Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem to absolvovala před 2 týdny a u nás to funguje tak, že s receptem od mého gyndr. jsem zašla do lékárny, kde mi dali tekutou glukozu, tu jsem pak předala sestře, ta do toho dolila vodu a já to pak vypila - takže všude to opravdu funguje jinak
![]()
Absolvovala jsem před pár týdny. Byla jsem na lačno, píchli mě do prstu, pak mi dali plastový kalíšek cca 0,3l s tou sladkou vodou, vypila jsem, 2 hodinky poseděla v čekárně (nesměla jsem nikam jít) a pak mě zase píchli do prstu. Na lísteček napsali hodnoty a šla jsem.
Pokud sis to vyzvedla, tak bych si vzala petku s cca 0,5l vody, nechala se ráno na lačno píchnout, pak uvidíš, jestli ti to namíchají a nebo si to namícháš sama.
Jo a mě tam do tý sladký vody určitě dal něco citronovýho, takže to nebyl jen sladkej hnus, ale bylo to takové sladko-kyselé, jako trošku víc oslazená limonáda - prostě to šlo. ![]()
Já to teda slyším taky poprvé a to jsem zdravotník,že by si to měl někdo vyzvednout.Zvláštní.
Držím palce ať to zvládneš.
Wiolla píše:
Absolvovala jsem před pár týdny. Byla jsem na lačno, píchli mě do prstu, pak mi dali plastový kalíšek cca 0,3l s tou sladkou vodou, vypila jsem, 2 hodinky poseděla v čekárně (nesměla jsem nikam jít) a pak mě zase píchli do prstu. Na lísteček napsali hodnoty a šla jsem.Pokud sis to vyzvedla, tak bych si vzala petku s cca 0,5l vody, nechala se ráno na lačno píchnout, pak uvidíš, jestli ti to namíchají a nebo si to namícháš sama.
Jo a mě tam do tý sladký vody určitě dal něco citronovýho, takže to nebyl jen sladkej hnus, ale bylo to takové sladko-kyselé, jako trošku víc oslazená limonáda - prostě to šlo.
Já to taky tak měla, podle mě to byla citronka nebo něco takovýho.
to já jsem měla nakonec přeslazenej čaj
![]()
A chutnalo to stejně jako čaje co pije manžel, kam si dává asi 10 lžiček cukru ![]()
Monny89 píše:
to já jsem měla nakonec přeslazenej čaj![]()
A chutnalo to stejně jako čaje co pije manžel, kam si dává asi 10 lžiček cukru
Vidíš, měla si´s s sebou vzít lemonku… ![]()
Wiolla píše:Monny89 píše:Vidíš, měla si´s s sebou vzít lemonku…
nám citron zákazali, že to pak prý udává nepřesné výsledky ![]()
Monny89 píše:Wiolla píše:nám citron zákazali, že to pak prý udává nepřesné výsledkyMonny89 píše:Vidíš, měla si´s s sebou vzít lemonku…
Tak to je zvláštní…
Já teda vzdělání v tomto oboru nemám, ale tak nějak laicky si říkám, že jde přece o zpracování cukru, resp. jak se s tím tělo vypořádá. A přidáním citronu se to množství vypitého cukru přece nesníží…
Pořád je to stejná dávka cukru, na kterou je potřeba stejná dávka inzulinu a teď jde o to, jestli to to tělo zpracuje a nebo ne…
Ale možná by nám to tu nějaká laborantka vysvětlila lépe. Jen nevím, jestli tu mezi námi nějaká je… ![]()
wiollo - to je jedno, neřeš to
Všude to dělají jinak, a i nemožné je vlastně možné ![]()
Ahojky, tak jsem se opravdu pobavila, byla jsem na tom testu, nesla jsem si ten prasek a uvarila jsem si cerny caj s sebou, že si to pak namicham u ni, vzala jsem si 0,3l toho caje. Sestricka me totalne servala, ze to michaji oni tam přímo, že mi nic takoveho nerikala, posadila me, vzala mi krev, a ten prasek mi rozmichala v 1l vody a to jsem musela vypit, musim rict, ze to mi teda prijde hodne prehnany, byly jsme tam dve, chovala se k nam jako k nejvetsim debilum ta druha se tam slozila, tak ji vzala dovnitr, aby si mohla lehnout. A pak mi po tech dvou hodinach vzala krev podruhe, samozrejme mi ji vzala z te same dirky, coz vubec nebolelo. Mam takovy pocit, ze nekde se fakt chovaji jako hovada. Nevim, pritom si myslim, ze tohle neni tak desne strasna prace. No jsem totalne vytocena..... ![]()
Rozmíchali v litru a nechali tě vypít litr?
Ale jak píše Monny, máš to za sebou, přežila jsi a to je hlavní. ![]()
Jo to jsem rada ale stve me to, protoze se tam taky chovam slusne a posledni dobou je to fakt sileny vsude. Nebo ty moje hormony se zbourily a vse se me dotyka.
Kazdopadne pravdou je, ze me dokaze malickost nehorazne rozcilit.
Jo musela jsem vypit litr a uz jsem fakt nemohla. Sileny fuj teda. ![]()
Glukózu v prášku
Já dostala recept, skočila jsem si do lékárny, kde jsem dostala skleněnou lahvičku s tou tekutinou a tu jsem vypila po odebrání krve.
Koukám, že to dělaj všude jinak