Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj spřízněné duše!
Mám velikou novinu, o kterou se zatím s nikým z mého okolí dělit nechci (kromě partnera), ale mám potřebu se svěřit. Jsem v 5tt. Zatím sem na gyn nebyla, opakovaně sem si dělala těh. test a dneska na mě krásně svítily dvě čárečky. Mám z toho radost, ale pořád mi to připadá jako neskutečné, kromě citlivých prsou a absence menses a občasného pobolívání břicha se nic neděje. Jak to probíhá/probíhalo u vás?
Díky ![]()
Gratuluju
![]()
U mě jen taková vrtavá bolest v podbříšku…Ani prsa sem neměla citlivý
No a kolem 7.tt přišla celodenní „ranní“ nevolnost ![]()
Gratuluji moc, u mně taky tak nějak, akorát mi ještě předtím bylo trochu nevolno (spíš mdlo), ale to jsem sváděla na to, že jsme byli hodně na cestách:-) ale jinak jsem celou dobu nezvracela ani nic podobného, teď jsem 21tt. Takže ještě jednou velká gratulace ![]()
ahoj medova ![]()
moooc gratuluji!!! ![]()
ja jsem to zjistila taky zhruba okolo toho 5tt a pripadalo mi to neskutecny jeste za dva mesice potom, porad jsem tomu nemohla verit a nedochazelo mi, ze se nam to opravdu povedlo ![]()
me zezacatku jen straslive bolely prsa, az me to v noci budilo a zacala jsem byt strasne unavena - nejstastnejsi jsem byla, kdyz jsem si mohla jit lehnout uz v 7 hodin vecer ![]()
jeste jednou mocmoc gratulaci! ![]()
Děkuji za gratulace ![]()
Horší, že se bojím. Sem zdravotní sestra, tak mám v hlavě všechny ty možný a nemožný poučky o tom co se může, nemůže, mělo by, nemělo by stát! Proto se mi to ani nechce nikomu říkat a pak všem vysvětlovat, že nic nebude. Sem blbá, že hned myslim na nejhorší ![]()
Kdy jste to oznámily světu vy?
janiii;-) píše:
ahoj medova
moooc gratuluji!!!
ja jsem to zjistila taky zhruba okolo toho 5tt a pripadalo mi to neskutecny jeste za dva mesice potom, porad jsem tomu nemohla verit a nedochazelo mi, ze se nam to opravdu povedlo
me zezacatku jen straslive bolely prsa, az me to v noci budilo a zacala jsem byt strasne unavena - nejstastnejsi jsem byla, kdyz jsem si mohla jit lehnout uz v 7 hodin vecer
jeste jednou mocmoc gratulaci!
jo, tak prsa mě taky dost bolely, tlačily mě všechny podprsenky, tak jsem si musela pořídit dvě sportovní, ale teď už je to v pořádku a můžu nosit i ty staré. A s novými rozměry jsem moc spokojená
![]()
Limutka píše:janiii;-) píše:jo, tak prsa mě taky dost bolely, tlačily mě všechny podprsenky, tak jsem si musela pořídit dvě sportovní, ale teď už je to v pořádku a můžu nosit i ty staré. A s novými rozměry jsem moc spokojená
ahoj medova
moooc gratuluji!!!
ja jsem to zjistila taky zhruba okolo toho 5tt a pripadalo mi to neskutecny jeste za dva mesice potom, porad jsem tomu nemohla verit a nedochazelo mi, ze se nam to opravdu povedlo
me zezacatku jen straslive bolely prsa, az me to v noci budilo a zacala jsem byt strasne unavena - nejstastnejsi jsem byla, kdyz jsem si mohla jit lehnout uz v 7 hodin vecer
jeste jednou mocmoc gratulaci!![]()
ja to mela pres den v pohode, ale v noci to byl des, vzbudil me kazdej muj sebemensi pohyb, pak jsem zacala spat v jedny z pohodlnejsich podprsenek a bylo to lepsi.
