Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu.Jsem v 19tt a dnes ráno jsem zjistula, že mám kotníky pěkně nateklé. Přitom v úterý jsem byla v poradně a vše jsem měla v pořádku. Nevíte čím tohle je? Ráno mně v posteli brněli trochu ruce a nohy trochu pálily, tak fakt nevím co se děje a moje doktorka dnes neordinuje a taky nechci volat kvůli každé kravině. Děkuji za rady.
Tomi znám to,měla jsem je oteklé od 17tt
,čekala jsem dvojčátka o to hůř jsem natíkala..pomohly mi strašně nohy nahoru a co nejmíň chodit,pak otok tochu slezl ale ke konci už jsem byla jak balon a tak jsem rodila předčasně..možná jsi se včera jen hodně naběhala?
..jinak brnění rukou jsem měla také a prý je to normální když to pak během dopoledne ustane…uvidíš odpočívej a kdyby pořád otok byl optej se dr co a jak… ![]()
Otýkám taky, už dlouho, po ránu prsty na rukou, večer kotníky, nárty i lejtka. Čím pokročilejší těhu, tím horší. Nepomohlo nic. ![]()
andrejka87 píše:
Tomi znám to,měla jsem je oteklé od 17tt,čekala jsem dvojčátka o to hůř jsem natíkala..pomohly mi strašně nohy nahoru a co nejmíň chodit,pak otok tochu slezl ale ke konci už jsem byla jak balon a tak jsem rodila předčasně..možná jsi se včera jen hodně naběhala?
..jinak brnění rukou jsem měla také a prý je to normální když to pak během dopoledne ustane…uvidíš odpočívej a kdyby pořád otok byl optej se dr co a jak…
Děkuji, tak já uvidím. Já se spíš bojím jen toho, aby to neohrozilo mimčo.
Neležela jsi na zádech? zkus dát chladnou sprchu na nožky ležet pokud možno s nožkama nahoře, nebo sedět. Případně si s nima ve vzdcuhcu zacvičit
A blbě ti není? Hlava se nemotá? srdce nebuší? Víš, jestli je tlak ok. ![]()
Nainuva píše:
Neležela jsi na zádech? zkus dát chladnou sprchu na nožky ležet pokud možno s nožkama nahoře, nebo sedět. Případně si s nima ve vzdcuhcu zacvičitA blbě ti není? Hlava se nemotá? srdce nebuší? Víš, jestli je tlak ok.
Na zádech jsem ležela a s tlakem jsem neměla nikdy problém.Úplně dobře mně není.Uvidím večer
Nejhorší je, že právě dnes jsem úplně bez auta a přítele nemám doma ![]()
No ono na zádech se ti utlačují žíly a nervy, které vedou do nohou. Takže muže dojít k otokům, brnění a pod. Nejlepší poloha je na levém boku. Ale to by mělo platit až tak od druhý poloviny těhu, ae kdo ví, třeba se ti to tam nějak skříplo. Jen je blbý, že ti není dobře. Tlakoměr doma nemáš? víš co, jestli si nejsi jistá, tak si klidně skoč na ambulanci, ten klid je k nezaplacení, však víme, že
![]()
Ahoj zakladatelko
me nohy otykaji taky od nejakeho 20tt.. jedine co ti na to muze zabrat je hodit nozky nahoru, odpocivat… nebo namazat nejakym gelem na otoky, alpou a nebo studene zabaly.. neboj se niceho rozhodne to mimcu neblizi.. je to tim jak deloha tlaci na zily atd tak se telo zavodnuje protze tam neni potrebny prutok.. nic si z toho nedelej.. ja sjem ted ve 28tt a kotniky 24hodin natekle a na prsty se mi uz nevejdou prstynky
![]()
Nainuva píše:
No ono na zádech se ti utlačují žíly a nervy, které vedou do nohou. Takže muže dojít k otokům, brnění a pod. Nejlepší poloha je na levém boku. Ale to by mělo platit až tak od druhý poloviny těhu, ae kdo ví, třeba se ti to tam nějak skříplo. Jen je blbý, že ti není dobře. Tlakoměr doma nemáš? víš co, jestli si nejsi jistá, tak si klidně skoč na ambulanci, ten klid je k nezaplacení, však víme, že![]()
Já jsem na vesnici a do města to mám 5km. Každý den tady máme dvě auta a dnes ani jedno
Budu odpočívat. Děkuji
mě pomáhal u prvního těhotenství antistax gel, byla jsem oteklá taky docela brzy a nejhorší bylo, že ani přes noc to nesplasklo ![]()
podložit nožky, střídat studenou sprchu s teplou
nic moc se s tím dělat nedá a kdyby to bylo nějak hodně tak fakt k dr ať ti nohy prohmátne ![]()