Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
dneska jsem byla na monitoru a kontrole v porodnici, jsem 37+6tt. Paní doktorka říkala, že na monitoru už mám kopečky
a v průkazce mám hrdlo na prst. Ale chci se zeptat zkušenějších, při vyšetření mě to dost bolelo, sestřička pode mě dala nějakou mísu a dr. mi „tam“ strčila ruku
a říkala, že po tomhle vyšetření budu špinit. Je to v porodnici normální vyšetření nebo mi dělala něco víc? Snad jsem to popsala srozumitelně ![]()
ahoj,tak me to taky tak delala doktorka u 1.tehotenstvi,rekly mi,ze muzu spinit,potrebovala jsem na wc,a mela jsem tlak v podbrizku,taky me ten hmat bolel.po wc jsem sedela v porodnici na lavicce asi10minut a pak jsem se vratila zpatky,ze me to boli,p.a.mi rekly,ze je to normalni,tak jsem se belhala na metro,uz jsem citila tu bolest jako pri menzesu.no strucne receno-hned doma jsem sla na wc-celkove-tak jsem uz tusila,nekolik hodin pote jsem uz byla zpet v porodnici
a v noci se mi narodila holcicka moje..,byla jsem v 37t.t.a 1dni myslim.Mela jsem kontrakce na monitoru,ktere jsem predtim necitila.Tak si myslim,ze uz brzy porodis!Hodne rychly a pohodovy porod ![]()
annazuz píše:
Ahoj holky,
dneska jsem byla na monitoru a kontrole v porodnici, jsem 37+6tt. Paní doktorka říkala, že na monitoru už mám kopečkya v průkazce mám hrdlo na prst. Ale chci se zeptat zkušenějších, při vyšetření mě to dost bolelo, sestřička pode mě dala nějakou mísu a dr. mi „tam“ strčila ruku
a říkala, že po tomhle vyšetření budu špinit. Je to v porodnici normální vyšetření nebo mi dělala něco víc? Snad jsem to popsala srozumitelně
Taky to vidím na Hamiltna, ale nezlobte se holky, ale ona Tě o tom musí informovat! Je to zákrok jako každej jinej a pokud bys nechtěla tak to udělat nesmí.
Dice píše:
Taky to vidím na Hamiltna, ale nezlobte se holky, ale ona Tě o tom musí informovat! Je to zákrok jako každej jinej a pokud bys nechtěla tak to udělat nesmí.
Dice píše:
Teda to valím bulvy
to mi vůbec neřekla, že mi něco takovýho dělá
, ale prsty měla taky od krve. No dělala mi to před 3 hoďkama, tak uvidíme, zatím mi nic není. Jinak kontrolu mám taky za týden, tak třeba ještě vydržím. Tak děkuju za poznatky ![]()
Ahoj
ja bych to taky viděla na Hamiltonuv hmat,ale na to se mela zeptat zda s tim souhlasis.. je to zasah,jako kazdy jiny a dr je povinna Te o nem informovat..
No mě neřekla, co přesně dělá. Jenom mi minulý týden řekla, že když do termínu neporodím, tak miminku pomůžeme, protože mám těhu cukrovku, takže musí ven před 40tt. O Hamiltonu jsem někdy četla, ale nějak mě to dneska nenapadlo, že by to mohlo být ono.
kdyz si na to vzpomenu,au au…Tak jestli se Ti to rozbehne,tak hlavne hodne stesti ![]()
annazuz píše:
Teda to valím bulvy![]()
![]()
to mi vůbec neřekla, že mi něco takovýho dělá
, ale prsty měla taky od krve. No dělala mi to před 3 hoďkama, tak uvidíme, zatím mi nic není. Jinak kontrolu mám taky za týden, tak třeba ještě vydržím. Tak děkuju za poznatky
Holky tak děkuju za palečky, snad to bude v poho. To jsme ještě s přítelem mazali z porodky pro barvu, protože jsem si vymyslela, že nutně potřebujeme vymalovat obývák světle šedou ![]()
Vypadá to na hmat Hamilton. Teda ale udělat mi ho někdo bez informovaného mého souhlasu, to by zažili tóčo ![]()
Jinak to, že Hamilton má přivolat porod, je prý dost starý přežitek. A dělat ho maminám předčasně, to je už úplně o ničem. Akorát to většinu mamin zbytečně bolí a můžou dostat infekci.
Háta_x píše:
Vypadá to na hmat Hamilton. Teda ale udělat mi ho někdo bez informovaného mého souhlasu, to by zažili tóčoJinak to, že Hamilton má přivolat porod, je prý dost starý přežitek. A dělat ho maminám předčasně, to je už úplně o ničem. Akorát to většinu mamin zbytečně bolí a můžou dostat infekci.