Omegamarine rybičky

100
2.8.24 06:12

Omegamarine rybičky

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s Omegamarine rybičkami? Děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22885
2.8.24 06:35

Měla jsem pro děti, jednou mi to omylem prokousla dcera a už jsem to do ní nedostala, dobral je manžel. Nechutnalo ji.
Co se týká kvality, nedokážu posoudit.. :nevim:

V minulosti se tu testovali, koukni na RECENZE od uživatelek.

Já měla tehdy v jiném balení, ale tuším, že to byla stejna firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
2.8.24 06:51

Ahoj, jsou v pohodě, složení dobré. Samozřejmě seženeš kvalitnější, ale za výrazně vyšší cenu.
My máme doma rybičky od Naturamed a tekutý olej od Zinzina. Já jím spíš rybičky, chutnají mi, olej jen občas, protože už po čtvrt roce je mi z něj na zvracení, že všech příchutí. Ty rybičky jsou supr, nepreji se.
Jen jich beru tak 6, většinou i víc. Je dobré si to přepočítat podle tvé váhy, abys měla dostatečnou denní dávku oleje.

U těch dětí je to stejne hlavně o tom, co ti budou ochotne jíst, co si budem.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
2.8.24 06:58

@rejžička Potřebuji pro dceru, trpí na atopický ekzém a tak by je měla užívat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7349
2.8.24 07:11

Přidám se k diskuzi. Jak porovnání s mollers olejem? Dcera sní oboji, ale co je lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
3.8.24 08:11
@KKK85 píše: Více

Cca stejné, střídala bych, ať si to nepřejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.26 15:43

Od AI

🧠 1. Forma a způsob užívání

OmegaMarine Rybičky • Žvýkací kapsle/želé s ovocnou chutí – hodí se pro děti, které nechtějí rybí olej kvůli chuti nebo zápachu. • Obsahují i jiné živiny navíc než jen omega-3. 

Mollers tekutý rybí olej • Tekutý olej, obvykle bez žvýkací formy – podává se lžičkou. • Chuť může být méně „bonbónová“ a některým dětem může vadit. 

👉 Výhodou rybiček je lepší chuť a snazší přijímání pro děti, které nechcou olej na lžičce.

🐟‍🧬 2. Omega-3 mastné kyseliny (DHA a EPA)

OmegaMarine Rybičky • Každé dvě kapsle obsahují cca 363 mg omega-3, z toho ~281 mg DHA a ~72 mg EPA. 

Mollers tekutý rybí olej – denní 5 ml porce • Obsahuje 1130 mg omega-3, z toho 510 mg DHA a 370 mg EPA. 

✅ Množství omega-3 je u Mollers podstatně vyšší v jedné denní dávce. Omega-3 mastné kyseliny jsou důležité pro vývoj mozku, očí a srdce. EPA i DHA mají pro děti význam, ale především DHA je klíčová pro mozek a zrak.

👉 Pokud je cílem dostat více omega-3 (EPA+DHA) do dětského jídelníčku, Mollers tekutý olej „vyhrává“ díky vyššímu obsahu.

🥕 3. Vitaminy a doplňkové látky

OmegaMarine Rybičky ✔ Vitamín D – pro imunitu a kosti ✔ Vitamín E – antioxidant ✔ Vitamín A – zrak, kůže, imunitní systém ✔ (Některé verze mohou mít i další látky) 

Mollers tekutý rybí olej ✔ Vitamín A – zdravé oči a imunita ✔ Vitamín D – silný důraz (100 %+ RHP v dávce) ✔ Není velký důraz na další vitaminy jinak než A a D. 

👉 OmegaMarine obsahuje širší spektrum vitaminů (A, D, E), což může být výhodnější, pokud chceš komplexní doplněk s více nutrienty najednou.

🧪 4. Čistota, vstřebatelnost a aromata

OmegaMarine Rybičky • Často slazené přírodní stévií a s ovocnými příchutěmi, bez rybí pachuti. 

Mollers tekutý rybí olej • Jednoduchý přírodní olej z tresčích jater – bez sladidel, jen přírodní chuť oleje. 

👉 Pokud je hlavní starost chuť a tolerovatelnost — rybičky jsou pro děti atraktivnější.

🧒 5. Shrnutí – co je „lepší“?

📍 Pro výšku omega-3 (EPA+DHA): ✔ Mollers tekutý rybí olej – vyšší obsah omega-3 v jedné denní dávce.

📍 Pro přidané vitaminy (+ komplex): ✔ OmegaMarine Rybičky – obsahují i vitaminy D, A, E.

📍 Pro chuť a snazší užívání u dětí: ✔ OmegaMarine Rybičky – ovocná chuť bez „rybí“ pachuti 🍭.

📍 Pro děti, které špatně polykají olej: ✔ OmegaMarine Rybičky – žvýkací formu většina dětí lépe přijme.

🧠 Doporučení • Pokud je cílem maximalizovat omega-3 příjem, například pro podporu mozku a vývojových funkcí → tekutý Mollers olej má silnější obsah omega-3. • Pokud chceš komplexní doplněk s vitaminy navíc a lepší chutí, který děti rády užívají → OmegaMarine Rybičky jsou praktická volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí