Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak zalezi, jaky mas na to rozpocet. Mam o mesic mladsi.
Ja kupovala, jak zacalo teplo a rozchodila se (nekdy v dubnu) barefoot kozene tenisky, ty ma kdyz je zima nebo prsi. K tomu jsem brala takove platene barefoot od Bobux. Ted jsem v cervnu prikoupila od Geox sandale, jsou kozene, hezky ji v tom vetra noha. Holinky nemame. Boty hodne unosi, ale my mame doma botoveho maniaka
hrozne ji to bavi a sama vyzaduje. Jedny celorocni si nedovedu predstavit.
@Kolicek95 Já třeba kožené boty na léto nesnesu, je to pro mě utrpení, jak je v nich vedro a děti to mají stejně, takže já na léto kupuju vždy letní boty. Od malička měli plátěné nebo mesh tenisky, později i sandálky. Nosí barefoot, značky ti tady asi ale vypisovat nebudu, beztak si nepamatuji, co který kdy měl, každý měl jinou nohu.
@Anais Brno píše:
Na léto kožené celorocky? Vy dámy chodíte v kožených polobotkách, když se v létě ochladí?? Bych umřela…
Sandálky a plátěné tenisky…
U nás úzká noha, tak Keen a Befado to jistí už pár let…
Jsem schopná odchodit léto v sandálech a jo, na hory mám vyšší kožené ponorky úplně v pohodě. Jde o měsíc, kolikrát je bude mít to dítě na sobě, kolikrát to nebude na ty sandály? Naše děti mají Keen cnx a ty jdou i s ponožkami. Ano, mají i tenisky i celorocky s membránou, ale kdyz jsem je minulý týden balila na chatu, dostaly keeny a do mokré trávy membránové celorocky. Byly spokojené a to nejstaršímu dítěti je 6 a fakt umí říct, když něco ne. Ty tenisky nosí hlavně na jaře.
Moje děti mají na léto kožené celorocky a sandále. Pokud jsou ty vaše sandaly použitelné, koupila bych kožené celorocky, pokud použitelné moc nejsou, koupila bych sandále i celorocky, pokud vyloženě netrpíte nouzí. Přece jen to nosí každý den několik hodin mnoho měsíců…
@Anais Brno píše:
Na léto kožené celorocky? Vy dámy chodíte v kožených polobotkách, když se v létě ochladí?? Bych umřela…
Sandálky a plátěné tenisky…
U nás úzká noha, tak Keen a Befado to jistí už pár let…
Moje děti nosí sandaly, když je chladno, tak s ponozkama, to je pro mě ekvivalent plátěnych tenisek, které tedy nemáme.
Pokud je ale vyloženě kosa a prší, třeba jako teď těch pár dní, tak nosí kožené.
Já sama v zime a v dešti nosím kožené keen, ve vedru sandaly a sukni, v chladnu a suchu sandaly s ponozkama a dziny.
@Cuddy píše:
Jsem schopná odchodit léto v sandálech a jo, na hory mám vyšší kožené ponorky úplně v pohodě. Jde o měsíc, kolikrát je bude mít to dítě na sobě, kolikrát to nebude na ty sandály? Naše děti mají Keen cnx a ty jdou i s ponožkami. Ano, mají i tenisky i celorocky s membránou, ale kdyz jsem je minulý týden balila na chatu, dostaly keeny a do mokré trávy membránové celorocky. Byly spokojené a to nejstaršímu dítěti je 6 a fakt umí říct, když něco ne. Ty tenisky nosí hlavně na jaře.
Ale tohle je fakt individualni. Jedno moje dite odlita vse v sandalech, druhe v teniskach.
Sotva chodicimu bych osobne dala ty tenisky, lip drzi na noze.
@Platanka tak ty 400 na plátěný tenisky jsem v rozpočtu místo našla vždycky. Školák už je pak vynosí i na tělocvik. Ale že bych mu v létě dávala kožený celorocky ![]()
Keeny nosí s ponožkana výjimečně, když je fakt horko, chodí na boso…
A hlavně těm malým dětem roste noha před očima, takže i když by teď zakladatelka koupila boty, tak pochybuju, že v září říjnu nebude potřebovat další…