Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, zítra ráno jdu na těhotenskou cukrovku, vím, že musím být nalačno atd, akorát mi sestřička řekla, ať si vyzvednu glukozu a připravím si ji doma, ale já vůbec netuším v kolika množství vody si ji připravit?????? Díky moc… ![]()
Příspěvek upraven 20.04.11 v 18:43
vyzvednout? ![]()
o tom slyším prvně. Co si pamatuju, a že to tak dávno nebylo, tak jsem tam ráno přišla, odevzdala ranní moč, píchli mne do prstu, dali vypít to svinstvo, za dvě hodiny zase moč a zase prst.
Sama jsem si nic nemýchala ![]()
Alexka píše:
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, zítra ráno jdu na těhotenskou cukrovku, vím, že musím být nalačno atd, akorát mi sestřička řekla, ať si vyzvednu glukozu a připravím si ji doma, ale já vůbec netuším v kolika množství vody si ji připravit?????? Díky moc…
Ahoj v prvním těhotenství jsem si musela donest pul litru cerneho neslazeného čaje sebou a sestra mi dala do toho caje tu glukozu a ja to vypila vše pak jsem čekala a pak šla na krev.:-)
ahojky, myslíš OGTT (glukózový tolerační test) ![]()
Vyzvednout
Doma připravit??? Co to je za blbost???
![]()
Tam přijdeš, odeberou ti krev a ranní moč, pak ti dají vypít tu glukózu, a pak dvě hodiny jen sedíš a čekáš, nesmíš nic jíst ani pít ani se hýbat, jen sedět, po hodině ti zase odeberou krev a moč, a pak zase po další hodině a pak už jdeš domů
![]()
A měla jsem s sebou neslazený černý čaj, aby to nebylo tak sladké ![]()
Alexko, a ta sestřička ti glukotu dala domu, abys si jí připravila?
tak o tom slyším poprve…
jinak já jsem měla asi 300 ml černého čaje a vymačkala jsem si tam celý citron. Ráno mi vzali krev ze žily, pak jsem vypila ten nápoj, pak mi brali krev po hodině od vypití a pak ještě za hodinu, celkem 3×.
Ja jsem trdlo, jo presne ten myslim. Dala mi predpis, sla jsem do lekarny a tam mi dali tu glukozu v prasku, tak to nechapu, jak si to mam teda pripravit, to mi rikala, ze mi vezme prvne krev, pak to vypiju a pak mi ji veme jeste dvakrat. Ale nevim, v jakem mnozstvi si to mam rozpustit. ![]()
Alexka píše:
Ja jsem trdlo, jo presne ten myslim. Dala mi predpis, sla jsem do lekarny a tam mi dali tu glukozu v prasku, tak to nechapu, jak si to mam teda pripravit, to mi rikala, ze mi vezme prvne krev, pak to vypiju a pak mi ji veme jeste dvakrat. Ale nevim, v jakem mnozstvi si to mam rozpustit.
jak jako předpis??
Do lékarny? To slyším prvně ![]()
No, tak si to asi máš vzít s sebou na ty odběry a vypiješ to až tam - oni by ti to měli namíchat ![]()
Ahojky..Já bych to rozmíchala do půllitru neslazeneho čaje.
Já teda taky dostala už připravený nápoj v plastvem kelimku 0,5 l od sestricky ale vsude to chodí jinak… ![]()
Anebo si vezmi pullitr neslazeneho caje s sebou a zeptej se tam..To je otazka par minut..bud ti to sestricka vezme a namicha sama nebo ti rekne at to nasypes do toho caje…a budes mit klid…
Já jsem si jí taky nemíchala - dostala jsem plastový kalíšek v laborce už namíchaný, ale s tím, že si to někdo musel sám míchat, jsem se už setkala, takže to zase až tak ojedinělé není. Holt nějaký jiný postup. Bohužel v jakém množství asi neporadím.
Příspěvek upraven 04.02.16 v 23:37
Já jsem měla asi 0,3 l
víc bych nevypila. A těch 0,3 stačilo ![]()
Hlavně to nepi doma! První odběr musí být nalačno. No vem to s sebou, plus pul litru vody, nebo neslazenýho čaje a přinejhorším si to tam namícháš. ale tohle taky slyším poprvé ![]()
Podla mňa nie je doležité množstvo tekutiny, v ktorej to rozriediš, ale množstvo tej glukózy. Takže či je to 0,3 l alebo 0,5 l, je fuk. Každopádne, je to zvláštne s tým receptom. Na mňa to už tiež čakalo pripravené ![]()
jo a teď večer už by jsi neměla nic jíst, hlavně nic sladkého, a pít jenom čistou vodu.. a ráno taky nalačno.. ![]()
já jsem ráno přišla do nemocnice, odevzdala jsem ranní moč a vzali mi krev, pak mi dali hrnek hodně sladkého čaje (mohly to být tak 2 deci), vypila jsem to (nesmí se to ani zapít vodou, bylo mi povoleno vypláchnout si pusu, abych tam neměla tak sladko), 2 hodiny jsem seděla v nemocnici (sestřička mi řekla, že pokud jsem pěšky, ať nikam daleko nechodím, ale že autem bych se klidně vzdálit mohla), pak jsem zase odevzdala moč a krev a hotovo ![]()
já bych si s sebou vzala černý neslazený čaj a namíchala bych to do toho ![]()