Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím. Syn dostal školní batoh od babičky. Bohužel jsem na netu zjistila, že je od 1.- 3.třídy. Syn půjde do 5té. Syn si ho vybral sám a jiný se mu nelíbil
. Takže výměna za jiný bude asi problém. Nemůžu z toho ani spát. Přemýšlím co s tím. Jestli ho vyměnit nebo nechat. Zatím mu sedí. Ale aby se za rok nekupoval jiný.4 roky měl stejný. Kupoval se větší. Asi sem se potřebovala vykecat
.
Ježíš to jsou starosti…asi je důležitější objem než určení? Proč jsi ho nevybírala dopředu na internetu nebo s ním nešla do obchodu? Takovéhle věci bych nenechávala vybírat prarodiče, mohou dát jen peníze…
A není fuk jaky je vekovy určení? Já si pamatuju že jako decko jsem měnila batoh pomalu co rok.
Kor na druhém stupni od šesté třídy. To u nás frceli kabelky přes rameno. ![]()
@Tajemnadama píše: Více
Ty sportovní tašky, že? Ty byly super, bylo to přehlednější, než batoh ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Přesně
A na stredni už klasická kabelka ![]()
@Tajemnadama píše: Více
Já to tak nějak střídala, ale buď ta sportovní taška, nebo batoh ![]()
Bude mu stačit, když si bude poctivě chystat věci na druhý den do školy a nebude nosit vše, jak to někdo dělá (úspora času, aby nic nezapomněl, tak tahá v jedné tašce celý týden). Fakt to někdo dělá. Proto mají pak přetížené batohy. Víc bych to nehrotila. Jen mu vysvětlit, že se má chystat na jednotlivé dny. A nenosit v batohu zbytečnosti. Tím si odlehčí.
@jednažena píše: Více
Pises, kupoval se vetsi. Tak je vetsi nez ten puvodni?
@Kelsey No, tohle nemusí úplně platit, u nás byl rozvrh tak blbě, že 2 dny v týdnu potřeboval skoro všechno a zbylé dny poloprázdná taška.
A babička nevěděla, že je to pro 1-3 třídu? Zkusila bych si se synem ještě promluvit a zkusit znovu zajít do obchodu (nebo to kupovala přes e-shop?) a ať koukne na jiné - když mu to rozumně vysvětlíš. Jako můžou být dny, kdy těch věcí nebude mít tolik, ale dlouhodobě (více než 1 šk. rok) to nevidím.
Čím větší taška, tím větší bordel. Ať se chystá každý den a nemusí mít jiný větší batoh…
Děláš z toho hroznou vědu, synovi se líbí, tak ať si s taškou poradi. A když budeš za rok, dva (kdy už bude i větší a bude mít větší rozum a jiný vkus) kupovat jinou, protože se mu přestane líbit, tak co? No nestane se nic…
@Kocicka1987 píše: Více
Babička to koupila jako překvapení. Takže jsem netušila, že bude kupovat.
@Anonymní píše: Více
Spíš aby mu byla přes záda za rok…Když má 150cm v 10ti letech.Aby fakt ji neměl jen rok ale aspoň 2.
@izabe Nevěděla…Kupovala značkový batoh na prodejně. Tam ji nedali info co je od které třídy. Jelikož to nekoupila tam kde prodávaj jen batohy a aktovky a rozumí tomu.Jde mi o to, aby batoh za dvojku neměl na rok.Se synem ale řeč není. Líbí se mu a jiný nechce
.A dá se říct, že je na mě naštvaný, že bych ho nejraději vyměnila
.I mi ukázal, že tam vleze pracovní sešit, tak dobrý. Ukazovala jsem mu na netu jiné, co mají i na té prodejně. Prý se mu nelíbí a jiný nechce. Hotovo ![]()