Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My na léto máme cvičky nebo boty do vody z Decathlonu. Ohebné, pratelné, měkké, dobrý tvar, dobrá cena. Minulá léta měl i sandálky, Fare a Protetiky. Ale radši má uzavřené boty, kam mu toho tolik neleze a má rád ponožky. Taky máme vždy i v létě kožené kotníčkové boty, vloni Beda, letos Protetiky. Protože bývá i chladno, mokro ( gumáky nemá).
Koupila bych celoroční. Ty vydrží a využijí se nejdéle. Za mě v létě může behat i bosky + jedny sandale stačí. Holiny bych v tomto veku ještě nedavala.
Syn má kecky z Decathlonu a sandály Primigi. Doma nosí Fare.
Koupila bych kožené celoročky pro případ horšího počasí a k nim vzala cvičky z Decathlonu. S těmi už jedeme druhé léto, bez sandálů, protože jsou vzdušné dost, a oproti BF sandálům stojí třetinu.
@Martina84 píše:
Koupila bych celoroční. Ty vydrží a využijí se nejdéle. Za mě v létě může behat i bosky + jedny sandale stačí. Holiny bych v tomto veku ještě nedavala.
Jo, ale to se nejprve musí posekat jetel
Přemýšlím, kolik žihadel v chodidlech ročně budu tolerovat
.
Kup celoroční, léto zatím nic moc. Až bude vedro, tak může chodit bosa nebo v těch poděděných sandálech.
Ten Decathlon zní jako dobrý nápad
, na ty cvičky se určitě podívám.
První rok měla dcera takové ty kožené papučky a celoročky. Na žádnou vosu ani včelu v trávě nenarazila ![]()
@Margery píše:
První rok měla dcera takové ty kožené papučky a celoročky. Na žádnou vosu ani včelu v trávě nenarazila
To máte štěstí, dcera už pár bodanců za sebou má
.
My máme na léto sandálky Ef barefoot a pláťenky Frodoo
Na podzim jsme měly podzimní Bundgaardy a na zimu zimní Bundgaardy
Pak ještě máme gumáčky od Demaru
Pak máme ještě tenisky od Adidasu … ale ty dávám jen když má vyprané barefooty
Ale nejlépe zajít do prodejny a poradit se ![]()
Ale záleží na každém kolik peněz do toho chce investovat.. ![]()
Ale asi bych koupila nějaké pláťenky a na podzim bych šla do zimních (pokud se ti nechce kupovat podzimní)
Kdybych dceři dala teď kožené celoročky.. asi by se ji roztopila nožka.. ![]()
Na leto bych koupila prodysne tenisky, ty utaha uplne vsude.
Zalezi na tvaru nohy, u nas se nosi Filii, jsou skvele, vyborne drzi na noze.
Jako prezuvky bych poridila cvicky z Decathlonu.
Na podzim pak koupit kozene celorocky, idealne s membranou.
A ma zimu neco s fleesem nebo koziskem, kupovala bych az cca v rijnu podle rustu nohy. Klidne pak uz vyzkousenou znacku podle tech tenisek.
Na léto kožené celorocky? Vy dámy chodíte v kožených polobotkách, když se v létě ochladí?? Bych umřela…
Sandálky a plátěné tenisky…
U nás úzká noha, tak Keen a Befado to jistí už pár let…
@Anais Brno já jo. Minulé léto jsem malému záviděla, že na dovci ty celoročky má. Tenisky by měl hned mokré, v sandálech zima, gumáky nevedem protože do nich nedal nohu.
Naše 19m dcera nám vyrůstá z prvních bot a já se nějak nemůžu rozhodnout, jaké koupit další. Je to moje první dítě, tak s tím nemám zkušenosti. Zároveň boty jsou dost drahé na to, abych při jejich nákupu udělala nějakou botu.
Aktuálně má kožené froddo prewalkers, ale ty jsou už na knap, vydržely jí od února. Dále má poděděné sandále, které byly minimálně nošené (na focení a události), jsou to klasické boty, slušné, ale ošklivé, po klukovi, a přece jen s tužší podrážkou. Lámu si hlavu, jestli koupit celoroční kožené botky, které snesou i podzim a chladnější letní dny, nebo jen letní tenisky, které zas využije hodně na zahradě nebo na hřišti
Na podzim se asi budou kupovat nějaké zimní, že
. Vůbec se nedokážu rozhodnout a nechci zas v tom obchodě nechat majlant, že bych koupila to i to a pak jedny pořádně nevyužila. Ještě jsem i zvažovala koupit i jiné sandály, nejsem dogmatik, ale barefoot mi je o něco bližší, nové by byly určitě hezčí, ale zas když ty sandále, co má, jí jsou, nosí je ráda a do zahrady stačí, jestli to není fakt zbytečné.
Ráda bych nakoupila co nejefektivněji. Budu k tomu ještě kupovat přezůvky, minimálně na chalupě je fakt potřebuje. Ještě dcera vlastní holiny, takže do deště bereme je.
Poraďte někdo. Já jsem strašně nerozhodný člověk někdy.