Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
sháníme celoroční boty, které by v dešti hned nepromokly a cenově do tisícovky. Měli jsme boty z Decathlonu a Intersportu - ty se vůbec neosvědčily. Když jsme kupovali Primigi za 2000 Kč, tak měli příliš hladkou podrážku a na mokré cestě to bylo „o hubu“.
Prosím poraďte nám nějakou dobrou obuv.
Na závěr se zeptám jestli má někdo zkušenost s obuvi Joma a Befado?
Mám Keeny, ale do 1000je v dospělá jen nesezenes.
Dobrou zkušenost mám i s AlpinePro (ty už se do té 1000 občas i chytit dají).
A hlavně se ty boty teda musí pravidelně jednou za Aš naimpregnovat
@Tuli81 Teď mi docvaklo, zechces asi boty pro dítě, ne pro dospělého. Jak stáre?
@Svistice píše: Více
Nyní nosí velikost 38, takže buď obuv juniorská nebo klidně dospělá.
@Tuli81 píše: Více
Tak ty AlpinePro, Keen. Ale taky záleží, co má za tvar nohy.
Ve Sportisimu mají celkem velký výběr za slušné ceny.
Dcera má nepromokavé keen, jsme spokojení, ale do 1000 spíše nee v této velikosti.
Jako kvalitní nepromokavé boty podstatě v dosplé velikosti do tisícovky… nevím. Keeny jsou fajn, ale do toho cenového limitu horko těžko nacpu jejich sandále v akci. Hodně záleží na tvaru nohy, třeba Befada jsou obecně hodně úzké. Osobně preferuji celokožené boty a pravidelně impregnuji.
Ja pouzivam normalne celokozene tenisky (teda bez tych srandovnych sietok a podobne) ako celorocne topanky, obcas ich natriem indulonou, obcas streknem impregnacnym sperejom.
Pouzivam ich hlavne na bezne nosenie bez ohladu na pocasie a teplotu (slnko, dazd, sneh, krupy…). Na turistiku a podobne narocnejsie aktivity sa nehodia.
Edit: Kupujem vzdy okolo Februara, to sa vzdy nejake okolo 1000ky najdu.
Asics, Solomon ve slevě ve Sportisimo. Po letech ve výborném stavu. Mladší syn zdědil po starším. Jediné boty, které fakt vydržely a nerozlepily se.