Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den mám problém dcera potřebuje první botičky ale má strašně malinkou nožičku bude jí 11 měsíců jakou má velikost přesně nevím ale zhruba má nožičku 9-9,5cm velkou opravdu ještě miminkovskou všude v dětské obuvi tady u nás a ro jsme byli minimálně v pěti krámech a všude mají první botičky většinou až od velikosti 18 a ty jsou jí velké tipla bych si že potřebuje 14 nebo 15 ale přesně to nevím nevíte o nějakém eshopu kde prodávají a mohla bych objednat botičky menší než 18? Děkuji za jakékoliv nabídky na stránky
A ona už chodí? Nebo proč scháníš boty? Jinak v létě stačí na ven jako boty kožené capačky
@Netopirek ano už chodí a capáčky jí jsou taky veliké kde je uvedeno velikost 0-6 měsíců a navíc v nich chodí špatně nechci aby šmajdala potom
Teď určitě nepotřebuje boty. Je teplo a většinou i sucho, kup ji kožené capáčky. Dcera v nich chodila celý léto, začala chodit někdy v červnu. A boty jako fakt boty měla až snad v říjnu. Velikost jsem teda neřešila, ona fakt není popelka, ale ty capáčky se dělají fakt maličký, tam určitě seženeš.
@Pája123456789 píše:
@Netopirek ano už chodí a capáčky jí jsou taky veliké kde je uvedeno velikost 0-6 měsíců a navíc v nich chodí špatně nechci aby šmajdala potom
Jak velké? můžeš to vyfotit? V tomhle věku šmajdají všichni. Nemají ještě posílené svaly. Když jí dáš pevné boty, tak místo posílení svalů si nohy zvyknou na oporu a nezesílí.
V botách i capačkách musí být minimálně 6mm prostor na pohyb prstů.
Nohu ji změř tak, že ji postavíš na papír a obkreslíš nohu. Tužka přitom musí být kolmo k papíru.
A v tomhle počasí by jí venku stačili i jen ponožky. Čím později začne nosit boty, tím lépe
Boty se mají dávat až tři měsíce po začátku chůze. Do té doby capáčky.
Nechala bych usit capacky na miru, nebo ted na leto u nas frci i u temer dvoulete slipstop - pro zacinajiciho chodce musi byt skvele ![]()
Já jsem takhle malé botičky sehnala ve specializované obuvi, bohužel už nevím, jak se jmenovaly, ale určitě se vyrábí.
Dost dětí teď chci venku jen v ponožkách, jak batolat, tak i školkových.
@Pája123456789 píše:
@Netopirek takže na boty je ještě brzo?
boty se dávají až když dítě chodí několik měsíců a chůze převažuje a je jistá. Takže ano, je ještě brzo