Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Myla jsem boty na podzim a už jsem fakt naštvaná - Proč všechny ty zdravotní kožené botičky (fare, tsm, superfity a kdoví co jsme ještě měli) vypadají po třech měsících nošení jak poslední křusky od popelnice? Dcera je miluje, má zdravotní sandálky a i jiné, ze sportu, vždycky si vybere ty zdravotní.. Kamarádky syn nosí Keeny nebo Terrexy a po zimě jsou jak nové. Nevím, jestli je problém v tom, že dceři pomalu roste noha a tak nám boty vydrží klidně do další sezóny, ale přemýšlím, že je přestanu kupovat, protože pro mě už je pro ostudu s ní v tom chodit. Máte podobnou zkušenost? Boty otírám vlhkou mikroutěrkou a stříkám impregnací.
@mokkk ja ti nevim, ale ja teda vsechny kozene boty osetruju vazelinou na kozene vyrobky a zadnou strikaci impregnaci na ne nepouzivam. Ale jedna se o boty nas dospelych, dite mame zatim nechodici, takze tam zkusenost nemam.
Heleď, mám podobnou zkušenost. Syn dává botam zabrat a to nemá jedny, střídá to. Mám zkušenost s Keen, konkrétně sandály a ty vypadají opravdu jako nové.
To je spíš i dítěti
Synovy boty vždycky po sezoně vypadaly jak od popelnice, dceřiny jak vytažené z regálu
Superfity vikingy, keeny.. skoro jedno co. Jen teda botky z Deichmana se rozdrbaly po měsíci nošení.
Chápu Tě… Kupuju dceři drahé kožené boty a po 3 měsících nošení vypadají příšerně. A to v nich nedělá nic zvláštního, není to žádný „raubíř“. Vrchol hrůzy jsou ty z nebroušené kůže (aktuálně sandálky), po 14 dnech vážně jak z popelnice. Kdyby někdo poradil, jak o takové botky pečovat, budu ráda ![]()
@Lojzísek Přidávám se. Broušená kůže je u dětských bot peklo, jako jo okopová špička z ní je super, ale to je vše. Celobroušená kůže
Boty po dvou vycházkách nevyčistitelné, no syn má letos šedá a vypadají pořád docela v pohodě - ta špína na nich není tolik vidět…
Já mám doma taky malé ničitele bot… Nejlíp ze všech vypadají zatím Vikingy, má je od jara a stále to je celkem na pohled dobrý, zato suché zipy už skoro nedrží…
Broušená kůže celkem ok, ale hladká kůže u dd step peklo. Tyhle boty už nikdy nekoupím. Po dvou měsících noseni jsem boty za 1300 prodala po půl roce za 120kc. A to nemám žádný ničitele bot, holka na odrážedle nejezdila. Kůže popraskaná a osoupana na bocich. Napis ze suchých zipu úplně osoupany. A to mi dítě normálně chodí..nechápu… ![]()
@mackA159 mám s těmi dd step úplně stejné zkušenosti, po dvou třech týdnech nošení vypadají jak po roce nošení. Ale zase až tak mi to tedy nevadí, jsme z menšího města a netrvám na tom, aby kluk vypadal jako ze škatulky, když s těma botama stejně lítá v blátě a kromě léta nebo zimy je má na noze pořád.
Spíš by mě zajímalo, jestli se dají najít i podobné boty, tzn. s měkkou podrážkou a širokou špičkou a ucházející cenu (což mi ještě těch 1300,– přijde, za dětské boty bych 2000,– nedala). Přijde mi, že většina těch malých bot, vč. sportovních i superfit mají dost úzkou špičku a ty dětské prsty jsou v nich hodně narvané.
Já takto opustila Protetiku a přešla k membránovým Affenzahn. Jako vyprat nejdou také, určitě po sezoně nejsou jako nové, ale alespoň nemají vrypy do kůže jako měkká kůže protetiky.
@Gina píše:
@mackA159 mám s těmi dd step úplně stejné zkušenosti, po dvou třech týdnech nošení vypadají jak po roce nošení. Ale zase až tak mi to tedy nevadí, jsme z menšího města a netrvám na tom, aby kluk vypadal jako ze škatulky, když s těma botama stejně lítá v blátě a kromě léta nebo zimy je má na noze pořád.
Spíš by mě zajímalo, jestli se dají najít i podobné boty, tzn. s měkkou podrážkou a širokou špičkou a ucházející cenu (což mi ještě těch 1300,– přijde, za dětské boty bych 2000,– nedala). Přijde mi, že většina těch malých bot, vč. sportovních i superfit mají dost úzkou špičku a ty dětské prsty jsou v nich hodně narvané.
Ja když mi řekla v obuvi 1750 za sandále na dva měsíce myslela jsem že padnu. Pro nás to znamená dvakrát, protože mám holky dvě.
Hele moje holky mají naštěstí hodně úzký malý nohy, koupila jsem jim na to hrabání v bahně adidasky za 400
takže jsme tak nějak Barefoot opustily, mě to štve. Jsme sice na malým městě, ale nedám prostě tolik peněz za boty na pár týdnů.. a boty z druhý ruky za 500, když vypadají jak kdyby se rok nosily…
@Gina píše:
Třeba Fare, mají i řadu Fare bare ale ta už bude asi cenově jinde
@lalaláček píše:
@JahruTřeba Fare, mají i řadu Fare bare ale ta už bude asi cenově jinde
Syn nosí fare bare, celoročky, koupené z druhé ruky, nosil je celkem dosta na jaře je ještě prodám. Zvládly i koloběžku a koloodrazedlo. Za mě jsou nezničitelný. To stejný frodda.