Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
děkuji za odpovědi
on mě tam nejspíš jen zaveze, abych sebou nepraštila někde cestou tam, zpět už to snad nějak zvládnu, když po tom testu něco sním
@Ang_BK píše:
Ahojky,
asi budu mít trapnej dotaz-za týden mám jít na test a mám z toho docela strach, jakmile se ráno nenajím a někam jdu, tak se mi dělá strašně špatně-motá se mi hlava, klepu se a je mi na omdlení. V nemocnici mám být na 7 hod, budu muset jet ale busem o půl 6, takže někde budu muset ještě přečkat hodinu. Přemýšelela jsem, jestli by mě nemohl doprovodit přítel-nevypadalo by to hloupě, jako že to sama nezvládnu?
ahojky, manžel byl se mnou jak při prvním tak při druhém těhu také, u prvního byl z důvodů, že mám fobii z odběrů krve a okamžitě omdlívám a teď byl i z toho důvodu, že jsme na tom jak ty bez jídla ani rána a ještě takhle brzy ráno, také jsem tam skoro omdlela. Setřička vzala automaticky i méího muže do ordinace a u nás většinou všechny maminky měly doprovod bu´d přítele nebo kamarádku, je to lepší. ![]()
Proč hloupě? Já si sebou chlapa brala a to né proto, že by se mi moho udělat šouflo, ale proto,, aby si měl se mnou kdo povídat a zabavil mě.
Ty dvě hodiny byly fakt dlouhý a rozhodně mi to nepřišlo blbý.
Urcite to nebude hloupe, proc by melo?
Ja z podobneho duvodu jsem ten test teda zazdila ![]()
@Ang_BK píše:
děkuji za odpovědion mě tam nejspíš jen zaveze, abych sebou nepraštila někde cestou tam, zpět už to snad nějak zvládnu, když po tom testu něco sním
Ahoj,
mě bylo tehdy taky hodně špatně. manžel se mnou šel taky. byla tam nuda, jak píšou holky, takže jeho společnost byla super..
mě bylo zle z té chuti, z toho ocasu, který po vypití dojede, to mne nakopávalo.
takže jsem si tam hned vypláchla pusu.. jen vypláchnout, nepolykat. hodně to pomohlo.. a před posledním odběrem mě manžel zaskočil koupit něco k jídlu.. doporučuju banán.. z toho, jak do tebe šupnou tu sladkou srajdu, tak ti cukr stoupne, pak zas postupně hodně klesne, takže je dobrý ho zas pak doplnit… i když na to chuť mít nebudeš…
Hloupé to určitě nebude, některé holky, co byly zároveň se mnou, tam taky měly doprovod. Ty dvě hodiny jsou fakt dlouhé ![]()
Takže si ho klidně vem ![]()
Čeká mě to koncem měsíce,doktorka má podezření na štítnou zlázu nebo cukrovku
a manžela beru.Kombinace brzkého vstávání,hladu a odběrů krve se mi moc nelíbí ![]()
Nevíte jestli mě budou hnát na OGTT i klasicky kolem toho 25.týdne?
@Ang_BK píše:
děkuji za odpovědion mě tam nejspíš jen zaveze, abych sebou nepraštila někde cestou tam, zpět už to snad nějak zvládnu, když po tom testu něco sním
Já měla naopak problémy cestou zpět. Po vypití glukózy jsem čtvrt hodiny seděla, pak jsem ji vyzvracela, dali mi nějakou sušenku, aby se mi udělalo líp, ale moc to nepomohlo. Cestou domů jsem omdlela v metru, dvakrát, sbírali mě cizí lidi, sanitka dorazila… No paráda. Tentokrát vážně zvažuju, že test odmítnu.
Ahoj holky, zítra mě taky čeká test a má z něho teda šílený strach, protože se mi dělá na omdlení už jen když vidim jehlu natož absolvovat tohle vše a ráno vyjít na lačno taky paráda, navíc nám řekli, že od půlnoci nepít a nejíst
Opravdu je ten test tak hrozný?
@Gabby28 Pro mě hrozný rozhodně nebyl. Taky mě tím strašil kde kdo a nakonec se to dalo v pohodě přežít. Nejhorší na tom bylo to nepití od půlnoci a prosedět tam ty dvě hodiny, ale samotné pití té sladké bryndy se dalo (a to sladké nesnáším a u syna jsem se mu vyhýbala) a měla jsem takovou žízeň, že bych šla klidně i dvakrát. ![]()
@gabi.design píše:
@Gabby28 Pro mě hrozný rozhodně nebyl. Taky mě tím strašil kde kdo a nakonec se to dalo v pohodě přežít. Nejhorší na tom bylo to nepití od půlnoci a prosedět tam ty dvě hodiny, ale samotné pití té sladké bryndy se dalo (a to sladké nesnáším a u syna jsem se mu vyhýbala) a měla jsem takovou žízeň, že bych šla klidně i dvakrát.
jéé tak to jsem ráda, že konečně někdo, kdo to zvládl v pohodě
Z toho pití mám strach, ale zjsitila jsem, že taky každýmu říkají něco jinýho, moje sestra byla minulý týden v jiném městě a pít vodu mohla, dokonce to měla doporučeno…Tak já nikdy sladký nemusela, ale v těhu na tom ulítávám, tak to bych byla šťastná kdyby mi to taky chutnalo ![]()
Tak hlásim, že test úspěšně za mnou a můžu se přidat k těm kladnějším názorům, opravdu to vůbec hrozné nebylo, dokonce mi ten čaj i docela chutnal
Tak držim palečky ostatním těhulkám ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat zítra ráno v 7h ráno mám jíd nalačno na něaké testy, dnes od 7h rána, mám 24h čůrat do flašek a pak to tam odnést,,,nevíte někdo co to jsou za testy??děkuji ![]()
Ne to nevím
každopádně to není žádný v těhotenství standardně prováděný test, takže musí jít o test na něco konkrétního na co mají u tebe podezření.
Ahoj, chci se vás holky zeptat v kolikátém týdnu se chodí na ogtt? jsem ve 23 tt a včera byla v poradně..moč mám v pořádku ale o ničem se doktorka nezmínila..jinak až mě pošle, tak budu umírat, protože tak jak celé těhotenství nezvracím, tak na prázdno by mi to šlo a to dost dobře..tak snad to zvládnu no ![]()