OGTT - Orální glukózový toleranční test

Napsat příspěvek
Velikost písma:
290
27.10.17 13:15

Odběr je rxchlej, na test jsem musela 3× 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
27.10.17 13:17
@hehehe píše:
@Mango_Lassi
Tak tomuhle teda nerozumím, měla jsi někdy tu kanylu? Jestli ti vadí ten pocit píchání, že máš jehlu v žíle, tak tady jí tam budeš mít vkuse 3 hodiny, přemýšlej…

Mně vadí ten pocit píchání. Minule jsem u odběru omdlela. Přelepí mi kanylu náplastí a nebudu o tom vědět.

• Citovat
  • Upravit
101710
27.10.17 13:29
@hehehe píše:
@Mango_Lassi
Tak tomuhle teda nerozumím, měla jsi někdy tu kanylu? Jestli ti vadí ten pocit píchání, že máš jehlu v žíle, tak tady jí tam budeš mít vkuse 3 hodiny, přemýšlej…

TO je ale úplně něco jiného, tu kanylu člověk po chvíli moc nevnímá, kor pokud ji má dobře upevněnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
27.10.17 13:30
@Mango_Lassi píše:
Mně vadí ten pocit píchání. Minule jsem u odběru omdlela. Přelepí mi kanylu náplastí a nebudu o tom vědět.

No já si myslím, že o tom budeš sakra vědět… Když máš kanylu, tak tě tam ta jehla píchá stále, s tou rukou budeš hýbat, ucítíš jí. Tohle je navíc spíš o psychice, podle mě ti to bude vadit ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
27.10.17 13:32
@j.a.n.i1 píše:
TO je ale úplně něco jiného, tu kanylu člověk po chvíli moc nevnímá, kor pokud ji má dobře upevněnou.

Pokud má psychický blok, tak jí bude vnímat, nedělala bych to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
27.10.17 13:36
@hehehe píše:
No já si myslím, že o tom budeš sakra vědět… Když máš kanylu, tak tě tam ta jehla píchá stále, s tou rukou budeš hýbat, ucítíš jí. Tohle je navíc spíš o psychice, podle mě ti to bude vadit ještě víc.

U porodu mi kanyla rozhodně nevadila. Ale možná je to taky tím, že se tam člověk soustředí na jiné věci.
Jasně, že je to psychické.
Nicméně prozatím mi vůbec nedělá dobře představa těch vícenásobných odběrů. Už bych měla na ten test dávno jít a pořád to odkládám kvůli strachu, to ale nic neřeší, že.
Tak maximálně jim řeknu, ať mi tu kanylu vyndají, vždyť o nic nejde

• Citovat
  • Upravit
101710
27.10.17 13:50
@hehehe píše:
No já si myslím, že o tom budeš sakra vědět… Když máš kanylu, tak tě tam ta jehla píchá stále, s tou rukou budeš hýbat, ucítíš jí. Tohle je navíc spíš o psychice, podle mě ti to bude vadit ještě víc.

Jaká jehla furt, když se dává kanyla, tak tam žádná jehla není, tam nemá co píchat… A moje zkušenost s dětmi je taková, že píchání je horor neskutečný a kanylu měl spokojeně 2 dny a neměl s ní sebemenší problém, dokonce koukal, jak mu přes ní berou další krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
27.10.17 14:02

Zkus se dohodnout se sestřičkou, ať ti ji ale nepicha do ohybu ruky. Tam bys ji pak pri pohybu mohla pocítit. Já osobně nejradši zavadim kanyly do žíly na předloktí. Tam i déle vydrží bez „poruchy“. Jen my tedy máme zákaz odebírat krev ze zavedených kanyl. Dřív jsme mohli, ale často volali z laborky, že je odběr sražený. A museli jsme stejně odebrat krev normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.10.17 14:02
@hehehe píše:

Ale tam přece není jehla, ale plastová hadička, která prakticky není cítit. Měla jsem jich zavedených snad už 30 a při tomhle testu jsem o ní taky uvažovala, protože mám jen jednu funkční žílu a jak se blbě napíchne tak ze mě krev nedostane už ani Drákula.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
27.10.17 14:09

@Gepardice bylo mi řečeno, že si mám zakoupit dětskou kanylu a k ní stříkačku, že si to pak přestřiknou. Já tomu teda vůbec nerozumím, jak to funguje, ale snad to bude ok :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11700
27.10.17 14:13
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…
@j.a.n.i1 píše:
Jaká jehla furt, když se dává kanyla, tak tam žádná jehla není, tam nemá co píchat… A moje zkušenost s dětmi je taková, že píchání je horor neskutečný a kanylu měl spokojeně 2 dny a neměl s ní sebemenší problém, dokonce koukal, jak mu přes ní berou další krev.

Dobře tak „jehla“, vím, že už je to dnes plastové něco. A píchat tam tedy co má, mě to tedy píchá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
27.10.17 14:16
@Janli píše:
Ale tam přece není jehla, ale plastová hadička, která prakticky není cítit. Měla jsem jich zavedených snad už 30 a při tomhle testu jsem o ní taky uvažovala, protože mám jen jednu funkční žílu a jak se blbě napíchne tak ze mě krev nedostane už ani Drákula.

Jo, tak v tomto případě se to pochopit dá, že nebudou muset znovu žílu hledat. Nevím, já tedy kanylu cítím dost, měla jsem jí jednou zavedenou měsíc v kuse a to byl teda pak už očistec, člověk si zvykne a pak se to ucpe, musí píchat druhou ruku a tak pořád dokola, myslím si prostě, že pokud jí vadí ten pocit vpichu, tak jí bude vadit i ta kanyla. :nevim: Za tu chvíli si zvyknout nestačí, aby to necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
27.10.17 14:21
@hehehe píše:
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…Dobře tak „jehla“, vím, že už je to dnes plastové něco. A píchat tam tedy co má, mě to tedy píchá. :nevim:

Jaké plastové něco, napichuje se to normální kovovou jehlou a pak už tam zůstane jen ta měkká hadička. A to, že tebe to píchá ještě přece nemusí znamenat, že jsou jednak všechny kanyly stejné a druhak, že to musí píchat každého a už vůbec, že když někomu vadí to píchání, že mu musí vadit kanyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
27.10.17 14:36

@j.a.n.i1
No, že by ta měkká hadička jak píšeš, byla tak měkká… Mě to opravdu přišlo dost nepříjemné. Fakt si to zkouším představovat a ta kanyla mi v tomto konkrétním případě přijde opravdu o dost horší. I ta pocitová stránka, vadí mi vpich, tak mi asi bude o dost více vadit, že mám něco píchlého 3 hodiny v kuse a vadí mi to.
Ale tak každý jsme jiný, o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
27.10.17 16:07

@hehehe Asi jsme, mě kanyla nevadila (tedy ta u loktu a na hřbetu ruky, pak jsem měla jednou zboku na zápěstí a ta mi prudila a ještě to přes ní blbě teklo) a dítěti taky ne a to ji tam měl skoro 3 dny a nevzpomněl si na ni ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí