OGTT - Orální glukózový toleranční test

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
20.4.11 19:59

Glukózu v prášku 8-o

Já dostala recept, skočila jsem si do lékárny, kde jsem dostala skleněnou lahvičku s tou tekutinou a tu jsem vypila po odebrání krve.

Koukám, že to dělaj všude jinak 8-o

• Citovat
  • Upravit
6230
20.4.11 20:08

Já jsem to absolvovala před 2 týdny a u nás to funguje tak, že s receptem od mého gyndr. jsem zašla do lékárny, kde mi dali tekutou glukozu, tu jsem pak předala sestře, ta do toho dolila vodu a já to pak vypila - takže všude to opravdu funguje jinak :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.4.11 20:34

Absolvovala jsem před pár týdny. Byla jsem na lačno, píchli mě do prstu, pak mi dali plastový kalíšek cca 0,3l s tou sladkou vodou, vypila jsem, 2 hodinky poseděla v čekárně (nesměla jsem nikam jít) a pak mě zase píchli do prstu. Na lísteček napsali hodnoty a šla jsem.

Pokud sis to vyzvedla, tak bych si vzala petku s cca 0,5l vody, nechala se ráno na lačno píchnout, pak uvidíš, jestli ti to namíchají a nebo si to namícháš sama.

Jo a mě tam do tý sladký vody určitě dal něco citronovýho, takže to nebyl jen sladkej hnus, ale bylo to takové sladko-kyselé, jako trošku víc oslazená limonáda - prostě to šlo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
20.4.11 22:31

Já to teda slyším taky poprvé a to jsem zdravotník,že by si to měl někdo vyzvednout.Zvláštní.
Držím palce ať to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.4.11 08:18
Wiolla píše:
Absolvovala jsem před pár týdny. Byla jsem na lačno, píchli mě do prstu, pak mi dali plastový kalíšek cca 0,3l s tou sladkou vodou, vypila jsem, 2 hodinky poseděla v čekárně (nesměla jsem nikam jít) a pak mě zase píchli do prstu. Na lísteček napsali hodnoty a šla jsem.

Pokud sis to vyzvedla, tak bych si vzala petku s cca 0,5l vody, nechala se ráno na lačno píchnout, pak uvidíš, jestli ti to namíchají a nebo si to namícháš sama.

Jo a mě tam do tý sladký vody určitě dal něco citronovýho, takže to nebyl jen sladkej hnus, ale bylo to takové sladko-kyselé, jako trošku víc oslazená limonáda - prostě to šlo. :wink:

Já to taky tak měla, podle mě to byla citronka nebo něco takovýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.4.11 09:22

to já jsem měla nakonec přeslazenej čaj :poblion: :-P

A chutnalo to stejně jako čaje co pije manžel, kam si dává asi 10 lžiček cukru :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.4.11 10:00
Monny89 píše:
to já jsem měla nakonec přeslazenej čaj :poblion: :-PA chutnalo to stejně jako čaje co pije manžel, kam si dává asi 10 lžiček cukru :-P

Vidíš, měla si´s s sebou vzít lemonku… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.4.11 10:02
Wiolla píše:
Monny89 píše:
to já jsem měla nakonec přeslazenej čaj :poblion: :-PA chutnalo to stejně jako čaje co pije manžel, kam si dává asi 10 lžiček cukru :-P

nám citron zákazali, že to pak prý udává nepřesné výsledky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.4.11 10:16
Monny89 píše:
Wiolla píše:
Monny89 píše:
nám citron zákazali, že to pak prý udává nepřesné výsledky :nevim:

Tak to je zvláštní… :think: Já teda vzdělání v tomto oboru nemám, ale tak nějak laicky si říkám, že jde přece o zpracování cukru, resp. jak se s tím tělo vypořádá. A přidáním citronu se to množství vypitého cukru přece nesníží… :nevim: Pořád je to stejná dávka cukru, na kterou je potřeba stejná dávka inzulinu a teď jde o to, jestli to to tělo zpracuje a nebo ne…

Ale možná by nám to tu nějaká laborantka vysvětlila lépe. Jen nevím, jestli tu mezi námi nějaká je… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.4.11 10:20

wiollo - to je jedno, neřeš to :wink: Všude to dělají jinak, a i nemožné je vlastně možné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
21.4.11 11:20

OGTT

Ahojky, tak jsem se opravdu pobavila, byla jsem na tom testu, nesla jsem si ten prasek a uvarila jsem si cerny caj s sebou, že si to pak namicham u ni, vzala jsem si 0,3l toho caje. Sestricka me totalne servala, ze to michaji oni tam přímo, že mi nic takoveho nerikala, posadila me, vzala mi krev, a ten prasek mi rozmichala v 1l vody a to jsem musela vypit, musim rict, ze to mi teda prijde hodne prehnany, byly jsme tam dve, chovala se k nam jako k nejvetsim debilum ta druha se tam slozila, tak ji vzala dovnitr, aby si mohla lehnout. A pak mi po tech dvou hodinach vzala krev podruhe, samozrejme mi ji vzala z te same dirky, coz vubec nebolelo. Mam takovy pocit, ze nekde se fakt chovaji jako hovada. Nevim, pritom si myslim, ze tohle neni tak desne strasna prace. No jsem totalne vytocena..... :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.4.11 11:23

klid, hlavně že už to máš za sebou ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.4.11 11:30

Rozmíchali v litru a nechali tě vypít litr?

Ale jak píše Monny, máš to za sebou, přežila jsi a to je hlavní. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
21.4.11 11:31

OGTT

Jo to jsem rada ale stve me to, protoze se tam taky chovam slusne a posledni dobou je to fakt sileny vsude. Nebo ty moje hormony se zbourily a vse se me dotyka. :-D Kazdopadne pravdou je, ze me dokaze malickost nehorazne rozcilit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
21.4.11 11:34

OGTT

Jo musela jsem vypit litr a uz jsem fakt nemohla. Sileny fuj teda. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...