s novyma rozmerama jsem taky moc spokojena
ale zezacatku me to docela vydesil ten skok ![]()
ahojky, také gratuluji ![]()
to já jsem měla podezření a testík v 5tt byl pozitivní, druhý den potvrzení od dr. ![]()
A pozor s těma nevolnostma, víš co se říká, pokud zvracíš, čekáš holčičku ![]()
Medova píše:
Děkuji za gratulace
Horší, že se bojím. Sem zdravotní sestra, tak mám v hlavě všechny ty možný a nemožný poučky o tom co se může, nemůže, mělo by, nemělo by stát! Proto se mi to ani nechce nikomu říkat a pak všem vysvětlovat, že nic nebude. Sem blbá, že hned myslim na nejhorší
Kdy jste to oznámily světu vy?
nestresuj se s pouckama ![]()
ja jsem to tem nejblizsim - mamce u ktery bydlime a tak, rekla behem prvnich par dni a zbytku jsme to „davkovali“ postupne ![]()
uplne „na svetlo“ jsem s tim ale vylezla az kdyz mi pritel psal ze se mu podarilo zaregistrovat porodnici, v tu chvili jsem si rikala ze uz to bude vsechno urcite jen dobry ![]()
a tchánovcům jsme to oznámili až nějak v 15tt
![]()
Jinak nej. kámošce jsem volala ještě v ten den testování ![]()
obrovitalnska gratulace medova
![]()
ja jsem mela tucha ze jsem tehu hned od prvniho dne, rano jsem se budila s rukou na brise ( podvedomi fungovalo asi na 100%
) a chodila jsem s takovym laskovnym usmevem po svete…mamce a sestre jsem se svyma pocitama podelila snad hned prvni tyden.....
asi po trech tydnech jsme si s partnerem udelali test (chteli jsme to videt zaroven)a druha carka tam fakt byla!!
ze zacatku me bolela prsa, potom hodne podbrisek (jak se roztahovala deloha) a uuuuuuuunava byla primo neuveritelna (spala jsem i 14hdoin denne) pokud jsem se nemohla vyspat, tak mi bylo fyzicky uplne zle…potom nechutenstvi, citlivost na vsechny mozne pachy, pohled na lednicku byl pro me horor
, natoz ji tak otevrit ![]()
svetu jsme to oznamili az po tretim mesici…jinak v praci to vedeli jiz drive
moc gratuluji jeste jednou, krasna zprava
![]()
No my sme to mojí mamce řekli hned, taťkovi někdy týden potom myslim a tchýni až kolem 10.tt… A jinak sme to taky tak různě dávkovaly
Jedna kamarádka to věděla dřív, druhá později
Ale nakonec to věděli i ti, co sem nechtěla ![]()
Ale měla sem to jako ty, taky sem to nechtěla roztroubit a pak vysvětlovat, že to nevyšlo…Ale nevim…Teď je mi to líto
Že sem se ochudila o tu velikoou radost, pořád sem byla šťastná jen opatrně
Tak na to prď, rozhlaš tu novinu do světa a raduj se naplno
![]()
gratulace medova
přeju ať všechno jde podle plánu ![]()
a moje stavy zatím?
už asi 4 dny před předpokládanou MS pobolívání v podbřišku jako na menstruaci - to více či méně přetrvávalo do cca 7TT a takové jakoby svědění pod pupíkem jen pár dní.
Trochu se mi zvedal žaludek, ale na zvracení to nakonec nebylo. Prsa mě začaly bolet a tlačit někdy cca 6-7 TT, že jsem nemohla ani spát. Teď už to trochu povolilo, přes den v pohodě, jen v noci mě to ještě při otáčení bolí (a občas mě to až vzbudí).
V podbřišku mě sem tam zatáhne, píchne, ale taky nic tragického, špatně mi není, jím normálně - takže si občas připadám jako bych ani těhule nebyla ![]()
no a s oznamováním je to sranda, v práci to ví dvě kolegyně-kamarádky, rodiče a prarodiče zatím neví nic - čekám na kontrolu 3.5. takže to asi roztroubím 8.5. - je to „den matek“ tak je to takové příhodné ![]()
jinak po veškerých kamarádech to vygdákal můj partner - už teď se cítí být hrdým otcem
- už během nimulého a tohoto týdne, takže sem na něj popravdě docela naštvaná, že to rozhlásil před aspoň trochu jistotu dodávajícím UTZ v 11TT…
já sama to řekla jen dvěma nejbližším přítelkyním, které jsem zapřisáhla, aby to neroznášely dál (ty to věděly po prvním duchovi na testu
)