Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky..jsem 39 tt a dneska jsem byla na kontrole v porodnici. Pani doktorka řikala, že jsem na 1 cm otevřená a že už se nám to tam začíná pěkně připravovat! ![]()
Ale vyšetření mě už pěkně bolelo, na což mě připravovala..pak mě docela dlouho pobolívalo břicho a ted odpoledne jsem začala docela dost špinit..a při čůrání jsem měla na toaleťáku takový narůžovělý krevní sraženinky..
Tak nevim, jestli to něco neznamená..nejspíš to bylo po tom vyšetření..nemáte s tim někdo zkušenost? Nechci se zbytečně plašit a jezdit do porodnice!
Termín mám v neděli, tak doufám, že už se brzo dočkáme ![]()
já jsem i krvácela po vyšetření…a hamiltona mi dělal dvakrát, a rodila jsem pak za několik dnů… ale stejně mi dal vyvolávací tabletu - chtěl už aby šel malej ven i když jsem měla čas.. měl už na monitoru horší ozvy.. a byl to pupečník kolem krku..
ale rozjet se to tím může ale nemusí.. uvidíš…
Myslim si, ze ti pani doktorka zapomnela rict, ze ti bude delat hamiltonuv hmat. Me by to treba bez upozorneni nastvalo
. Dela se pro mozne rozbehnuti porodu, takze to, jak se citis, je v poradku. Ja mela hamiltony 3, po dvou tydnech prenaseni a souhlasila jsem s nima.
jéé asi ted budu za blbce..čekám už druhý dítko ale vůbec nevim, co to ten Hamiltonův hmat je…????? ![]()
Takže by se tim mohl rozjet porod? Jako nekrvácim vůbec, vzala jsem si vložku a nic tam neni..jenom když jdu na wc a utřu se tak jo..jde mi jen o to, jestli mám letět do porodky aby to neznamenalo něco špatnýho ale podle toho co řikáte, asi ne…
Hamiltna muze Dr udelat, pokud jsi alespon na 1cm otevrena. Da prst do cipku a tim prstem objede dokola plodove obaly (snad to popisuju dobre). Okolo terminu to muze rozjet porod, nic spatneho na tom nevidim. Jedine to, ze se te Dr mela dopredu zeptat, zda to chces.
Mne Hamiltona nedelal a stejne jsem spinila 3 dny. Volala jsem mu a je to pry normalni. Cipek uz je asi nejak vic prokrveny. Byla jsem na kontrole ve 37.tydnu.
kdyby mi to mělo porod urychlit, tak budu jedině ráda..navíc jak jsem četla některý maminky, že je to strašně bolelo, tak mě to tak hrozný nepřišlo..zabolelo to dost ale nijak extra hrozný to nebylo..spíš si myslim, že to bude víc bolet přímo při porodu ![]()
Mě teď na kontrole v 38tt doktor prohmatával čípek, nebylo to vůbec bolestivé, ale přesto mi řekl, že můžu špinit. A taky že jo, bylo to spíš slabé krvácení. Ale trvalo jen den. Myslím, že v těchto týdnech je to už normální.
já při prvním těhu porodila v 38. týdnu..prdla mi voda a malej byl celkem brzo venku..ted je to trochu jiný, tak mě ted některý situace zaskakujou! ![]()
já teda nevím, jestli mi dělali hamiltona, ale když jsem přijela do porodnice s tím, že je docela možné, že mi postupně „ukapává“ plodová voda, tak na příjmu mě tak báječně zkontrolovali, že křeče a pošpiňování jsem měla zbytek dne. pro jistotu si mě nechali porodnici s tím, že nebylo možné dokázat, jestli to byla nebo nebyla plodová voda. na druhý den mě prohlédl primář (mimochodem to bylo taky tak „bezbolestné“, málem jsem měla cvrčky v očích) a ten mi řekl, že to nemá smysl mě pouštět domů, že ať do bylo cokoliv, tak porod se už samovolně chystá,… a na druhý den mě vyvolávali. od tablety byl malý za 4hodiny na světě. ani jsem tomu nevěřila, protože mamce rozháněli porod taky a pomohla jí až kapačka, tak jsem si říkala, že to se určitě dědí, ale asi už to opravdu bylo tak nějak nachystané..
Ahoj, tak zrovna v pondělí jsem tady zakládala stejné téma: https://www.emimino.cz/…376tt-68312/
Ale zatím se nic neděje, takže to funguje asi jak u koho
Tak držím pěsti, ať to máš brzy za sebou a jste s miminkem v pořádku ![]()
Ahoj, dnes jsem byla na běžné kontrole u svého dr. a odpoledne jsem dost silně zašpinila a pořád to pokračuje, jen je to teda hodně hodně slabounké, opravdu jen sem tam šmouha na intimnce. Chtěla jsem se zeptat, pokud se vám to některé stalo, jako že asi stalo, tak jak dlouho jste špinily? Odpoledne jsem mu hned kvůli tomu volala, řekl mi, že se to stavá po vyšetření a kdybych silně krvácela, mám jet do porodnice, ale jak jsem z toho byla vyhoukaná, zapomněla jsem se zeptat, jak dlouho to špinění může trvat. Jinak pohyby normálně cítím (aby ne po tabulce čokolády
)… Jo a Hamiltona mi dr. nedělal. Moc děkuji za odpovědi ![]()