bys měla mít dítko opravdu nízko… :nevim:

Přeji ti, ať všechno dobře dopadne. Nevylejzej s postele, nech se obskakovat a vydrž co nejdéle pohromadě… :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.4.11 10:10
Marti89 píše:
ahoj a dik.ty pocity,ze se miminko dere ven,jsou presne.zrovna v noci mi dala zabrat.to se pak neda ani spat.to ja bych se i obskakovat nechala,ale pritel je dlouho v praci,ja jsem doma cele dny sama a nekdy mi i chvile stani u sporaku da zabrat :nevim: babicky by rady pomohly,ale taky chodi jeste do prace.snad to s prdolkou jeste zvladneme.
Wiolla píše:

Přeji ti, ať všechno dobře dopadne. Nevylejzej s postele, nech se obskakovat a vydrž co nejdéle pohromadě… :kytka:

Já bejt doma sama, tak ležím v posteli s notebookem nebo před TV a jídlo řeším nějakýma hotovkama… :wink: Si představ, že bys doma měla 2,5 letýho sviště jako já, to se ležet jako fakt nedá… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
21.4.11 10:11

Ahoj, taky jsem měla hodně zkrácený čípek, ležela jsem kvůli tomu v nemocnici.Taky mi říkali, že do termínu určitě nevydržím.Tlak na spodek byl šílenej, měla jsem pocit, že mi malá vypadne ven, fakt.
Tyhle problémy jsem teda začala mít až ve 32. týdnu, ale taky jsem měla děsnej strach.Nesměla jsem nic dělat, jen ležet, každý týden jsem chodila na monitor + vyšetření a pokaždé to bylo o něco horší.Nakonec se malá narodila den po termínu :-)
Drž se a věřím, že to všechno dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3338
21.4.11 10:32

Ahoj, já ležím v nemocnici s dvojčátky 26+4. čípek mám 14mm - hospitalizovaná jsem kvůli tomu, nemám nic dělat - mimochodem na vizity tu chodí i dr. Koucký a mě vůbec neuklidnil. Mám pocit, že se s tím nedá nic dělat než čekat a doufat. Léky mám magnézium, utrogestan a prothazin.
Budeme si vzájemně držet palce.
Jinak tady se tváří, že 30 popř. 32tt je už dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
21.4.11 13:06

Já taky a druhé jsem donosila přesdně do dne termínu.

Marti89 píše:
hato diky.
kdyz ja mam za sebou uz jeden porod se spatnym koncem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2851
22.4.11 10:48

holky dik :kytka: .doufam,ze ji taky donosim priblizne do terminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2851
22.4.11 10:55

ahoj.to ti take drzim palce.vis,jak jsou mimisci uz velci?ja koncim 28tt,ale i tak se furt bojim,ze je jeste „nedopecena“.uvidim co mi reknou na dalsi kontrole a po mereni.moc fajn se necitim,ale
snad nam to dopadne dobre :kytka:

2werty píše:
Ahoj, já ležím v nemocnici s dvojčátky 26+4. čípek mám 14mm - hospitalizovaná jsem kvůli tomu, nemám nic dělat - mimochodem na vizity tu chodí i dr. Koucký a mě vůbec neuklidnil. Mám pocit, že se s tím nedá nic dělat než čekat a doufat. Léky mám magnézium, utrogestan a prothazin.
Budeme si vzájemně držet palce.
Jinak tady se tváří, že 30 popř. 32tt je už dobrý.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
23.4.11 09:38

Ahoj holky ja teda mela problem s cipkem a mam. 1. syna jsem potratila v 21tt a druhej syn se narodil 26tt, ale od 23+4 jsem lezela v nemocnici otevrena na 2 cm s plnou tokolyzou a maleho jsme jeste udrzela nejaky ten den. A Dr. Koucky je super. Lezela jsme u neho. A pokud nejsi plne otevrena a jen se zkracuje cipek mate holky moznost donosit mimca co nejdal. Drzim vam palecky at se deticky narodi v 37tt nejdriv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3338
24.4.11 08:46

Ahoj, :-D
jj, dr. Koucký je super a moc sympatickej, ale moc mě tedy neuklidnil…Pořád jsem se snažila zjistit, co ještě můžu já dělat, kromě toho, že beru léky a ležím…bohužel nic.
Vysvětlili mi, že tu ležím hlavně proto, kdybych porodila, aby nás nemuseli převážet. Rodit se tedy ještě nechystám… :lol:
Dneska jsem 27+0, na ultrazvuk půjdu příští týden, tak uvidíme. Pořád doufám, že se to nezhorší a já si tu ještě poležím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3338
26.4.11 14:00

Tak dnes jsem 27+2, čípek 15mm V. Chlapeček 1056g a holčička 1122g. Doufám, že ještě dlouho vydržíme. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3338
26.4.11 14:02

Máš můj obdiv. Museli to být strašné nervy. Hlavně, že vše dobře dopadlo. :-D

adajar píše:
Ahoj holky ja teda mela problem s cipkem a mam. 1. syna jsem potratila v 21tt a druhej syn se narodil 26tt, ale od 23+4 jsem lezela v nemocnici otevrena na 2 cm s plnou tokolyzou a maleho jsme jeste udrzela nejaky ten den. A Dr. Koucky je super. Lezela jsme u neho. A pokud nejsi plne otevrena a jen se zkracuje cipek mate holky moznost donosit mimca co nejdal. Drzim vam palecky at se deticky narodi v 37tt nejdriv.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí