Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Obé jsou kvalitní boty, záleží na tvaru nohy, takže zkoušet. Já mám děti s hodně širokou špičkou a úzkým kotníkem, těm nejlíp sednou Fare bare. Bedy mají super širokou špici, ale v kotníku mi děti plavou. Protetiky už jsou an ně moc úzké. Takže holt zkoušet, co je top pro jednoho, druhý se do toho nenacpe neo v tom bude plavat, a není to o kvalitě boty, ale jejím tvaru vzhledem k noze.
@Cuddy píše:
@roba18 tak je otázka, co je širší noha, ale Protetiky jsou špíz na úzkou. Pokud má dítě širší, ještě koukni, zakladatelko, na Beda Barefoot. Ty jsou na tom materiálově dost dobře
Nedávno jsem vybírala dceři boty v obchodě a protetiky byly hodně široké, na úzkou nohu opravdu nejsou. I to ta prodavačka říkala. My nakonec vybraly jonap slim verzi.
@Kolicek95 píše:
Nedávno jsem vybírala dceři boty v obchodě a protetiky byly hodně široké, na úzkou nohu opravdu nejsou. I to ta prodavačka říkala. My nakonec vybraly jonap slim verzi.
Protetiky mají dvě verze. NA kuličkové podrážce jsou širší, na čárkované užší. Každopádně širší v kotníku jsou. Synovi celkem sedí, utáhnout vrchní sucháč jde, aniž by přesahoval.
Chce to vyzkouset nazivo, koupit idealne v obchode a kdyz ta znacka sedne, tak uz se daji dalsi cisla a boty jen objednavat pres net.
@Lucie_Sx Nechci kupovat přes internet, zítra jedu do kamenné prodejny. Jen jsem tam chtěla jít s určitou představou.
Mně se zdá, že DD Step mají dcery velmi rychle zničené. Superfity a Jonap vypadají pořád dobře…
@Follynka píše:
@Svistice na Froddo jsem taky koukala, Fare ni přijdou docela úzké.
Fare jsou min stejně široké jako froddo neli širší. Měla jsem doma oboje.
@debra.morgan
Výše jsem psala, že Froddo mi připadají úzké, v tomto příspěvku jsem se pouze přepsala.
Ono dost záleží, jaký jsou ty boty konkrétné model (i z kterého roku), jaká modelová řada.
Třeba se mi stalo, že zimní protetiky jeden rok strašný kopyta, další sezonu super.
U otevřených bačkor befado dítě řve, že tlačí, stejná velkost jen uzavřený model už ok, protože jsou fakt o fous širší (ale vzhledově se liší jen v té otevřené/uzavřené špičce).
Sandály jedné značky super, celoročky té samé nesedí vůbec…
Batolecí velikosti/řady jedné značky ok, s přechode na boty 28 a výš na prd, přesedlali jsme na jinou značku…
A tak dále.
Já začínala na DD step u prvních boticek, pak protetika. Syn má spíše širší nohu ve tvaru obdélníku a je to pro nej ideální. Kupuju to vždy v prodejně, protože to neumím vybrat a paní mi teda rikala, ze tvarové jsou stejné jak DD step, ale protetika je materiálově lepší na odolnost vůči odrazedlum. Tomu staršímu sedí Affenzahn a jsou daleko hezčí, i kvalitnější, ale ten mladší se do nich ani nenarve. ![]()