Bolí mě "ocásek"

20.4.11 10:15

Bolí mě "ocásek"

Ahoj, chci se zeptat, jestli máte některá stejný problém. Občas mě pobolívá „ocásek“, nevím, jak se tomu odborně nadává, prostě je to takový ten konec kostrče. Pracuju u počítače. Nevím, čím to může být. Jsem ve 21 tt, tak nevím, jestli to třeba není tím, že u toho nějak špatně sedím, ale občas to cítím i vleže nebo vestoje, nebo když změním polohu. Asi je to prkotina, tak se omlouvám, že tady s tím obtěžuju, ale nenašla jsem o tom nikde nic. Nebo že by nějak pracovalo pánevní dno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4840
20.4.11 10:21

Ahoj, já tedy těhu nejsem. Když jsem byla malá, narazila jsem si kostrč a od té doby mě to na jaře pobolívá, jak píšeš. A nebo taky když dlouho špatně sedím, třeba u pc, to mě pak bolí, protože je to jakoby otlačené a cítím to i hodiny po tom, co se zvednu.
Myslím, že to je hlavně ze špatné židle nebo sezení. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
20.4.11 10:26

Možná by bylo fajn pořídit si klekačku, nebo velký balón, který používat místo židle. Ten se ti navíc v těhotenstv bude hodit. Jinak nevím… Přeji, ať se to spraví co nejdřív!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 10:26

Díky za odpověď. Já si toho před těhotenstvím právě nevšimla, to mě spíš bolel kotník nebo kyčel a teď se to posunulo výš :mrgreen: Židli má tvrdší, ale dělalo mi to, i když jsme byli na koncertě, a tam byly sedačky měkké :mrgreen: :nevim: nebo že by to byla jen nějaká lehčí forma hypochondrie? :think: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.4.11 10:27

A počkej, jak tě bude kostrč bolet po porodu… :jazyk: Ne nechci strašit, někoho třeba nebolí vůbec. :wink:

Na předporodním kurzu nám ukazovali video, jak je kostrč pohyblivá a že se při porodu dítěte poměrně dost vychýlí, aby mu uhla v cestě (resp. dítě ji svým postupem dolů odklopí).

Teď v těhu je to podle mě u tebe kombinace sedavého způsobu života (u PC) a tlaku dítka (byť ještě relativně malého) na kostrč. Možná by to chtělo nějaké cvičení, ale v tom neporadím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 10:36

Tak se zkusím pídit po nějakém tom cvičení. O balónu jsem uvažovala, jenže máme docela malý byt, navíc v kuchyni nám teď stojí kočárek, poněvadž jsme na něj ještě nestihli udělat místo ve sklepě :mrgreen: takže s balonem by to byla překážková dráha :mrgreen: no nic, ještě se zkusím přeptat doktora, co on na to, doufám, že něco řekne, protože moc výmluvný není. Ale děkuji za reakce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.4.11 10:40
Limutka píše:
Tak se zkusím pídit po nějakém tom cvičení. O balónu jsem uvažovala, jenže máme docela malý byt, navíc v kuchyni nám teď stojí kočárek, poněvadž jsme na něj ještě nestihli udělat místo ve sklepě :mrgreen: takže s balonem by to byla překážková dráha :mrgreen: no nic, ještě se zkusím přeptat doktora, co on na to, doufám, že něco řekne, protože moc výmluvný není. Ale děkuji za reakce :wink:

Myslím, že ten balon by ti hodně pomohl. Říká se, že na balonu se v podstatě nedá sedět špatně (jako s nesprávným držením těla), protože jinak by si z něho spadla (ztratila rovnováhu). Ten by ti na tu kostrč mohl hodně ulevit (raději než tvrdá židle, nebo i židle polstrovaná, ale stejně je to nakonec pevná podložka). Nehledě na to, že jej hodně využiješ i po porodu (ať už na uspávání dítka či cvičení). Ale jako místo to zabírá, to jo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
20.4.11 10:41

Limutka: No, jak to tak čtu s tím porodem, možná že už i ten mimís za to u tebe trochu může. :-)
Každopádně za zeptání nic nedáš, i u těch doktorů. :wink: Ono i kravina dokáže být časem pěkně nepříjemná. :cert:
Přeju zdravé mimi, hezké jaro a bezproblémovou kostrč. :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.4.11 10:43

ahoj, mám totéž, i když se mi to objevilo o trochu později, asi ve 25tt. Bolí mě kostrč a stydká kost. Dle dr. se uvolňují vazy v pánvi a ta se tak připravuje na porod. Takže v podstatě je to prý normální.
Doporučil mi na to calcium (beru šumivé tablety), je to dobré na kosti a prý to má i lehce analgetický účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.4.11 10:44

neboj, je to úplně normální, já to měla taky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
20.4.11 10:49

Ahoj, tak já to mívám občas taky, ale v těhu mě to nebolelo a teď dlouho už taky ne. Balon mam a moc nepomohl, ale neni to u mě tak častý, takže to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.4.11 11:17

Jsem ve 33tt. těhotenství a kostrč mě bolí hodně často, nejhorší bylo období kolem 29tt. Já ale na to trpěla dost i před, takže teď si to vyloženě užívám. Podle mě je to normální, mění se těžiště těla, uvolňují se klouby … zkrátka to k tomu patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
20.4.11 15:13

Ahoj,mě bolín kostrč asi od 14 týdne,ted jsem ve23 tt a pořád se to zhoršuje,stačí chvíli sedět a už to pak bolí jak čert…Moje rada je sedět co nejmín a na měkým,nápad s míčem je taky dobrý.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
20.4.11 17:13

Limutko, já to měla taky a bohužel tě moc nepotěsím. Začalo mě to bolet kolem 3. měsíce těhotenství a přestalo až po porodu :-( Taky jsem pracovala u PC a určitě to mělo vliv, protože když jsem nešla do práce, bolelo to míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
20.4.11 17:18

Jo,zadek mě taky poslední dobou bolí… :lol: Míč pomáhá, trochu, protože nesedím jak pytel brambor, ale narovnám se, jenže jak sedím u stolu u kompu, tak jsem se včera s tím balonem tak nějak zapasovala pod stůl a nemohl ajsem se dostat ven, až jsem se bála, že budu muset počkat na chlapa, nějakých pět hodin, než přijede z práce, aby mě bezpečně vymontoval. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí