Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@mackA159 Syn nosí celoroční kožené DDstep a už v nich stál i v kaluži a nepromokly
O látkových nemůžu mluvit, ty jsem ještě nezkoušela. Ale celoroční jsou v pohodě.
@LilyJane píše:
@mackA159 Syn nosí celoroční kožené DDstep a už v nich stál i v kaluži a nepromoklyO látkových nemůžu mluvit, ty jsem ještě nezkoušela. Ale celoroční jsou v pohodě.
No tohle ma název „celoroční textilní“.
Na ty kožene jsem koukala, ale stoji jednou tolik. Hledám nějakou levnější alternativu… ![]()
Kožené vydrží, ale ty textilní neee. To je fakt jen do sucha. Ty ddstepy nejsou tak drahé, do 1000 se dají sehnat kožené.
Také máme zkušenost jen s koženými DDstep. Vyloženě v dešti je nenosí. Ale když někdy zaprší a je zrovna venku, nepromoknou. Textilním bych asi úplně nevěřila ![]()
Celoroční kozeny přežijí několik děti a venku cokoli. Nezničitelný boty.
@Veru1987 píše:
Kožené vydrží, ale ty textilní neee. To je fakt jen do sucha. Ty ddstepy nejsou tak drahé, do 1000 se dají sehnat kožené.
Do 1000 nevím nevím. Možná malé. Kupovala jsem teď vel. 32 a cca 1200,–. Ale zase jsou krásně ohebné, prodyšné, už máme asi třetí nebo čtvrté. A vždycky je pak prodám takže se pár stovek vrátí.
@mackA159 Jsem ale hlupák, jsem myslela že se ptáš na celoroční vs textilní… mě ani nenapadlo, že existue „celoroční textilní“… to je hodně divný termín.
Já vždycky nakupuju trošku s předstihem a vyčíhnu si něco v akci. Tyhle kožené mě vyšly na 800 - výprodej posledních kusů v akci. Je třeba mít na to opravdu štěstí a hlídat si to. Chtěla jsem kožené právě kvůli tomu promoknutí. Látkové jsou dobré na léto, ale pokud to chceš na jaro/podzim, tak bych opravdu radši zainvestovala do těch kožených. Pokud je dítě úplně nedorasuje na odrážedle a pod, tak se dají ještě dobře prodat.
Což mě přivádí k tomu, že na FB jsou barefoot skupiny, kde se dají koupit bazarové barefoot za slušné ceny. Nejlepší je to u těch malých velikostí, které děti nestihnou pořádně vychodit ani zničit, protože z nich rychle vyrostou. Pokud už máš ale větší dítě, tak chápu, že chceš nějaké nové boty.
Já koupila letos dětem kožené zimní a byli to ty nejhorší boty. Tuto značku už nikdy nekoupím. Hned zničené a mokro v nich.
S textilními zkušenost nemám, ale i ty kožené při brouzdání mokrou trávou provlhly skrz prošitou podrážku. Za mě už určitě do vlhka a mokra ne.
@Enicka píše:
Já koupila letos dětem kožené zimní a byli to ty nejhorší boty. Tuto značku už nikdy nekoupím. Hned zničené a mokro v nich.
Vidis a dcera mela druhou zimu, byla v nich venku treba pul dne v mokrym snehu a nic, suche a teple nozky
a znicene taky vubec, jsou jak nove. Ale ja je za zimu nekolikrat impregnovala a otirala pokazde od bahna a bordelu.
Příspěvek upraven 26.04.21 v 11:33
Textilni nevim, ale neverim, ze odolaji nejak dyl mokru, i kdyz je naimpregnujes. Porad je to jen textil. DD Stepy mela zatim jen zimni (2 zimy) a oboje botky super, nikdy nebylo vlhko nebo zima.
Jenak takove lehci jsou super Jonap, dceri kupuju na jaro/podzim i chladnejsi leto. I na bazaru se da sehnat pripadne. Ja kupovala jedny nove a druhe jen na stavbu jete Jonapy a super. Dcerce sedi, ma sirsi nozku a lehce vyssi nart.
@Enicka píše:
tak ty kožené je třeba pořádně impregnovat, jak to nemá žádnou membránu tak to prostě tu vodu nasaje.
@Katcha píše:
Do 1000 nevím nevím. Možná malé. Kupovala jsem teď vel. 32 a cca 1200,–. Ale zase jsou krásně ohebné, prodyšné, už máme asi třetí nebo čtvrté. A vždycky je pak prodám takže se pár stovek vrátí.
Joo tak to je pravda, že kupují tak 26-27velikost. A já se snažím hodně v akcích, vy výprodejích. Na mall.cz bývají na ně dobré slevy, i na ty barefoot.
Zdravim. Máte zkušenost z touhle značkou? Nepromoknou hned?