Kožené dětské boty vs. goratex

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2580
22.8.22 14:23

kožené dětské boty vs. goratex

Myla jsem boty na podzim a už jsem fakt naštvaná - Proč všechny ty zdravotní kožené botičky (fare, tsm, superfity a kdoví co jsme ještě měli) vypadají po třech měsících nošení jak poslední křusky od popelnice? Dcera je miluje, má zdravotní sandálky a i jiné, ze sportu, vždycky si vybere ty zdravotní.. Kamarádky syn nosí Keeny nebo Terrexy a po zimě jsou jak nové. Nevím, jestli je problém v tom, že dceři pomalu roste noha a tak nám boty vydrží klidně do další sezóny, ale přemýšlím, že je přestanu kupovat, protože pro mě už je pro ostudu s ní v tom chodit. Máte podobnou zkušenost? Boty otírám vlhkou mikroutěrkou a stříkám impregnací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6654
22.8.22 14:37

@mokkk ja ti nevim, ale ja teda vsechny kozene boty osetruju vazelinou na kozene vyrobky a zadnou strikaci impregnaci na ne nepouzivam. Ale jedna se o boty nas dospelych, dite mame zatim nechodici, takze tam zkusenost nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10817
22.8.22 14:37

Heleď, mám podobnou zkušenost. Syn dává botam zabrat a to nemá jedny, střídá to. Mám zkušenost s Keen, konkrétně sandály a ty vypadají opravdu jako nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9629
22.8.22 14:40

To je spíš i dítěti :) Synovy boty vždycky po sezoně vypadaly jak od popelnice, dceřiny jak vytažené z regálu :nevim: Superfity vikingy, keeny.. skoro jedno co. Jen teda botky z Deichmana se rozdrbaly po měsíci nošení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10817
22.8.22 14:45

@Jahru Tak mám doma podobného ničitele.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
22.8.22 14:47

Chápu Tě… Kupuju dceři drahé kožené boty a po 3 měsících nošení vypadají příšerně. A to v nich nedělá nic zvláštního, není to žádný „raubíř“. Vrchol hrůzy jsou ty z nebroušené kůže (aktuálně sandálky), po 14 dnech vážně jak z popelnice. Kdyby někdo poradil, jak o takové botky pečovat, budu ráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
22.8.22 14:56

@Lojzísek Přidávám se. Broušená kůže je u dětských bot peklo, jako jo okopová špička z ní je super, ale to je vše. Celobroušená kůže :roll: Boty po dvou vycházkách nevyčistitelné, no syn má letos šedá a vypadají pořád docela v pohodě - ta špína na nich není tolik vidět…
Já mám doma taky malé ničitele bot… Nejlíp ze všech vypadají zatím Vikingy, má je od jara a stále to je celkem na pohled dobrý, zato suché zipy už skoro nedrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
22.8.22 15:21

Broušená kůže celkem ok, ale hladká kůže u dd step peklo. Tyhle boty už nikdy nekoupím. Po dvou měsících noseni jsem boty za 1300 prodala po půl roce za 120kc. A to nemám žádný ničitele bot, holka na odrážedle nejezdila. Kůže popraskaná a osoupana na bocich. Napis ze suchých zipu úplně osoupany. A to mi dítě normálně chodí..nechápu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1268
22.8.22 16:27

@mackA159 mám s těmi dd step úplně stejné zkušenosti, po dvou třech týdnech nošení vypadají jak po roce nošení. Ale zase až tak mi to tedy nevadí, jsme z menšího města a netrvám na tom, aby kluk vypadal jako ze škatulky, když s těma botama stejně lítá v blátě a kromě léta nebo zimy je má na noze pořád.
Spíš by mě zajímalo, jestli se dají najít i podobné boty, tzn. s měkkou podrážkou a širokou špičkou a ucházející cenu (což mi ještě těch 1300,– přijde, za dětské boty bych 2000,– nedala). Přijde mi, že většina těch malých bot, vč. sportovních i superfit mají dost úzkou špičku a ty dětské prsty jsou v nich hodně narvané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
22.8.22 16:30

Já takto opustila Protetiku a přešla k membránovým Affenzahn. Jako vyprat nejdou také, určitě po sezoně nejsou jako nové, ale alespoň nemají vrypy do kůže jako měkká kůže protetiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
22.8.22 18:09
@Gina píše:
@mackA159 mám s těmi dd step úplně stejné zkušenosti, po dvou třech týdnech nošení vypadají jak po roce nošení. Ale zase až tak mi to tedy nevadí, jsme z menšího města a netrvám na tom, aby kluk vypadal jako ze škatulky, když s těma botama stejně lítá v blátě a kromě léta nebo zimy je má na noze pořád.
Spíš by mě zajímalo, jestli se dají najít i podobné boty, tzn. s měkkou podrážkou a širokou špičkou a ucházející cenu (což mi ještě těch 1300,– přijde, za dětské boty bych 2000,– nedala). Přijde mi, že většina těch malých bot, vč. sportovních i superfit mají dost úzkou špičku a ty dětské prsty jsou v nich hodně narvané.

Ja když mi řekla v obuvi 1750 za sandále na dva měsíce myslela jsem že padnu. Pro nás to znamená dvakrát, protože mám holky dvě. :roll: Hele moje holky mají naštěstí hodně úzký malý nohy, koupila jsem jim na to hrabání v bahně adidasky za 400 :nevim: takže jsme tak nějak Barefoot opustily, mě to štve. Jsme sice na malým městě, ale nedám prostě tolik peněz za boty na pár týdnů.. a boty z druhý ruky za 500, když vypadají jak kdyby se rok nosily…

• Citovat
  • Upravit
1539
2.11.22 21:49
@Jahru
@Gina píše:

Třeba Fare, mají i řadu Fare bare ale ta už bude asi cenově jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
2.11.22 22:02
@lalaláček píše:
@JahruTřeba Fare, mají i řadu Fare bare ale ta už bude asi cenově jinde

Syn nosí fare bare, celoročky, koupené z druhé ruky, nosil je celkem dosta na jaře je ještě prodám. Zvládly i koloběžku a koloodrazedlo. Za mě jsou nezničitelný. To stejný frodda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková